Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 23 Ιουν 2018
 
 

Ο Τραμπ θέλει να «πολεμήσει» την τρομοκρατία με ανυπόστατο μύθο…

Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 - 15:26

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Είναι γνωστόν τοις πάσι, ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορεί τα μέσα ενημέρωσης για τη διάδοση ψευδών ειδήσεων (fake news). Τι γίνεται όμως όταν ο ίδιος πέφτει σ’ αυτήν την παγίδα;  

Ο Τραμπ βρέθηκε για άλλη μια φορά στο στόχαστρο πολιτών και μίντια, έπειτα από «τιτίβισμα» του ως συμπληρωματική δήλωση-απάντηση έπειτα από την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αρχικά καταδίκασε το σοκαριστικό χτύπημα, η οποία σκόρπισε το θάνατο και άφησε πίσω της 14 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Στη συνέχεια επανήλθε όμως παροτρύνοντας τους πολίτες να μελετήσουν τι έκανε ο Αμερικανός στρατηγός Πέρσινγκ στους τρομοκράτες όταν τους έπιανε.

«Μελετήστε τι έκανε ο στρατηγός Πέρσινγκ των Ηνωμένων Πολιτειών στους τρομοκράτες όταν τους έπιαναν», έγραψε ο κ. Τραμπ στο Twitter. «Δεν υπήρχε ριζοσπαστική ισλαμική τρομοκρατία για 35 χρόνια».

Με πολλούς να μεταφράζουν τη φράση του ως παρότρυνση για τα σημερινά δεδομένα.

Σύμφωνα λοιπόν, με το μύθο ο στρατηγός Τζον Πέρσινγκ, εκτελούσε μουσουλμάνους αντάρτες και τους έθαβε μαζί με γουρούνια. Ο ίδιος μύθος αναφέρει ότι ο Πέρσινγκ τους πυροβολούσε με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα γουρουνιών κατά τη δράση του στις Φιλιππίνες στις αρχές του 20ου αιώνα.

Ωστόσο η παραπάνω φήμη ουδέποτε έχει επιβεβαιωθεί, καθώς δεν έχουν βρεθεί ιστορικά στοιχεία που να στηρίζουν ότι ο στρατηγός χρησιμοποιούσε το αίμα χοίρων, αλλά ούτε και ότι ήταν υποστηρικτής τέτοιων ιδεών.

Το ίδιο είχε υποστηρίξει και σε προεκλογική συγκέντρωση το 2016, πλασάροντας την πλασματική αυτή ιστορία ως ένα ιστορικό γεγονός. Τότε είχε μιλήσει για τους 49 κρατούμενους τρομοκράτες που ο Πέρσινγκ διέταξε να εκτελεστούν με σφαίρες βουτηγμένες στο αίμα γουρουνιών, ενώ τελικά αποφάσισε να αφήσει έναν απ’ αυτούς ελεύθερο ώστε να μεταφέρει το σκηνικό. Όμως τότε, αντί για τα 35 χρόνια που είπε τώρα, είχε κάνει λόγο για 25…

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: