Μια περιπέτεια που φτάνει μέχρι την μυθική Αλεξάνδρεια, περιζωμένη με αστέρια, φαντασία και ψιθύρους… Ένα ταξίδι στην οθωμανική ιστορία, στον έρωτα και στην γαστρονομία.
Ποιά είναι η συναισθηματική αξία ενός φαγητού; Ποιό μπαχαρικό μπορεί να συνεπάρει το μυαλό και να λιώσει την σκληρή καρδιά;
Σελήνη, Ήλιος, `Αρης, Αφροδίτη… Ποιά άστρα μπορεί να κρύβονται μέσα σε έναν τέντζερη με γευστικότατο ζεστό φαγητό που ερεθίζει ερωτικά τις αισθήσεις; Οι Δίδυμοι, ο Ζυγός ή μήπως ο Λέων;
Mια περιπέτεια, ερωτική και εθιστική, ονειρική και μαγευτική σαν τις Χίλιες και Μια Νύχτες, αρχίζει στο Τoπ Kαπί, το σουλτανικό ανάκτορο, ξετυλίγεται στους σιωπηλούς διαδρόμους των μαγειρείων, όπου η μυρωδιά του πνιγμένου αίματος παρηγοριέται με την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, το ολόγλυκο σερμπέτι σβήνει, έστω για λίγο, τη μνήμη και τη γεύση του τρόμου, κι όπου ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε κόγχη, πίσω από πόρτες όπου ακούγονται ηδονικοί αναστεναγμοί.
Βιογραφικό συγγραφέα
Ο Σαϊγκίν Ερσίν γεννήθηκε το 1975 στη Μάνισα (Μαγνησία). Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής. Έχει γράψει σενάρια για κινηματογράφο και τηλεόραση, νουβέλες και μυθιστορήματα. Ο Πασάς της Κουζίνας είναι το τελευταίο του μυθιστόρημα που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην Τουρκία