Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Οκτ 2020
SLIDER

Οι “πλούσιοι” κρατούμενοι του Κορυδαλλού θα ανατίναζαν ολόκληρη τη φυλακή

Η επιχείρηση “Γοργοπόταμος” ήταν το σχέδιο Αλβανών κρατουμένων και αντιεξουσιαστών του Κορυδαλλού για απόδραση τους απ’ τις φυλακές, με επικεφαλή τον Χριστόδουλο Ξηρό, την περίοδο 2015-2016. Κατά την επιχείρηση οι κρατούμενοι είχαν σκοπό να ανατινάξουν τις φυλακές και να αποδράσουν όλοι.

Οι ίδιοι κρατούμενοι του σωφρονιστικού ιδρύματος πριν από λίγες ημέρες δημοσιοποίησαν βίντεο στο Youtube, στο οποίο φαίνονται να κάνουν πάρτι, σε ένα απ’ τα 15 κελιά-σουίτες του Κορυδαλλού, πίνοντας αλκοόλ και σκορπώντας μεγάλα χρηματικά ποσά. Το ασυνήθιστο αυτό κελί φυλακής παρείχε τηλεόραση τελευταίας τεχνολογίας, ηλεκτρικές συσκευές, ζεστή διακόσμηση ακόμα και μια… γάτα. Κάθε άλλο παρά κελί θύμιζε. Το βίντεο κατέβηκε από το διαδίκτυο από τους ίδιους Αλβανούς υποφαινόμενους. Απ’ ότι φαίνεται δεν ήταν παρά μια επίδειξη ανέσεων που τους προσφέρει η φυλακή.

Για την ύπαρξη του βίντεο αυτού ενημερώθηκαν υψηλόβαθμα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου της λεωφόρου Μεσογείων αλλά και δικαστικοί λειτουργοί. Ορισμένοι από αυτούς προχωρούσαν σε νουθεσίες για “εχεμύθεια” και “διακριτική μεταχείριση του θέματος”, χωρίς να λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο. Εκ των υστέρων επιχειρήθηκε και μετά την αποκάλυψη του θέματος, ένας καθυστερημένος, προσχηματικός έλεγχος σε κελιά σουίτες. Με μηδαμινά ευρήματα.

Σύμφωνα με το Βήμα, τα χρήματα τα οποία σκορπούν με άνεση οι κρατούμενοι στο βίντεο φαίνεται να προέρχονται από χαρτοπαιξία και παράνομα εμπόρια εντός φυλακής.

Μετά τη δημόσια προβολή του βίντεο-ντοκουμέντου, εκδόθηκε ανακοίνωση από το Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά την οποία υποστηριζόταν, ότι το θέμα της ανεξέλεγκτης δράσης των κρατουμένων είχε πια αντιμετωπισθεί με τη δικογραφία που σχημάτισε προσφάτως η ΕΛΑΣ για τη δράση κυκλώματος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η ΕΛΑΣ να πραγματοποίησε έρευνα στο σωφρονιστικό κατάστημα, σε διαφορετική όμως πτέρυγα από αυτήν των Αλβανών κρατούμενων που ήταν υπεύθυνοι για το βίντεο αλλά και για το σκάνδαλο ανατίναξης της φυλακής του 2015. Συγκεκριμένα η έρευνα διεξάχθηκε στην πτέρυγα Ε, στην οποία κρατούνταν εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου κι άλλων ανθρωποκτονιών.

Ο Αντώνης Αραβαντινός, εκπρόσωπος τύπου της ομοσπονδίας σωφρονιστικών υπαλλήλων, σε δήλωση του με αφορμή το σκανδαλώδες βίντεο, έθιξε τους λόγους για τους οποίους συμπεριφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο οι κρατούμενοι, αναφέροντας “ο ένας έχει να κάνει με τους κατά καιρούς επίορκους σωφρονιστικούς υπαλλήλους τους οποίους εμείς έχουμε διαχωρίσει από τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας και τους αποκαλούμε συνυπηρετούντες. Ο δεύτερος έχει να κάνει με ένα κλίμα βίας από ισχυρούς κρατουμένους που έχει ως αποτέλεσμα να επικρατεί ο φόβος και το τελευταίο διάστημα και στο προσωπικό που ξυλοκοπείται, μαστιγώνεται, λοιδορείται και είναι τρομαγμένο και εγκαταλελειμμένο από την πολιτική ηγεσία. Ο τρίτος έχει να κάνει με την πολιτική που επέλεξε η ηγεσία του υπουργείο Δικαιοσύνης σχετικά με τη λειτουργία των φυλακών που αφήνει να ευδοκιμούν τέτοιες συνθήκες”.

“Εμείς θα αποκαλύψουμε το ψέμα γιατί το γνώριζαν εδώ και 15 ημέρες σε σύσκεψη στις 19 Μαρτίου υπό τον γενικό επιθεωρητή των φυλακών”, κατέληξε ο κ. Αραβαντινός.

Related posts