Ο παγκοσμίου φήμης, δύτης, συγγραφέας, βραβευμένος με Emmy, φωτογράφος και εξερευνητής του National Geographic, Brian Skerry επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα και τις Κυκλάδες και μας προσφέρει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση, για να μας ταξιδέψει στον συναρπαστικό κόσμο των φαλαινών και σε άλλες υποβρύχιες ιστορίες.
Η εκδήλωση που θα λάβει χώρα την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 9.30μμ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Αντιπάρου και θα είναι ανοιχτή στο κοινό, συνδιοργανώνεται από το Δήμο Αντιπάρου, την Κοινωνική Επιχείρηση Αντίπαρος Εν Πλώ, τη SciCο και το Cyclades Preservation Fund (CPF) και με την υποστήριξη του Another Island, ενώ στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και επισκεπτών της Αντιπάρου για τον θαλάσσιο πλούτο των Κυκλάδων και του Αιγαίου όσο και στην ανάδειξη δράσεων για την προστασία του.
Την εκδήλωση θα προλογίσουν ο Δήμαρχος Αντιπάρου Αναστάσιος Φαρούπος και η Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF) Άννυ Μητροπούλου, ενώ θα προηγηθεί σύντομη παρουσίαση του Θοδωρή Αναγνωστόπουλου,Ιδρυτή και Επικεφαλής της SciCo.
Λίγα λόγια…
… για τον Brian Skerry
Ο Brian Skerry είναι, ακόμη, συγγραφέας 12 βιβλίων. Το πιο πρόσφατό του, “Secret of Whales” κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2021 ως μέρος ενός πολυμεσικού έργου που δημιούργησε και περιλάμβανε το κεντρικό θέμα στο τεύχος Μαΐου 2021 του περιοδικού National Geographic και το ομώνυμο ντοκιμαντέρ για το οποίο κέρδισε βραβείο Emmy και αυτή τη στιγμή προβάλλεται από το Disney +.
Ο Skerry απαθανατίζει τη φρίκη και τη μαγεία του ωκεανού, όπως ο ίδιος δηλώνει, με στόχο αυτές οι δυνατές εικόνες να γίνουν αφορμή για την προστασία του περιβάλλοντος.
… για το “Secret of Whales”
Όρκες, μεγάπτερες, μπελούγκες, φάλαινες μονόκεροι και φυσητήρες. Ποιες είναι οι μοναδικές επικοινωνιακές τους δεξιότητες και οι μεταξύ τους σχέσεις; Ο Brian Skerry βουτά στα βάθη των ωκεανών και βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινότητας των φαλαινών. Γυρισμένο σε μια περίοδο 3 ετών, σε 24 γεωγραφικά σημεία, το ντοκιμαντέρ μάς οδηγεί σε μια επική γνωριμία με τις φάλαινες. Αυτά τα πολύ πιο σύνθετα πλάσματα, αλλά και πολύ πιο όμοια από εμάς απ’ ό,τι φανταζόμαστε.