Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιαν 2020
Auto-Moto

Ο τρισδιάστατος φορητός εκτυπωτής BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer

Όποιος ταξιδεύει με μοτοσικλέτα σε απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη, όπου δεν υπάρχει πάντα ιντερνετική σύνδεση, μπορεί να κάνει χρήση του προαιρετικού εξοπλισμού BMW Motorrad iParts Explorer, που επιτρέπει την αποθήκευση μιας σειράς δεδομένων ανταλλακτικών τα οποία ενδεχομένως χρειαστούν, απευθείας στο smartphone πριν το ξεκίνημα του ταξιδιού.

Τον  Σεπτέμβριο του 2018  η BMW θα λανσάρει τα νέα συστήματα προαιρετικού εξοπλισμού BMW Motorrad iParts και BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer.  Είναι ένας ειδικός εξοπλισμός αλλά απαραίτητος σε όσους κάνουν μεγάλα ταξίδια και σε απομακρυσμένες περιοχές. Για να καταλάβετε πόσο χρήσιμος είναι θα πρέπει να φαντασθείτε πόσο μπροστά έχει προχωρήσει η τεχνολογία.

Εντατικές δομικές σε εργαστήριο των BMW Motorrad iPart 3 D Mobile Printers καθώς και δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες και ακραίες κλιματικές ζώνες σε όλο τον πλανήτη.

Η BMW Motorrad έχει πραγματοποιήσει εκτενείς λειτουργικές δοκιμές και τεστ αντοχής σε όλα τα εξαρτήματα που έχουν εγκριθεί για 3D εκτύπωση – αρχικά στο εργαστήριο και αργότερα σε πραγματικές συνθήκες. Ο Ignaz Druckmeyer, Επικεφαλής των BMW Motorrad iParts δήλωσε: «Για μία φορά ακόμα καταφέραμε να αξιοποιήσουμε εσωτερικές συνέργειες και να έχουμε πρόσβαση σε σχετικά προκαταρτικά projects εξέλιξης του τμήματος BMW Automobiles. Σε τελική ανάλυση, η πρόκληση ήταν η  εξέλιξη ενός μικρού, φορητού αλλά υψηλής απόδοσης 3D εκτυπωτή που να μπορεί να μεταφέρεται σε μία μοτοσικλέτα. Και αυτό έγινε πραγματικότητα με τη μορφή του BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer. Η μονάδα SLS είναι εξοπλισμένη με δική της παροχή ισχύος – μία υψηλής απόδοσης αλκαλική μπαταρία – και υποβλήθηκε σε μία σειρά εξαιρετικά αυστηρών λειτουργικών δοκιμών, τόσο σε ακραίες παγωμένες συνθήκες όσο και σε αφόρητο καύσωνα με υψηλό επίπεδο έκθεσης σε σκόνη».

Ο τρισδιάστατος φορητός εκτυπωτής BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer πιο πρόσφατα εκτέθηκε σε ακραίες συνθήκες στην Αυστραλιανή έρημο. Ακόμα και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες άνω των 48 βαθμών Κελσίου και με υψηλό ποσοστό σκόνης, τα εκτυπωμένα εξαρτήματα ήταν ισότιμα των αντίστοιχων που κατασκευάζονται με συμβατικές μεθόδους από κάθε άποψη.

Το BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer δοκιμάστηκε επίσης στο κρύο της Ανταρκτικής. Σε θερμοκρασίες μείον 52 βαθμών, η ομάδα δοκιμών της BMW Motorrad ακολούθησε τα βήματα του Roald Amundsen, που ταξίδεψε με τέσσερις BMW R 1200 GS to για να φτάσει στο Νότιο Πόλο στις 16 Δεκεμβρίου 2017 – ακριβώς 106 χρόνια μετά την ανακάλυψη του Amundsen. Όπως και στην περίπτωση της αποστολής του Amundsen, στήθηκε ένα καταφύγιο αντιπροσωπεύοντας συμβολικά τη σκηνή της BMW Motorsport – με τους αλουμινένιους στύλους της σκηνής να κατασκευάζονται επί τόπου με τη βοήθεια του BMW Motorrad iPart 3D Mobile Printer.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος που έχει εφοδιαστεί τον εξοπλισμό που προτείνει η BMW

Επιλεκτική συσσωμάτωση μέσω λέιζερ – εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία λέιζερ για ταχεία και ακριβή παραγωγή εξαρτημάτων.

Η 3D εκτύπωση καθιερώθηκε στον τομέα των ανταλλακτικών πριν από 20 χρόνια περίπου με τη μορφή της λεγόμενης Ταχείας Πρωτοτυποποίησης – Rapid Prototyping. Ακόμα και τότε, υπήρχε η δυνατότητα δημιουργίας ανταλλακτικών από πλαστικό με χρήση τεχνολογίας λέιζερ και μιας μεθόδου επιστρώσεων μέσω CNC. Από τότε, αυτή η τεχνική έχει προοδεύσει σημαντικά και τώρα υπάρχει η δυνατότητα παραγωγής εξαρτημάτων από διάφορα μεταλλικά κράματα, χρησιμοποιώντας την τεχνική Selective Laser Sintering ( SLS ).

Εκτός από τη δημιουργία εξαρτημάτων από μέταλλο όπως αλουμίνιο, ατσάλι και τιτάνιο, οι 3D εκτυπωτές των BMW Motorrad iParts 3D επιτρέπουν ταχεία δημιουργία πλαστικών εξαρτημάτων. Αυτό σημαίνει ότι το κρύσταλλο ενός φλας που σπάει εξ αιτίας μιας πτώσης, για παράδειγμα, μπορεί να αντικαθίσταται γρήγορα με μία εκτυπωμένη έκδοση. Υπάρχει ακόμα και δυνατότητα αντικατάστασης ενός ραγισμένου καθρέπτη με τη βοήθεια των εκτυπωτών BMW iParts 3D.

Related posts