Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Ο συγγραφέας Γιώργος Παπαδόπουλος μιλάει στο NOW24

Ο εκδότης της Διόπτρας και παράλληλα συγγραφέας Γιώργος Παπαδόπουλος μιλάει στο NOW24 για το τόλμημά του να απευθύνει στους αναγνώστες ένα βιβλίο, το οποίο ενισχύει κατά πολύ τα κριτήρια της αυτοβελτίωσης, ενώ παράλληλα δίνει συμβουλές και μεθόδους οι οποίες συντελούν, ώστε ο καθένας να επιτυγχάνει τον σκοπό του μέσα από τις προσπάθειες αλλά κυρίως μέσα από την αισιοδοξία και τη θετική σκέψη. Πρόκειται λοιπόν για ένα εργαλείο το οποίο οφείλουν να έχουν στη βιβλιοθήκη τους όσοι έχουν εσωτερικές και όχι μόνο ανησυχίες…

Συνέντευξη στον Κυριάκο Κουζούμη 

 

Κ.Κ: Το βιβλίο σας δομείται σε δύο μέρη. Ας ξεκινήσουμε απ’ το πρώτο. Πόση βαρύτητα και σημασία αποδίδετε εσείς στη συμπαντική ενέργεια πάνω στους ανθρώπους; Πιστεύετε πως «το σύμπαν μας ακούει»;

Γ.Π: Στο Πρώτο μέρος του βιβλίου γίνεται ξεκάθαρο ότι η συμπαντική ενέργεια είναι καθοριστικής σημασίας για τη ζωή των ανθρώπων και πώς ο άνθρωπος, μέσω της δικής του δόνησης συντονίζεται και επικοινωνεί με το Σύμπαν. Τηρουμένων των προϋποθέσεων, το Σύμπαν μας «ακούει», επειδή συντονίζεται με τη δική μας δόνηση, και μέσω αυτού του συντονισμού ο άνθρωπος μπορεί να αξιοποιήσει τη συμπαντική ενέργεια..

 

Κ.Κ: Ποια είναι η συμβουλή σας για το πώς οφείλουμε να εκφραζόμαστε σχετικά με τις επιθυμίες μας; Να λέμε δηλαδή, «θέλω αυτό» ή «πρέπει να πάρω αυτό;»

Γ.Π: Οι σκέψεις μας, τα λόγια μας, οι πράξεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας και, συνεπώς, χρειάζεται προσοχή στο ποιες λέξεις χρησιμοποιούμε και πώς. Οφείλουμε να αποφεύγουμε λέξεις ή φράσεις όπως: «Πρέπει», «Αυτό δεν γίνεται», κ.λπ. Επομένως, η φράση «πρέπει να πάρω αυτό…» δεν ενδείκνυται. Από την άλλη, το «Θέλω αυτό ή εκείνο» δεν είναι αρκετό. Η συνειδητή ενεργοποίηση του Νόμου της Έλξης ευτυχώς δεν γίνεται αυτόματα κι έτσι μας δύναται η δυνατότητα να το σκεφτούμε ξανά και ξανά. Για τη συνειδητή ενεργοποίηση του Νόμου της Έλξης δεν φτάνει το «Θέλω αυτό ή εκείνο». Για να έρθει στη ζωή μας αυτό που επιθυμούμε, είναι απαραίτητο να πληρούνται οι «προϋποθέσεις» αυτού του Νόμου. Στο βιβλίο δίνονται πληροφορίες και παραδείγματα για πληρέστερη κατανόηση του σημαντικού αυτού Νόμου.

 

Κ.Κ: Στο δεύτερο μέρος υπάρχουν 101 διδάγματα… Περί τίνος πρόκειται;

Γ.Π: Από μαθητής γυμνασίου άρχισα να κρατώ σημειώσεις με ρητά, γνωμικά, ρήσεις και παροιμίες. Αργότερα, στη διάρκεια των σπουδών μου στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα στα οποία φοίτησα, έκανα συνήθειά μου να καταγράφω περιληπτικά σημαντικά σημεία για τη ζωή από βιβλία που διάβασα, από σεμινάρια που παρακολούθησα, τις εμπειρίες μου γενικά.

 

Κ.Κ: Το βιβλίο σας λοιπόν, ανήκει στην κατηγορία της αυτοβελτίωσης… Πόσο οδυνηρή είναι αυτή η διαδικασία για τον σύγχρονο άνθρωπο; Βρίσκετε τους σύγχρονους Έλληνες έτοιμους να δοκιμαστούν με τον εσωτερικό τους κόσμο ή οι καταστάσεις που βιώνουν δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια;

Γ.Π: Όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας η αυτο-βελτίωση αναφέρεται στον εσωτερικό μας κόσμο, που στην πραγματικότητα δηλώνει τον πραγματικό μας εαυτό, αυτό που πραγματικά είμαστε. Διαμορφώνουμε τις βασικές πεποιθήσεις μας, τα πιστεύω μας, κυρίως κατά την παιδική μας ηλικία. Αυτές είναι η αλήθεια μας, αυτές καθορίζουν τον τρόπο που ζούμε στη μετέπειτα ζωή μας. Συχνά αυτές οι πεποιθήσεις δεν είναι οι καταλληλότερες για μας και έτσι, όταν έρθουμε αντιμέτωποι με τη ζωή, με τον εξωτερικό μας κόσμο, όταν έχουμε να πάρουμε αποφάσεις, μας παρουσιάζονται προβλήματα. Δημιουργείται μια ένταση μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού μας κόσμου, που μπορεί να έχει τραγικές συνέπειες, αν η ένταση κρατήσει πολύ. Η αλλαγή των πιστεύω μας δεν είναι απλή υπόθεση, γιατί ο εσωτερικός μας κόσμος θεωρεί ότι αυτή είναι η αλήθεια μας.

 

Κ.Κ: Τι σας έκανε να καταπιαστείτε με το συγκεκριμένο περιεχόμενο;

Γ.Π: Έχω την πεποίθηση ότι πρέπει να μοιραζόμαστε τα πάντα στη ζωή μας με τους συνανθρώπους μας, γιατί όλοι και όλα στο Σύμπαν είμαστε ένα. Εξάλλου, ο άνθρωπος γεννιέται στη ζωή όχι μόνο για να εξελιχθεί ο ίδιος, αλλά για να βοηθήσει τους συνανθρώπους του και τον πλανήτη να εξελιχθούν. Συνέδεσα, λοιπόν, μεταξύ τους πολλά από όσα έμαθα στα 75 μου χρόνια στο Πανεπιστήμιο της Ζωής, έτσι ώστε να αποτελούν σημαντική κατά την άποψή μου γνώση για πολλές όψεις της ζωής, και έδωσα στο βιβλίο τον τίτλο 101 Διδάγματα Ζωής, Ένας Οδηγός βασισμένος σε Συμπαντικούς Νόμους και Θεμελιώδεις Αρχές.

 

Κ.Κ: Αν είχατε να δώσετε μια συμβουλή σε κάποιον αναγνώστη σχετικά με τη θετική σκέψη και το ψυχικό σθένος, ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Γ.Π: Το δίδυμο αδερφάκι της σκέψης είναι το συναίσθημα. Και τα συναισθήματα, όπως γνωρίζετε, παίζουν σημαντικότατο ρόλο στη ζωή μας. Γι’ αυτό μία από τις συμβουλές μου στον αναγνώστη θα ήταν να διαβάσει με προσοχή το Δίδαγμα με αριθμό 57:

Σου έρχονται σκέψεις που αμφισβητείς την ορθότητά τους;

Σκέψεις που αμφιβάλλεις αν πρέπει να τις εκφράσεις, πόσο μάλλον να επιδιώξεις την πραγματοποίησή τους;

Όποια σκέψη και να έχεις, πέρασέ την μέσω του φίλτρου της καρδιάς πριν την προφέρουν τα χείλη σου και τη βάλεις σε εφαρμογή.

Εάν σφίγγει, εάν συστέλλει την καρδιά σου ο πόνος, μην κάνεις λόγια αυτές τις σκέψεις, και μην τις κάνεις πράξη.

 

Κ.Κ: Βρίσκεστε στον χώρο των εκδόσεων αρκετά χρόνια. Πώς κρίνετε το μέλλον του βιβλίου στη χώρα μας; Νοσεί ή παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο και τις καταστάσεις;

Γ.Π: Το βιβλίο όσο και να έχει επηρεαστεί από την τηλεόραση και τα άλλα ηλεκτρονικά μέσα, από την αλλαγή συνηθειών, από την οικονομική κρίση, θα αντέξει. Η μυρωδιά του χαρτιού, το φυλλομέτρημα, το γεγονός ότι εσύ διαλέγεις το βιβλίο, το θέμα που σε ενδιαφέρει, η ταύτισή σου με τους χαρακτήρες του, το γεγονός ότι το διαβάζεις με τον δικό σου ρυθμό, η γνώση που εμπεριέχεται σ’ αυτό και πολλά άλλα, επιτρέπουν στο βιβλίο να παραμένει αναλλοίωτο στον χρόνο.

 

.

Δυο λόγια για το βιβλίο…

Το βιβλίο αυτό δεν βρέθηκε τυχαία στα χέρια σου. Ήρθε την κατάλληλη στιγμή για να σου δώσει απαντήσεις, να σου δείξει τον δρόμο της εξέλιξης και πάνω απ’ όλα να σε παροτρύνει να ζήσεις μια ξεχωριστή ζωή. Στο πρώτο μέρος θα διαβάσεις βασικούς Συμπαντικούς Νόμους και Θεμελιώδεις Αρχές που επηρεάζουν κάθε πτυχή της καθημερινότητας και επιδρούν σημαντικά στις σχέσεις μας με τους άλλους ανθρώπους. Και εδώ ξεκινάει το καλύτερο. Στο δεύτερο μέρος του βιβλίου, τα 101 Διδάγματα ανοίγουν συζήτηση μαζί σου και σε καλούν να συμπληρώσεις τα δικά σου σχόλια και τις προσωπικές σου παρατηρήσεις. Είναι πολύ απλό να αναλάβεις δράση και εφαρμόζοντας τη φιλοσοφία των διδαγμάτων να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και να δώσεις τροφή στο πνεύμα σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου, θετική σκέψη και ένα μολύβι. Το να μεταδίδεις τη γνώση σημαίνει να ανάβεις από το λυχνάρι σου τα κεριά των άλλων, χωρίς να στερείσαι τίποτα από τη δική σου φλόγα.

 

Δυο λόγια για τον συγγραφέα Γιώργο Παπαδόπουλο…

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος – Κυπραίος γεννήθηκε στην Ακρούντα της Κύπρου τον Μάιο του 1941. Σε ηλικία 15 ετών ορκίστηκε μέλος της ΕΟΚΑ στον αγώνα της εναντίον των Άγγλων, για την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Σπούδασε Ηλεκτρονικά στην Αθήνα με υποτροφία και εργάστηκε στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA). Τον Δεκέμβριο του 1966 μετανάστευσε στο Τορόντο του Καναδά, όπου εργάστηκε ως ηλεκτρονικός. Φοίτησε στο College of Education του Πανεπιστημίου του Τορόντο και διορίστηκε καθηγητής ηλεκτρονικών στο Danforth Technical School. Στην Αθήνα εγκαταστάθηκε τον Φεβρουάριο του 1974 και φοίτησε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Άσκησε τη δικηγορία ως τον Μάρτιο του 1985. Το 1978 ίδρυσε τον εκδοτικό οίκο Διόπτρα, του οποίου ανέλαβε τη διεύθυνση από το 1985.

Related posts