Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 25 Ιουν 2018
 
 

«Ο ΠΑΣΑΣ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ» του συγγραφέα  Σαϊγκίν Ερσίν

Παρασκευή, 25 Μάιος 2018 - 21:18

-a Μέγεθος κειμένου +A

Tο βιβλίο «Ο πασάς της κουζίνας» του συγγραφέα Σαϊγκίν Ερσίν κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ωκεανός 

Μια περιπέτεια που φτάνει μέχρι την μυθική Αλεξάνδρεια, περιζωμένη με αστέρια, φαντασία και ψιθύρους… Ένα ταξίδι στην οθωμανική ιστορία, στον έρωτα και στην γαστρονομία.

Ποιά είναι η συναισθηματική αξία ενός φαγητού; Ποιό μπαχαρικό μπορεί να συνεπάρει το μυαλό και να λιώσει την σκληρή καρδιά;

Σελήνη, Ήλιος, `Αρης, Αφροδίτη… Ποιά άστρα μπορεί να κρύβονται μέσα σε έναν τέντζερη με γευστικότατο ζεστό φαγητό που ερεθίζει ερωτικά τις αισθήσεις; Οι Δίδυμοι, ο Ζυγός ή μήπως ο Λέων;

Mια περιπέτεια, ερωτική και εθιστική, ονειρική και μαγευτική σαν τις Χίλιες και Μια Νύχτες, αρχίζει στο Τoπ Kαπί, το σουλτανικό ανάκτορο, ξετυλίγεται στους σιωπηλούς διαδρόμους των μαγειρείων, όπου η μυρωδιά του πνιγμένου αίματος παρηγοριέται με την μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού, το ολόγλυκο σερμπέτι σβήνει, έστω για λίγο, τη μνήμη και τη γεύση του τρόμου, κι όπου ο θάνατος καραδοκεί σε κάθε κόγχη, πίσω από πόρτες όπου ακούγονται ηδονικοί αναστεναγμοί.

Βιογραφικό συγγραφέα

Ο Σαϊγκίν Ερσίν γεννήθηκε  το 1975 στη Μάνισα (Μαγνησία). Σπούδασε κοινωνιολογία στο Πολυτεχνείο Μέσης Ανατολής. Έχει γράψει σενάρια για κινηματογράφο και τηλεόραση, νουβέλες και μυθιστορήματα. Ο Πασάς της Κουζίνας είναι το τελευταίο του μυθιστόρημα που γνώρισε τεράστια επιτυχία στην ΤουρκίαΜοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: