Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Σεπ 2021
Πολιτισμός

ΟΙ ΑΣΣΟΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ: Μυθιστόρημα της Μαρίας Βιγκλιάρη από τις εκδόσεις Λιβάνη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη 

Σχετικά με το βιβλίο

Νικόλας και Ασπασία. Παίξανε την αγάπη τους σαν µια παρτίδα χαρτιά. Κανείς δεν µπορούσε να µαντέψει ποιος θα κράταγε τους άσσους. Άνθρωποι που περίµεναν τον παράδεισο, αλλά γνωρίστηκαν και πάλεψαν για να µην πάνε στην κόλαση.

Άγγελος και Ζωή. Εκεί στις φωτιές του Αϊ-Γιάννη, συντελέστηκε µοιραίο ολοκαύτωµα! Οι µατιές τους κόλλησαν για πάντα και ενώθηκαν µε τη δύναµη της φλόγας, που πυρπόλησε στο πέρασµά της  ό,τι εύφλεκτο υπήρχε, µαζί µε δυο διψασµένες νεανικές καρδιές. Το µέλλον τους όµως τόσο δύσκολο. Αφηµένη στον άνεµο, κρεµόταν η ζωή του και η ζωή της. Tόσο λεπτή σαν κλωστή, τόσο γερή σαν τριχιά. Μια γυναίκα καθορίζει εξελίξεις, υπογράφει συµβόλαια ζωής και προδικάζει µοίρες, γιατί αγαπά αυτόν που δεν µπορεί να έχει. Η εκδίκηση έχει χαραχτεί βαθιά στο µυαλό της.  Σε αυτή την ιστορία τίποτα δεν έρχεται απλά.  ∆υο µεγάλοι έρωτες µε ανυπέρβλητα προβλήµατα, που θα αγωνιστούν να τα καταφέρουν.

Η συγγραφέας

Γεννήθηκα και µεγάλωσα στις Σπέτσες, περήφανη για το νησί µου και τον τόπο µου. Είµαστε τέσσερα αδέλφια, εγώ πρώτη και τρία αγόρια. Από µικρή είχα πολλές φλόγες µέσα µου. Μου άρεσαν οι χοροί, τα τραγούδια, το θέατρο, η ενασχόληση µε τα κοινά, αλλά και το εµπόριο. Το αγαπηµένο µου παιχνίδι ως παιδί ήταν ένας αυτοσχέδιος πάγκος µε µια υποτυπώδη ζυγαριά, να πουλάω και να ζυγίζω οτιδήποτε έπεφτε στα χέρια µου, περιµένοντας τα παιδιά της γειτονιάς να ψωνίσουν, πληρώνοντας µε εικονικά χρήµατα. Ενεργό µέλος στα προεδρεία του σχολείου και παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις.

Γενικά ήµουν καλή µαθήτρια, αλλά στις εκθέσεις ιδεών πάντα έβγαινα εκτός θέµατος καθότι έγραφα µυθιστορήµατα! Μεγάλωσα, τελείωσα µια σχολή Γραµµατέων και ∆ιοίκησης, παντρεύτηκα, έκανα παιδιά.

Ξύπνησε το εµποριλίκι µέσα µου, έκανα µαγαζιά και οι άλλες φλόγες µου σκεπάστηκαν και ξεχάστηκαν για πολλά χρόνια. Μεγάλωσαν τα παιδιά και άρχισαν να βγαίνουν ένα ένα ό,τι για καιρό είχα φυλαγµένο µέσα µου. Ξεκίνησα να συµµετέχω στον Πολιτιστικό Σύλλογο Σπετσών ως ενεργό µέλος του θεατρικού τµήµατος και στο τοπικό παράρτηµα παραδοσιακού χορού του Λυκείου Ελληνίδων. Πρόσφατα κατέβηκα ως δηµοτική σύµβουλος και ορίστηκα αντιπρόεδρος του Λιµενικού Ταµείου Σπετσών. Όλα καλά µέχρι εδώ, µόνο ένα µού χρωστούσα… Να εξωτερικεύσω και να αποτυπώσω τη φαντασία και ό,τι είχα κλεισµένο στην καρδιά µου. Και στη δύση των πρώτων πενήντα χρόνων της ζωής µου, κατάφερα να εκπληρώσω το µεγάλο και πολύτιµο όνειρό µου, αυτό ακριβώς που κρατάτε στα χέρια σας…

Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνη, ISBN: 978-960-14-3667-8, Ημ. έκδοσης: 2021, Σελ.: 400, Τιμή: € 17,00  

Related posts