Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 12 Δεκ 2017
 
 

O Νίκος Κανάκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτών Οdyssey στο Pirée!

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 - 17:49

-a Μέγεθος κειμένου +A

O Νίκος Κανάκης παρουσιάζει την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτών Οdyssey στο Pirée.

Με αφορμή τον μύθο του Οδυσσέα μαρμάρινες φόρμες δημιουργούν συμπλέγματα όγκων που συνδιαλέγονται με το φως και τον χώρο. Βασικό στοιχείο των συνθέσεων είναι η αφαίρεση και ο μινιμαλισμός που πολλές φορές παίρνει εννοιολογικές προεκτάσεις. Οι φόρμες παρουσιάζουν κίνηση και δυναμισμό, ενώ η αποτύπωση της θεματολογίας στηρίζεται στο πάντρεμα του ανθρώπου με την θάλασσα.

Το μάρμαρο ως υλικό αναδεικνύει την απλότητα και λιτότητα των μορφών παραπέμποντας σε Αιγαιοπελαγίτικες φόρμες, ενώ παράλληλα η ελαφρότητα της σύνθεσης «διασκεδάζει» το βάρος του υλικού.

Τα έργα της έκθεσης Οdyssey έχουν δημιουργηθεί από Παριανό μάρμαρο και μάρμαρο Διονύσου.

Facebook Event 

 


Ο Νίκος Κανάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 1969. Από νωρίς ασχολήθηκε με την μεγάλη του αγάπη, την ζωγραφική και τις κατασκευές. Παρακολούθησε μαθήματα ελευθέρου σχεδίου στην σχολή Πλάκα και στην συνέχεια φοίτησε στο κέντρο τέχνης και Πολιτισμού μαθαίνοντας την τέχνη της Βυζαντινής Αγιογραφίας. Εκεί έμαθε τις αρχές της αφαίρεσης και την ανάλυση της φόρμας, όπου και θα τον βοηθούσαν αργότερα στις δικές του κατασκευές. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα φόρμας και ελευθέρου σχεδίου στην Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας. Σπούδασε γραφιστική και διακόσμηση στην ΑΚΤΟ ενώ εντάχθηκε στον χώρο της διαφήμισης το 1993 ως illustrator. Στον χώρο της διαφήμισης εξελίχθηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής, ενώ δημιουργικές του δουλειές έχουν βραβευτεί στο φεστιβάλ διαφήμισης Εrmis Awards. Έχει δημιουργήσει την Greenmind Advertisng που δραστηριοποιείται στον χώρο της πράσινης ανάπτυξης και της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Με την γλυπτική ασχολείται από το 2006 παρακολουθώντας σεμινάρια στα εργαστήρια γλυπτικής του Μουσείου Περαντινού με δασκάλους τον Κώστα Γεωργίου, τον Χρήστο Ριγανά και τον Σταύρο Μαυρομάτη. Εκεί μυήθηκε στην τέχνη του μαρμάρου και την γνώση της χύτευσης, την ανάλυση της φόρμας και του φωτός, καθώς και την «μαγεία» του πηλού στην εφαρμογή εκμαγείου και γυμνού. Έργα γλυπτικής του Νίκου Κανάκη έχουν παρουσιαστεί σε ομαδικές εκθέσεις όπως στο παράρτημα φίλων του μουσείου Περαντινού στην Πάρο, στον Δήμο Ραφήνας, κ.τλ.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: