Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Ιούλ 2024
Auto-Moto

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του ŠKODA KAROQ

 

Στις 18 Μαΐου, αύριο δηλαδή ,θα γίνει στη  Στοκχόλμη  η Παγκόσμια παρουσίαση του νέου κόμπακτ SUV της Skoda ,του KAROQ. Με το αυτοκίνητο αυτό η Skoda δημιουργεί το επόμενο ορόσημό της.

Οι Τσέχοι έστειλαν ένα μικρό φωτογραφικό δείγμα από το καινούργιο τους κόμπακτ SUV.

Με καινούργιους σχεδιασμούς , νέες αντιλήψεις και αρκετό συναίσθημα , ξεκίνησαν από το μηδέν το  KAROQ  που διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία από κρύσταλλο Βοημίας που τονίζουν τόσο τη δυναμική όσο και την κομψή πτυχή του. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις του αμαξώματος, αφενός βελτιώνουν σημαντικά το επίπεδο άνεσης των επιβατών και αφετέρου αυξάνουν την χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Πολλά πράγματα δεν ξέρουμε αφού το αυτοκίνητο δεν το έχουμε δει. Θα αρκεστούμε όμως στις εντυπώσεις των ανθρώπων της Skoda. Το πότε θα έρθει στην  Ελλάδα ακόμη δεν το ξέρουμε. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι το  εμπορικό του λανσάρισμα θα γίνει  στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

Λίγα λόγια για το KAROQ

Το εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου δεν σε αφήνει αδιάφορο  χάρη στον εντυπωσιακό τρισδιάστατο σχεδιασμό του, ενώ η μάσκα με το χρωμιωμένο περίγραμμα και τις κάθετες διπλές γρίλιες υιοθετεί το τραπεζοειδές σχήμα που χαρακτηρίζει όλα τα SUV της ŠKODA.

O σχεδιασμός των προβολέων είναι εμπνευσμένος από τη μεγάλη παράδοση της Βοημίας στις δημιουργίες από κρύσταλλο. Έτσι, η «κρυστάλλινη» διαμόρφωση των πλήρως LED προβολέων, σε συνδυασμό με τις 8 φωτεινές ζώνες που παραπέμπουν σε «βλεφαρίδες», δημιουργούν ένα μοναδικό φωτεινό αποτύπωμα. Ταυτόχρονα, το μεγάλο σήμα της ŠKODA βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο καπό.

Η τεχνολογία LED χρησιμοποιείται και για τα πίσω σώματα, πιο συγκεκριμένα για τα φώτα θέσης, τα φώτα των φρένων και για αυτά της ομίχλης. Ο σχεδιασμός τους είναι χαρακτηριστικά στενός και ιδιαίτερος, με το εξωτερικό τους τμήμα να βρίσκεται στα φτερά και το εσωτερικό να είναι ενσωματωμένο στην 5η πόρτα. Παράλληλα τα πίσω φώτα σχηματίζουν και το χαρακτηριστικό για τα ŠKODA περίγραμμα «C».

Το κόμπακτ SUV έχει μήκος 4.382 χιλιοστά, πλάτος 1.841 χιλιοστά και ύψος 1.605 χιλιοστά. Το μεγάλο μεταξόνιο των 2.638 χιλιοστών (τετρακίνητη έκδοση: 2.630 χιλιοστά) εξασφαλίζει στο ŠKODA KAROQ ευθυβολία στις υψηλές ταχύτητες και σταθερότητα στις στροφές, αποτελώντας ταυτόχρονα και μια ένδειξη για το ιδιαίτερα ευρύχωρο εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Η μάρκα ŠKODA διακρίνεται για την εξαιρετική εκμετάλλευση των εσωτερικών χώρων στα μοντέλα της και το νέο ŠKODA KAROQ δεν αποτελεί εξαίρεση. Με τα πίσω καθίσματα στην κανονική τους θέση, το πορτμπαγκάζ έχει χωρητικότητα 521 λίτρα, η οποία αυξάνεται στα 1.630 λίτρα με την αναδίπλωσή τους. Σε συνδυασμό με τα πίσω καθίσματα VarioFlex, που αποτελούν στοιχείο του επιπλέον εξοπλισμού, το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, με τα καθίσματα σε χρήση, κυμαίνεται από 479 έως και 588 λίτρα.

Το σύστημα VarioFlex αποτελείται από τρία ανεξάρτητα πίσω καθίσματα, καθένα από τα οποία ρυθμίζεται ή και αφαιρείται μεμονωμένα, μετατρέποντας το SUV σε όχημα πολλαπλών χρήσεων με μέγιστη χωρητικότητα 1.810 λίτρων!

Tο εσωτερικό προσδιορίζεται από νέας σχεδίασης ταμπλό, που αποτελείται από ένα μεγάλο άνω τμήμα και από ένα πιο στενό κάτω – ένας διαχωρισμός που είναι πιο εμφανής στις μεγάλες επιφάνειες με τα διακοσμητικά στοιχεία της πλευράς του συνοδηγού. Παρόμοια σχεδιαστική προσέγγιση συνεχίζεται και στις επενδύσεις στις πόρτες.

Ταυτόχρονα ο σχεδιασμός του εσωτερικού του ŠKODA KAROQ προσδιορίζεται και από έντονα κάθετα στοιχεία, όπως είναι οι τέσσερις αεραγωγοί – οι δύο κεντρικοί περιβάλλουν την ενσωματωμένη στο ταμπλό οθόνη. Ένα επιπλέον εντυπωσιακό στοιχείο του άνετου εσωτερικού είναι και ο LED φωτισμός του: ιδιαίτερα στενές LED ζώνες φωτισμού υπάρχουν στο πάνω σημείο των επενδύσεων στις τέσσερις πόρτες και συνεχίζουν σε όλο το πλάτος του ταμπλό. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει την ένταση του φωτισμού και να επιλέξει μεταξύ 10 διαφορετικών χρωμάτων.