Επιστροφή στην κορυφή
Σαββάτο, 16 Δεκ 2017
 
 

Το ντοκιμαντέρ για την Τροία σήμερα στον OTE TV

Σάββατο, 03 Δεκέμβριος 2016 - 09:29

-a Μέγεθος κειμένου +A

troia

 

Σήμερα,  Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 21.00  μη χάσετε το ντοκιμαντέρ για την Τροία: Οι τάφοι των Ηρώων θέτει το ερώτημα «πού τελειώνει ο μύθος και πού αρχίζει η αλήθεια στην Ιλιάδα» και μας μεταφέρει σε μοναδικό ταξίδι στην Τροία και τις ταφικές τελετές των κατοίκων, όπως περιγράφτηκαν από τον Όμηρο.

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στις 21.00 στο πλαίσιο του αφιερώματος «Σταθμοί της νεοελληνικής Ιστορίας: 1821-1941» προβάλλεται το ντοκιμαντέρ 1821: Ο ξεσηκωμός του γένους για την προετοιμασία του Αγώνα, το έργο της Φιλικής Εταιρείας, την έναρξη της Επανάστασης στην Μολδοβλαχία και την Πελοπόννησο, την Ανεξαρτησία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους.

Τέλος, την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 22.00, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρώτο από τα τρία επεισόδια της σειράς βρετανικής παραγωγής Αρχαία Ελλάδα: Θέαμα και ιστορία. Με τη βοήθεια του ιστορικού Μάικλ Σκοτ, η σειρά εξερευνά τη σύνδεση του θεάτρου στην Αρχαία Ελλάδα με την άνοδο και την πτώση της κυριαρχίας των Ελλήνων. Στο πρώτο επεισόδιο, ανακαλύπτουμε πώς η τραγωδία και το αρχαίο δράμα στην Αθήνα ήταν βαθιά συνδεδεμένα με την έννοια της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: