Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
10 Αυγ 2022
Auto-Moto

Οι εργαζόμενοι της Ford Motor Ελλάς στο πλευρό των Παιδιών του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος

  • Οι εργαζόμενοι της Ford στην Ελλάδα δημιουργούν μία πρότυπη γραμμή συναρμολόγησης και προσφέρουν Πασχαλινές Λαμπάδες στα παιδιά του Χατζηκυριάκειου
  • Η διαδικασία κατασκευής τους δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολη όσο φαινόταν, ή μήπως ήταν;

Οι εργαζόμενοι της Ford στην Ελλάδα συγκεντρώθηκαν για καλό σκοπό εκείνο το απόγευμα. Στόχος ήταν να συνεργαστούν δυναμικά για την παραγωγή Πασχαλινών Λαμπάδων, ως προσφορά αγάπης για τα παιδιά που φιλοξενούνται στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα. Θα ήταν πιο εύκολο να αγοραστούν και να μη «ασχοληθεί» κανένας, όμως ο στόχος εκτός από την προσφορά ήταν και το δημιουργικό κομμάτι, όπως και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό επιστρατεύτηκε η παλιά συνάδερφος στη Ford, η Στέλλα Δερτιμάνη που εδώ και αρκετά χρόνια έχει ειδικευτεί στην παραγωγή χειροποίητων κατασκευών.

Η «γραμμή συναρμολόγησης» στήθηκε και η Στέλλα Δερτιμάνη δίνει οδηγίες για το πώς θα φτιαχτούν οι λαμπάδες.
Τα υλικά για το τι είδους λαμπάδα θα φτιάξει η κάθε ομάδα ήταν τοποθετημένα πάνω στα τραπέζια.

«Εργάστηκα στη Ford για 15 ολόκληρα χρόνια. Όταν είσαι μέρος μιας ομάδας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, δένεσαι με τους συνάδελφούς σου και αναπτύσσεις μαζί τους φιλικές σχέσεις», δήλωσε η Στέλλα Δερτιμάνη, βοηθός λογιστή στη Ford Motor Ελλάς από το 1998 έως το 2013. «Όταν μου προτάθηκε να βοηθήσω στην κατασκευή Πασχαλινών λαμπάδων για το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, ενθουσιάστηκα και σκέφτηκα πως θα ήταν όμορφο να βοηθήσω τους παλιούς μου φίλους για το σκοπό αυτό».

Την πρώτη λαμπάδα που βγήκε από αυτή τη πρότυπη γραμμή συναρμολόγησης επιδεικνύει ο Βασίλης Παπαναστασίου, After Sales Manager της Ford Motor Ελλάς. «Ιστορική στιγμή», κάποιος είπε από το πρώτο τραπέζι!

Η «γραμμή συναρμολόγησης» στήθηκε και η Στέλλα Δερτιμάνη δίνει οδηγίες στους παλιούς της συνάδελφους για το πώς θα φτιαχτούν οι λαμπάδες.

Ιδανικός χώρος για να στηθεί η «Πρότυπη Γραμμή Συναρμολόγησης Πασχαλινών Λαμπάδων» δεν ήταν άλλος από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Ford, στον Γέρακα. Εκεί έδωσαν ραντεβού όλοι οι εργαζόμενοι της Ford αφήνοντας για λίγες ώρες το γραφείο τους. Στην κεντρική αίθουσα στήθηκαν 4 μεγάλα τραπέζια, όσα και τα διαφορετικά σχέδια των λαμπάδων. Σε κάθε τραπέζι υπήρχαν δείγματα από τις λαμπάδες που θα έφτιαχνε η κάθε ομάδα καθώς και τα απαραίτητα υλικά. Κορδέλες, κορδόνια, βραχιολάκια, κεριά, άσπρα και μπλε, όλα στα χρώματα της Ford.

Επίπονη προσπάθεια! Οι φιόγκοι ήταν δύσκολη υπόθεση! Ήθελε σκέψη και περισυλλογή!
Έτοιμά όλα μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο με αγάπη και συνεργασία για τα παιδιά του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος!!

Όλα τα απαραίτητα υλικά ήταν τοποθετημένα πάνω στα τραπέζια. Κάθε τραπέζι έφτιαχνε διαφορετικό σχέδιο λαμπάδων – Αυτή τη λαμπάδα θα φτιάξουμε εμείς παιδιά!

 

Τα υλικά για το τι είδους λαμπάδα θα έφτιαχνε κάθε ομάδα ,ήταν τοποθετημένα πάνω στα τραπέζια

Η παραγωγή ξεκίνησε διστακτικά και με πολλές απορίες: Το κάνω σωστά; Πως δένω τον κόμπο; Δεν θέλει κόμπο; Μέχρι που φτιάχτηκε η πρώτη λαμπάδα και φυσικά παρουσιάστηκε στις ομάδες, οπότε και το δημιουργικό πνεύμα αναζωπυρώθηκε και οι απορίες λύθηκαν με τη συνεργασία και τις δοκιμές! Δεν ήταν τελικά τόσο δύσκολο όσο φαινόταν, ή μήπως ήταν;

Την  πρώτη λαμπάδα που βγήκε από αυτή τη πρότυπη γραμμή συναρμολόγησης επιδεικνύει ο Βασίλης Παπαναστασίου, After Sales Manager της Ford Motor Ελλάς. «Ιστορική στιγμή», κάποιος είπε  από το πρώτο τραπέζι!

«Η φάμπρικά δεν σταματά δουλεύει νύχτα, μέρα»! Έλεγαν από διπλανό τραπέζι…

Εν τέλει οι ομάδες τα πήγαν περίφημα, η γραμμή συναρμολόγησης δούλεψε ρολόι παρ’ όλες τις αρχικές απορίες, όλοι έφτιαξαν τον αριθμό των πασχαλινών λαμπάδων που τους αναλογούσε.

Το όλο εγχείρημα όσο εύκολο φαινόταν σαν σκέψη,  τόσο δύσκολο αποδείχθηκε στην πράξη, μέχρι να φτιαχτεί το πρώτο δημιούργημα γιατί μετά…. Μετά κύλησε η ώρα και οι συναρμολογήσεις των πασχαλινών λαμπάδων έγιναν γρηγορότερα από το προβλεπόμενο χρόνο.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται  στο Χατζηκυριάκειο Ιδρυμα πήραν το ίδιο απόγευμα τις πασχαλινές τους λαμπάδες, φτιαγμένες με συνεργασία και με αγάπη από τους εργαζόμενους της Ford.

Η μεγάλη «οικογένεια» της Ford στην Ελλάδα εύχεται σε εσάς και τις οικογένειές σας, Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση με υγεία!

Related posts