Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Ιούν 2021
Κόσμος

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στηρίζει τη νέα φιλοσοφία ανάπτυξης και εθνικής ενότητας στο Εθνικό Λαϊκό Συνέδριο

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ την Παρασκευή τόνισε την πλήρη και πιστή κατανόηση και εφαρμογή μιας νέας φιλοσοφίας ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνόδου του Εθνικού Λαϊκού Συνεδρίου, το κορυφαίο νομοθετικό σώμα της Κίνας.

Συμμετέχοντας στις συζητήσεις με τους συναδέλφους νομοθέτες από την Αυτόνομη Περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας στην βόρεια Κίνα, ο Σι, επίσης Γενικός Γραμματέας στην Κεντρική Επιτροπή του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και Πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής, κάλεσε την περιοχή να υπηρετήσει και να ενσωματώσει το παράδειγμα της νέας ανάπτυξης της χώρας.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ

Προτρέποντας την Εσωτερική Μογγολία να εκτιμά και να υποστηρίζει την ωραία παράδοση της εθνοτικής ενότητας, ο Σι τόνισε την αίσθηση της κοινότητας για το κινεζικό έθνος.

Ο Σι αντάλλαξε απόψεις με τους εκπροσώπους σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της σύγχρονης γεωργίας και της αγροτικής αναζωογόνησης.

Ο  Κινέζος Πρόεδρος  ζήτησε να γίνουν προσπάθειες για την αλλαγή της εσωτερικής Μογγολίας σε εθνική βάση για βασικούς ενεργειακούς και στρατηγικούς πόρους, μια βάση παραγωγής για τη γεωργία και την κτηνοτροφία και μια πύλη για το άνοιγμα προς τα βόρεια.

Δήλωσε ακόμη ότι η Εσωτερική Μογγολία θα πρέπει να βρει το ρόλο της στη δημιουργία της νέας ανάπτυξης της χώρας με το παράδειγμα της «διπλής κυκλοφορίας», στην οποία οι εγχώριες και υπερπόντιες αγορές αλληλοενισχύονται, με την εγχώρια αγορά ως το βασικό στοιχείο.

Ζήτησε να γίνουν προσπάθειες για την προώθηση της έξυπνης και πράσινης ανάπτυξης των σχετικών τομέων σε ανώτερο επίπεδο και κάλεσε την περιοχή να συνεχίσει να ενισχύει τις επιστήμες και την τεχνολογία, να εμβαθύνει τη μεταρρύθμιση και το άνοιγμα, να βελτιώσει το επιχειρηματικό περιβάλλον και να συμμετέχει ενεργά στο κοινό χτίσιμο της πρωτοβουλίας “Ζώνης και Δρόμου”.

Εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στην Εσωτερική Μογγολία για την επίτευξη του στόχου της απομάκρυνσης της φτώχειας, όπως είχε προγραμματιστεί, ο Σι δήλωσε ότι υπάρχουν ακόμα επίπονα καθήκοντα για την επιδίωξη της κοινής ευημερίας, προσθέτοντας ότι πρέπει να καταβληθούν αποφασιστικές προσπάθειες για να αποφευχθεί τυχόν μεγάλης κλίμακας υποτροπή στη φτώχεια.

Ο Σι Τζινπίνγκ  υπογράμμισε επίσης την ανάπτυξη χαρακτηριστικών βιομηχανιών με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και κατάλληλη κλιμάκωση των γεωργικών και κτηνοτροφικών δραστηριότητων στο πλαίσιο των προσπαθειών αύξησης των εισοδημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων.

Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για την εντατικοποίηση του πράσινου μετασχηματισμού των βασικών βιομηχανιών και περιοχών, προώθηση καθαρότερης παραγωγής και επιτάχυνση της πράσινης ανάπτυξης χαμηλών εκπομπών άνθρακα, είπε ο ίδιος.

Ως η πρώτη αυτόνομη περιοχή εθνοτικής μειονότητας στην Κίνα, η Εσωτερική Μογγολία πρέπει να καταβάλει σταθερές και σχολαστικές προσπάθειες για την προώθηση της εθνικής ενότητας, δήλωσε ο Σι. Ζήτησε επίσης να προωθηθεί η τυπική ομιλούμενη και γραπτή κινεζική γλώσσα και η χρήση εγχειριδίων που καταρτίζονται από το κράτος.

Πρέπει να καταβληθούν προσπάθειες για να διευκολυνθεί η πληρέστερη κατανόηση των πολιτικών του Κόμματος σχετικά με τις εθνοτικές ομάδες, ιδίως μεταξύ των νέων, δήλωσε ο Σι.

Ο Σι επεσήμανε μια εκστρατεία σε ολόκληρο το Κόμμα για την εκμάθηση της ιστορίας του ΚΚΚ, προτρέποντας την Εσωτερική Μογγολία να κάνει καλή χρήση της πλούσιας επαναστατικής κληρονομιάς της σε αυτήν την εκστρατεία.

Τα μέλη του κόμματος της περιοχής θα πρέπει να βελτιώνονται συνεχώς τόσο στη σκέψη τους όσο και στην εργασία σε σημαντικά ζητήματα όπως η εθνοτική ενότητα, είπε ο ίδιος.

 

 

Πηγή : China Media Group

Related posts