Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Σεπ 2019
Media

Ο Κυριακάτικος τύπος με μια ματιά

 

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Πρωτοσέλιδο: Ευρωδραχμή με 40% υποτίμηση και μόνιμο ΔΝΤ – Εφιάλτης – Τι σημαίνει ρήξη και μη υποταγή.

Βασικό θέμα: Το σχέδιο των δανειστών προβλέπει διπλό νόμισμα με κλειδωμένη ισοτιμία – Μετωπική με τους διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ και όχι με την Ε.Ε. επιλέγει ο Τσίπρας για να αποφύγουμε τη χρεοκοπία – Ανοιχτό το ενδεχόμενο αναβολής της 1ης δόσης του ΔΝΤ αντί στις 5 Ιουνίου στο τέλος του μήνα (σελ. 1, 8-9)

Κύριο άρθρο – The end του Θ. Αναστασιάδη: Με τίτλο «Καλύτερα να σε τραβολογάνε από τη γραβάτα παρά να θυσιαστείς σαν το σκυλί για τη δραχμή» γράφει μεταξύ άλλων: «Τρέξτε για συμφωνία πάση θυσία γιατί αλλιώς δεν θα υπάρχει για κανέναν σας σωτηρία. Τζάμπα μαγκιά η δήθεν αριστερή αντιπολίτευση που φωνάζει εκ του ασφαλούς» (σελ. 66)

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής:  Πρωτοσέλιδο: Το κλειδί του ΔΝΤ και τα σκληρά παζάρια στο παρασκήνιο – Οι συγκλίσεις, οι διαφορές & ο κίνδυνος του ατυχήματος

Βασικό θέμα:  Ενώ κυβέρνηση και ευρωπαϊκού θεσμοί βρίσκουν σημαία σύγκλισης σε ΦΠΑ και Ασφαλιστικό, το ΔΝΤ επιμένει σε πιο επώδυνα μέτρα. Είχε προηγηθεί το σκληρό παζάρι στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, όπου κυριάρχησαν τα «πλατιά» χαμόγελα αλλά και οι άκαμπτες θέσεις. – Τσίπρας: Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε παράλογες απαιτήσεις – Τι συζήτησαν πίσω από τις κάμερες Αλέξης και Μέρκελ, η ευρωπαϊκή φόρμουλα της συμφωνίας και το μπλόκο του Ταμείου με την αρωγή Σόιμπλε – Επείγουσα κλήση από την Ουάσιγκτον στο C-130. (σελ. 1,4-12)

Κύριο άρθρο – Γνώμη της Κυριακής: Με τίτλο «Το μέλλον μας είναι η Ευρώπη» γράφει μεταξύ άλλων: «Ας μη γελιόμαστε, η ανάπτυξη είναι άμεσα και άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ευρώπη. Καλές και χρήσιμες οι οικονομικές και άλλες σχέσεις με τις μεγάλες και τις αναδυόμενες οικονομίες απ΄ όλο τον πλανήτη, αλλά το σπίτι μας είναι η Ευρώπη. Και μαζί της είναι που θα ξανακερδίσουμε το μέλλον μας. Και με αυτό το δεδομένο οφείλουν να κινηθούν και να αποφασίσουν οι κυβερνώντες». (σελ. 2)

 

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Πρωτοσέλιδο: Στροφή ή ναυάγιο – Σε συμπληγάδες ο Πρωθυπουργός μετά από την ψυχρολουσία της Ρίγας. Βασικό θέμα: Ευρώπη, ΔΝΤ, ΗΠΑ πιέζουν για κλείσιμο της συμφωνίας εδώ και τώρα – Τελειώνουν χρόνος και χρήματα – «Εχθροί» Σόιμπλε, ΜΜΕ και… Ζωή (σελ. 1, Α4-10)

Άρθρο Σταύρου Ψυχάρη: Με τίτλο «Να πάρει τη σκούπα!» γράφει: «Ευτυχώς η κυβέρνηση (δηλαδή όσοι εξ αυτών δουλεύουν) ασχολείται με τα εξωτερικά όπου δεν υπάρχει περιθώριο λάθους. Διότι εις μάτην περιμένουν κυβερνητικό έργο όσοι εψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουν να περνάνε οι εβδομάδες και η κυβέρνηση να υπάρχει μόνο στο πρόσωπο του προέδρου της – όμως ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Αλλά οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του πρωθυπουργού όπου να ‘ ναι τελειώνουν. Οι φίλοι του περιμένουν να πάρει τη σκούπα». (σελ. 1, Α2)

 

REAL NEWS:  Πρωτοσέλιδο: «Ψηφίστε τη συμφωνία! Αλλιώς στήνω κάλπες» – Μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα προς τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας

Βασικό θέμα: Εκλογές με λίστα και αποκλεισμό όσων δεν πειθαρχήσουν σκέφτεται ο Πρωθυπουργός εάν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ δεν κερδίσουν την κρίσιμη μάχη στη Βουλή και απαιτηθεί η στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης – Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε συνεργάτες του υπογράμμισε: «Κανένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα συμβάλει προκειμένου η κυβέρνηση της Αριστεράς να καταστεί παρένθεση». (σελ. 1, 4)

Κύριο άρθρο του Χρ. Πασαλάρη: Με τίτλο «Είναι η ώρα του Τσίπρα για κορυφαίες αλλαγές», ο αρθρογράφος, προβλέπει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αμέσως μετά τη σύναψη συμφωνιών με τους δανειστές.  Η πατρίδα θα περάσει στη «βελούδινη» φάση της ξενοκρατίας, με τους εξωτερικούς και εσωτερικούς κινδύνους όμως να την απειλούν ολοένα και περισσότερο. Και με τους γείτονές της να την περισφίγγουν ανενόχλητοι. Που σημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να κινητοποιήσει την Ευρώπη με στόχο να προστατεύσει τα ελληνικά σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά. Αλλά και να συμβάλει στην αναχαίτιση της εισβολής εκατομμυρίων προσφύγων και λαθρομεταναστών. Αν, με τη βοήθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, καταφέρει να λυτρωθεί από τον ξεπερασμένο όσο και εύθραυστο κομματικό κλοιό και να γίνει ο σημαιοφόρος της εθνικής ενότητας τότε σίγουρα το πολιτικό του μέλλον προμηνύεται λαμπρό…» (σελ. 2)

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πρωτοσέλιδο: Φόροι και στάση πληρωμών αντί για μεταρρυθμίσεις  – Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την αποφυγή αλλαγών σε εργασιακό και ασφαλιστικό οδηγεί σε πολλαπλασιασμό των εισπρακτικών μέτρων  (σελ. 1, 4,10, 12)

Κύριο άρθρο: Με τίτλο «Γεωπολιτικές απειλές και Ελλάδα» η εφ. σημειώνει: Η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί τις γεωπολιτικές απειλές προκειμένου να επιτύχει μια καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές της. Αυτό που προέχει όμως είναι να βάλει η ίδια τάξη στα του οίκου της και να ξαναποκτήσει φερεγγυότητα και οικονομική ισχύ. Χωρίς αυτά κανείς δεν την υπολογίζει ως σημαντική δύναμη. Πράγμα πολύ επικίνδυνο». (σελ. 1)

H ΑΥΓΗ της Κυριακής:  Πρωτοσέλιδο: «Εντολή για συμφωνία με τήρηση κόκκινων γραμμών»- «Πολιτικό βαρόμετρο Μαΐου της Public Issue για την Αυγή.»- ΣΥΡΙΖΑ 48,5%-ΝΔ.21%- Ούτε έναν στους δύο δεν πείθουν Σαμαράς και Ντόρα μαζί.

Βασικό Θέμα: Στη δημοσκόπηση που παρουσιάζει η εφημερίδα, ποσοστό 54% στηρίζει την διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης, 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή, ενώ το 34% θέλει δημοψήφισμα. Επίσης  η δημοτικότητα του πρωθυπουργού βρίσκεται στο 77% ενώ στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία φθάνει στο 63%. (σελ16-19)

 

Κύριο Άρθρο: Η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Τα πολλαπλά μηνύματα της μεγάλης δημοσκόπησης» αναλύει τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Public Issue για την ¨ΑΥΓΗ’  και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τα ευρήματα αυτής καλό θα ήταν να μην υποτιμηθούν από το πολιτικό σύστημα  και επισημαίνει ότι Τσίπρας και ΣΥΡΙΖΑ «διαθέτουν αρκετό πολιτικό κεφάλαιο και κατανόηση από τον κόσμο για να μπορέσουν να κυβερνήσουν τη χώρα και να πετύχουν, παρά τις μεγάλες δυσκολίες  που έχουν μπροστά τους.»  (σελ. 2)

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Πρωτοσέλιδο: Φορτώνουν μέτρα για να κλείσει η συμφωνία – Μετά τον βαρύ ΦΠΑ, χαράτσι στις τραπεζικές συναλλαγές και φόρος σε 500 επιχειρήσεις.

Βασικό θέμα: Οι δανειστές επιμένουν σε πακέτο 3,5 έως 5 δις €, ενώ το ΔΝΤ θέλει δεσμεύσεις τώρα για ασφαλιστικό, εργασιακά – Τα τρία πολιτικά σενάρια για την επόμενη μέρα και οι κόντρες Τσίπρα με Ζωή – Λαφαζάνη(σελ. 1, 4-7, 9-14)

Κύριο άρθρο – Θέση: Με τίτλο «Αντιμέτωποι με την πραγματικότητα» η εφ. μεταξύ άλλων σημειώνει: «Ακόμη κι αν τα καταφέρει να φτάσει στη σύγκλιση με τους θεσμούς και την υπογραφή συμφωνίας  με τους Ευρωπαίους, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι ο πρωθυπουργός θα έχει και πάλι προβλήματα. Γιατί και οι πολίτες θα καταλάβουν ότι η πρώτη φορά Αριστερά έχει και φόρους, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερους από τους προηγούμενους, αλλά και οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι θα αρχίσουν πολύ γρήγορα να αμφισβητούν και πάλι τις επιλογές και την αποτελεσματικότητά του». (σελ. 2)

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρωτοσέλιδο: Συγκυβέρνηση – Ευρωζώνη – ΔΝΤ: «Ρεαλιστική συμφωνία» που θα πληρώσει ο λαός! Να σημάνει συναγερμός, να δοθεί απάντηση στα συλλαλητήρια στις 11 του Ιούνη (σελ. 1, 8-9)

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Πρωτοσέλιδο: Νάρκη με τον ΦΠΑ – Καταιγίδα ακρίβειας φέρνουν οι νέοι συντελεστές – Πόσο να αντέξει ακόμη η κοινωνία

Βασικό θέμα: Ανατιμήσεις σε λογαριασμού ηλεκτρικού – νερού, σε εισιτήρια συγκοινωνιών, θεάτρων και κινηματογράφων, σε εστίαση, επισκευές και ιατρικές εξετάσεις – Χάος με την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά (σελ. 1, 6β/28)

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Πρωτοσέλιδο: Οργή κατά ΔΝΤ και Σόιμπλε – Υπονομεύουν τις διαπραγματεύσεις για να μπλοκάρουν τη συμφωνία

Βασικό θέμα: Διάβημα Τσίπρα στον αμερικανό υπ. Οικονομικών- Εγώ αποφασίζω για τη Γερμανία το μήνυμα της Μέρκελ (σελ. 1, 12)

Κύριο άρθρο- Θαρραλέα: Με τίτλοι «¨Κόκκινες γραμμές¨ έχουν οι δανειστές μας;» η εφ. γράφει: «Πόσο ακόμη θα κρατήσει η…. δημιουργική τους ασάφεια για το που θέλουν να μας πάνε;» (σελ. 1,2)

ΤΟ ΧΩΝΙ: Πρωτοσέλιδο: «Φουλ της Ρίγα με άσσους»- ‘Συμφωνία έως τις 5 Ιουνίου.» (σελ.4-7)

 

 

 

 

 

Related posts