Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες, οι κινητήρες των ντιζελοκίνητων οχημάτων, δεν είναι τόσο “αθώοι” όσο θεωρούσαμε. Όχι μόνο έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία, αλλά και μεγάλο κοινωνικό κόστος. Ωστόσο, αν τοποθετηθούν ειδικοί καταλύτες, οι ρύποι που εκπέμπουν οι κινητήρες, μπορούν να ελαχιστοποιηθούν.
Αυτό έδειξαν και οι μετρήσεις που έκανε η υπηρεσία Γερμανική Περιβαλλοντική Βοήθεια (DUH) με οχήματα Mercedes και Audi. Διαπιστώθηκε ότι οι ρύποι περιορίστηκαν κάτω από το όριο που προβλέπεται για τους κινητήρες προδιαγραφών Euro 6.
Η διευθύντρια Περιβαλλοντικής Επιδημιολογίας στο ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ιατρικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Ντίσελντορφ Μπάρμπαρα Χόφμαν, μίλησε στην DW, εξηγώντας ότι:
«Γνωρίζουμε από πλήθος έρευνες με τη συμμετοχή αρκετών χιλιάδων ατόμων ότι τα μικροσωματίδια και η αιθάλη που εκπέμπουν οι κινητήρες ντίζελ έχουν επιπτώσεις στην υγεία. Σε αυτές ανήκουν εμφράγματα, εγκεφαλικά, ασθένειες των πνευμόνων, διαβήτης και παιδικό άσθμα. Οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία έχουν αποδειχθεί. Μπορούμε μάλιστα να ισχυριστούμε με ακρίβεια ότι ανά μικρογραμμάριο ρύπων διαπιστώνεται αύξηση συγκεκριμένων ασθενειών.
Αν υπολογιστεί το συνολικό κόστος από τους πρόωρους θανάτους και τις ασθένειες που προκαλούν οι ρύποι των κινητήρων τότε συνειδητοποιεί κανείς εύκολα πόσο μεγάλο είναι το βάρος που επωμίζεται τόσο η κοινωνία, όσο και η οικονομία. Ίσως τότε να καταλάβουμε ότι είναι συμφέρουσα μια επένδυση στην βελτίωση της ποιότητας του αέρα”.
Related posts
Βρήκε τη χαρά έστω και μετά 37 χρόνια
Χωρίς κρεβάτια οι ΜΕΘ στα Γιάννενα
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Πάτρα: Πατέρας κατηγορείται για ασέλγεια στην 4χρονη κόρη του
Το κοριτσάκι αποκάλυψε στην μητέρα της πως είχε δει το μόριο του πατέρα της – «Η μικρή εφάρμοζε σαδιστικές τάσεις…