Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Ιαν 2022
Πολιτισμός

Οι κληρονόμοι της θυσίας: Βιβλίο του Αλέξανδρου Δαμουλιάνου από τις εκδόσεις Πνοή

 Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη 

Περιγραφή βιβλίου

1960: Μια κοπέλα ύστερα από μια τραγωδία αποφασίζει να γίνει καλόγρια. Λίγες μέρες αργότερα εξαφανίζεται.  1978: Ένα κορίτσι παρακαλά τις φλόγες να λυπηθούν μια ζωή. Έπειτα από χρόνια θα έρθει αντιμέτωπη με μια σκοτεινή αλήθεια.  2018: Μια μητέρα με τον γιο και τον σύζυγό της αγοράζει ένα σπίτι το οποίο κρύβει επικίνδυνα μυστικά. Θα αφεθεί η ίδια στην αγκαλιά αυτών των μυστικών; 2023: Μια νεαρή γυναίκα επιστρέφει στο παρελθόν της για τη δικαίωση και τη λύτρωση με κάθε κόστος.

Τη θυσία την κληρονομούμε από τη γέννησή μας. Αν την αρνηθείς, σε περιφρονεί. Αν τη δεχτείς, σε συντρίβει. Τι επέλεξαν οι τέσσερις γυναίκες και τι είναι αυτό που τις συνδέει;

Για να ερμηνευτεί το σκοτάδι, χρειάζεται να αποδεχτείς την παραφροσύνη του. Εσύ θα αφεθείς στη «λογική» του;

Ο συγγραφέας

Ο Αλέξανδρος Δαμουλιάνος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1990. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 2007, στο πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών, «EMOTION PICTURES: Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία», προβλήθηκε η μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Θεός στον ορίζοντα», δικού του σεναρίου, και σκηνοθεσίας Λένας Βουδούρη, η οποία ταξίδεψε σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2010 συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο «TEDxAthens 2010». Αρθρογραφεί στο blog «ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ» και στο κοινωνικό δίκτυο για τα βιβλία και τους αναγνώστες «BOOKIA». Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές, ένα παιδικό παραμύθι, ένα ανάγνωσμα για εφήβους και ενήλικες και μία συλλογή διηγημάτων. Ποιήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες και λογοτεχνικά περιοδικά. Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στις εφημερίδες «Τα Νέα», «Πρώτο Θέμα» και στον ιστότοπο «NewPost.gr». Το 2017 και το 2019 βραβεύτηκε από την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου. Το 2019 στο πλαίσιο της ετήσιας συνάντησης  συγγραφέων που διοργανώνει η βιβλιοφιλική ομάδα «ΒΙΒΛΙΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ-ΚΡΙΤΙΚΕΣ» της Γιούλης Τσακάλου, του απενεμήθη από τη Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου τιμητική πλακέτα σε αναγνώριση της προσφοράς του στα Ελληνικά Γράμματα και στον Πολιτισμό. Το 2020 στα Βραβεία Βιβλίου του λογοτεχνικού περιοδικού «Κέφαλος 2000-2019» απέσπασε βραβείο εφηβικής λογοτεχνίας για «Τα επτά βασίλεια της Ελευθερίας» και βραβείο προσωπικής ποιητικής συλλογής για το «Ζητιάνος Παράδεισος». Το μυθιστόρημά του «Οι κληρονόμοι της θυσίας» είναι το ενδέκατο βιβλίο του και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πνοή.

ISBN: 978-618-5520-21-2, Σελ.: 192,  Ημ. Έκδοσης: 09/2021, Τιμή: 13,00 €    

Related posts