Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 24 Νοε 2017
 
 

O Αργύρης Ντινόπουλος και ο Σάββας Καλεντερίδης  για τις εξελίξεις στην Τουρκία

Κυριακή, 19 Μάρτιος 2017 - 09:32

-a Μέγεθος κειμένου +A

NTINOΠΟΥΛΟΣ- ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ (1)Την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο αλλά και τις εξελίξεις στην Τουρκία του Ερντογάν θα αναλύσουν ο Αργύρης Ντινόπουλος και ο Σάββας Καλεντερίδης σε εκδήλωση που οργανώνουν στην Νέα Σμύρνη.  Ο Αργύρης Ντινόπουλος , Υπουργός Εσωτερικών στην Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας , υπήρξε , στην δημοσιογραφική καριέρα του , πολεμικός ανταποκριτής που κάλυψε δεκάδες πολέμους, διεθνείς κρίσεις , μεγάλα γεγονότα .

Είναι από τους πρώτους έλληνες ρεπόρτερ που έκανε ρεπορτάζ στην κατεχόμενη Κύπρο και ο τελευταίος δημοσιογράφος που πάτησε το πόδι του στα  Ίμια πριν αυτά γίνουν γκρίζα ζώνη.

Ο Σάββας Καλεντερίδης είναι απόστρατος αντισυνταγματάρχης , γνωστός από την υπόθεση Οτζαλάν , στην διάρκεια της οποία γνωρίστηκε με τον Αργύρη  Ντινόπουλο ο οποίος κάλυπτε τότε το ρεπορτάζ στο Ναϊρόμπι της Κένυας για τον ΑΝΤ-1.

Μετά την παραίτηση του από τον στρατό ( λόγω της διαφωνίας του για τον χειρισμό της υπόθεσης από την τότε κυβέρνηση Σημίτη)  ο Σάββας Καλεντερίδης έχει σταδιοδρομήσει ως στρατιωτικός και πολιτικός αναλυτής  σε γεωπολιτικά , στρατηγικά και αμυντικά θέματα γύρω από την Τουρκία , την Μέση Ανατολή και το Ιράκ.

Είναι τακτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα « Δημοκρατία » ,  συγγραφέας  και  διευθυντής του εκδοτικού οίκου Ινφογνώμων.

Στην ομιλία- εκδήλωση με τίτλο  « Οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο , το δημοψήφισμα του Ερντογάν και ο πόλεμος στην Συρία » θα παρουσιαστούν ντοκουμέντα και οπτικό υλικό για την κρίση στην ευρύτερη περιοχή , αλλά και ιστορικά στοιχεία για την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Η εκδήλωση – που συμπίπτει με τον εορτασμό της εθνικής επετείου – θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη , 23 Μαρτίου 2017 , στις 19 .30 , στην ανακαινισμένη αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νέας Σμύρνης.

 

 

 

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: