Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 21 Αυγ 2018
 
 

Ο οίκος Gucci καταργεί τη γούνα από τα ρούχα του

Πέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 - 15:54

-a Μέγεθος κειμένου +A





Ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει τη γούνα από τις νέες του κολεξιόν από την προσεχή χρονιά, ενώ θα θέσει σε δημοπρασία όσες του έχουν απομείνει, ακολουθώντας έτσι την πολιτική άλλων οίκων που αναζητούν εναλλακτικές εν μέσω των πιέσεων που δέχονται από ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ζώων και αλλάζοντας τις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από την κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι του 2018, δήλωσε ο πρόεδρος του οίκου Μάρκο Μπιτσάρι κατά τη διάρκεια παρέμβασής του χθες, Τετάρτη στο Κολέγιο Μόδας του Λονδίνου. Η εξέλιξη αυτή «αποδεικνύει την απόλυτη δέσμευσή μας να κάνουμε την αειφόρο ανάπτυξη ένα αλληλένδετο στοιχείο της δραστηριότητάς μας”.

Ο Μάρκο Μπιτσάρι δήλωσε ότι η Gucci –μέλος του ομίλου ειδών πολυτελείας Kering, με έδρα το Παρίσι– θα διοργανώσει δημοπρασία για την πώληση των τελευταίων γούνινων δημιουργιών που έχει στα ράφια της, τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στις οργανώσεις προστασίας των ζώων Humane Society International (HSI) και LAV.

Η απόφαση αυτή του οίκου Gucci «αλλάζει τα δεδομένα” και «θα έχει τεράστια πολλαπλή επίδραση στον κόσμο της μόδας”, αντέδρασε η πρόεδρος της HSI Κίτι Μπλοκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Μοιράσου το…!




Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: