Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Μαρ 2023
SLIDER

O Μάριος Ηλιόπουλος βραβεύτηκε για την προσφορά του στους πληγέντες της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι

Ο Μάριος Ηλιόπουλος πριν από ένα χρόνο ενημερώθηκε από τον καπετάνιο του πλοίου Tera Jet, Γιάννη Βουτσελάκο, που έφθανε το απόγευμα από την Πάρο στο λιμάνι της Ραφήνας ότι έχει εκδηλωθεί μεγάλη φωτιά στο Μάτι. Φυσούσαν δυνατοί άνεμοι. Η φωτιά ήταν ανεξέλεγκτη. Ο  κόσμος έπεφτε στη θάλασσα για να σωθεί.

Εκείνο το «μαύρο»  απόγευμα που η πολιτεία τα είχε εντελώς χαμένα και η ηγεσία του συντονιστικού έργου είχε χειριστεί με τον πιο ανόητο τρόπο μια τόσο σοβαρή κατάσταση…

Εκείνο το βράδυ που ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε απευθείας σύνδεση ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα θύμα ενώ  ώρες πριν το συντονιστικό είχε ενημερωθεί για δεκάδες νεκρούς…

Εκείνες τις ώρες που οι καρεκλοκένταυροι μας γέμιζαν ψέματα …

Ο  Μάριος Ηλιόπουλος ζήτησε από τον καπετάνιο του Tera Jet να ανάψει όλα τα φώτα του πλοίου και να μαζέψει τους ανθρώπους που τους είχαν παρασύρει τα κύματα μέσα στο πέλαγος.

Όλη τη νύκτα οι ναυτικοί της εταιρίας Seajets μάζευαν  κόσμο από τη θάλασσα.  Έσωζαν μικρά παιδιά που χάσει τους γονείς τους.

Το πλοίο μετατράπηκε σε χώρο φιλοξενίας. Περίπου 500 παιδιά πυρόπληκτων οικογενειών βρήκαν καταφύγιο στο TeraJet.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος είχε βρεθεί από την πρώτη στιγμή της καταστροφικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018 στο πλευρό των ανθρώπων που έκλαιγαν συγγενείς και φίλους. Και αυτό οι κάτοικοι των περιοχών στο Μάτι και στη Ραφήνα δεν το ξέχασαν.

Σήμερα 23 Ιουλίου 2019, στο πλαίσιο εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από την ημέρα της εθνικής τραγωδίας ,ο Μάριος Ηλιόπουλος βραβεύτηκε. Σε μια  ιδιαίτερα φορτισμένη συναισθηματικά εκδήλωση, ο κος Ευάγγελος Μπουρνούς, Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, του απένειμε στον  Μάριο Ηλιόπουλο ένα τιμητικό βραβείο «για την συνολική προσφορά του στους πληγέντες συνανθρώπους μας».

Με προσωπική του μέριμνα και με υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμού και κοινωνικής ευαισθησίας, πρώτη άμεση κίνηση ήταν να συνδράμει με τις σωστικές λέμβους, μαζί με τους ναυτικούς της Seajets και τους τοπικούς αλιείς στην περισυλλογή των πλέον 600 συνανθρώπων μας που είχαν καταφύγει στη θάλασσα.

Από τις πρώτες ημέρες σε συνεργασία με το δήμο μεταξύ άλλων ο πλοιοκτήτης της Seajets δεν υπολόγισε ούτε τα χρήματα ούτε τον προσωπικό του κόπο. Γιατί λειτούργησε ως άνθρωπος που σέβεται και συμπονά αυτούς που μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν οικογένειες, φίλους, σπίτια. Γι αυτό :

,  •          μίσθωσε γερανούς και μεταφορικά μέσα προκειμένου να ανοιχτούν οι δρόμοι στο Μάτι και στο κόκκινο Λιμανάκι εξασφαλίζοντας την επαναλειτουργία του δικτύου της περιοχής.

  • συνεισέφερε σε είδη σίτισης για τους πληγέντες.
  • Προσέφερε ψυχολογική στήριξη σε μικρά παιδιά σε συνεργασία με τη Seajets μέσω εκδηλώσεων.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς μία επίσης πολύ σημαντική πρωτοβουλία του κ. Ηλιόπουλου, δικής του σκέψης και έμπνευσης την οποία η Seajets εκπληρώνει, διατίθεται το 10% του καθαρού ναύλου κάθε επιβάτη που ταξίδεψε με το TERA JET (του μεγαλύτερου ταχύπλοου παγκοσμίως) για όλα τα δρομολόγια από και προς τη Ραφήνα, με σκοπό να συνδράμει στην ανοικοδόμηση/αποκατάσταση και λειτουργία της πληγείσας περιοχής Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι.

Μέσω όλων των παραπάνω πρωτοβουλιών, ο κ. Ηλιόπουλος και η οικογένειά του αναδεικνύουν για ακόμη μια φορά το βαθύ αίσθημα συνεισφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Κατά τη διάρκεια της τιμητικής βραδιάς, μεταξύ άλλων ο κ. Μάριος Ηλιόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Ένα χρόνο μετά τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχησε τη ζωή σε 102 συντοπίτες μας και κατέστρεψε χιλιάδες σπίτια, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε όσους το έχουν ανάγκη. Για όλους εμάς, η άμεση αντίδραση και συμβολή στην αντιμετώπιση των συνεπειών της απρόσμενης καταστροφής της 23ης Ιουλίου είναι ένα ενστικτώδες και άμεσο καθήκον. Τιμούσα και τιμώ όλους αυτούς που στήριξαν εκείνη τη βραδιά τον συνάνθρωπο μας με ηρωική αλληλεγγύη, όπως οι ναυτικοί μας αλλά και οι ψαράδες που συμμετείχαν με αίσθημα αυτοθυσίας και αλτρουισμού στην διάσωση της 23ης Ιουλίου, αλλά και αυτούς που στηρίζουν σήμερα και θα στηρίξουν στο μέλλον με την ψυχή τους τη νέα μέρα του Ματιού και της ευρύτερης περιοχής που επλήγη, αλλά και της νέας μέρας που όλοι οι Έλληνες προσμένουμε για την Ελλάδα μας. Η κοινωνική ευαισθησία πρέπει να αποτελεί πρότυπο για όλους μας, στο όραμα για την ένδοξη πατρίδα μας…»

Related posts