Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Οκτ 2020
Κοινωνία

“Ντου” Ρωσίδων σε mail Πατρινών

Mπορεί ο δήμαρχος της … Ζαχάρως να πορεύτηκε νικηφόρα στην προεκλογική του εκστρατεία με την υπόσχεση ότι θα φέρει νύφες από τη Ρωσία για τους μοναχικούς συμπολίτες του, στο Διαδίκτυο, όμως, αν πληκτρολογήσει κανείς «Ρωσίδες νύφες» σημαίνει αυτόματα συναγερμός…. Εκατοντάδες είναι οι άνδρες από την Πάτρα που «βομβαρδίζονται» καθημερινά στα mail τους από Ρωσίδες που ζητούν… φιλική σχέση και ό,τι προκύψει! Το φαινόμενο βέβαια έχει επεκταθεί και σε άλλες χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης με την Ουκρανία και την Μολδαβία να έχουν… την τιμητική τους στο Διαδίκτυο!

Με τη φράση «Ρωσίδες νύφες» κωδικοποιείται μία από τις σοβαρότερες περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης ή scam, όπως αποκαλούνται οι κερδοφόρες επιχειρήσεις αυτού του είδους, που απομυζά εκατομμύρια δολάρια από ανυποψίαστους άνδρες.
Γυναίκες που εμφανίζονται ως προερχόμενες από την πρώην Σοβιετική Ένωση καταχωρίζουν αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους γνωριμιών ή ακόμη και σε διεθνή πρακτορεία συνοικεσίων που λειτουργούν στο Ιντερνέτ. Παρουσιάζοντας τον εαυτό τους με φωτογραφίες και διηγήσεις από τη χειμαζόμενη ζωή που βιώνουν, τη φτώχεια και τη μοναξιά ψαρεύουν αθώα θύματα. Ξεκινούν αλληλογραφία με email, προχωρούν σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ανταλλάσσουν φωτογραφίες και προοδευτικά εγκλωβίζουν συναισθηματικά τον συνομιλητή τους.
Αργότερα δηλώνουν ερωτευμένες και στη συνέχεια ζητούν από τον άνδρα που έχει δαγκώσει το δόλωμα να τον επισκεφθούν στην πατρίδα του. Κάπου εδώ ξεκινά η απάτη.
Στοχεύοντας στον ευαίσθητο ανδρικό πληθυσμό, στη γοητεία που μπορεί να νιώσει κανείς ελκύοντας μια εντυπωσιακή νεότερή του γυναίκα ή στην άγνοια κάποιων, το «συναίσθημα» αρχίζει να λερώνεται από το χρώμα του χρήματος…
Οι περισσότερες σκάμερ ζητούν από τον φίλο τους να τις ενισχύσει οικονομικά για τη βίζα ή για τη διευκόλυνση έκδοσης διαβατηρίου. Άλλες τον παρακαλούν να συνεισφέρει στην αγορά των αεροπορικών εισιτηρίων ή διατείνονται ότι το γραφείο μέσω του οποίου γνωρίστηκαν απαιτεί κάποιο χρηματικό ποσό ως αμοιβή, ενώ ορισμένες παρουσιάζουν το ταξίδι ως οικογενειακές διακοπές. Η επικοινωνία σε αυτήν τη φάση διέπεται από μελοδραματικές αναφορές για τα εμπόδια που ενέσκηψαν και οι κοπέλες παρουσιάζονται ως θύματα, καθώς δεν λείπουν οι περιπτώσεις που προφασίζονται ανάγκη για οικονομική ενίσχυση λόγω ατυχήματος ή χρέη στη ρωσική μαφία.

Η ώρα της εξαφάνισης…
Όταν τα χρήματα σταλούν, η γυναίκα εξαφανίζεται διά παντός. Οι λογαριασμοί κλείνουν, τα τηλέφωνα δεν απαντούν πια και όλα μοιάζουν σαν να μην υπήρξε ποτέ το ειδύλλιο που στάθηκε η αρχή όλων. Στην ιστορία εμπλέκονται ενίοτε και ταξιδιωτικά γραφεία που δεν διστάζουν να στείλουν σκαναρισμένα πλαστά έγγραφα, προκειμένου να σταλούν τα ποσά που μπορεί να ξεκινούν από 300 ευρώ και να ξεπερνούν συνολικά τις 3.000 ευρώ ανά θύμα.

dete.gr

 

Related posts