Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Δεκ 2020
Ελλάδα

Νομικά θα κινηθεί το νοσοκομείο Ρόδου κατά Βρετανού ασθενή

 

 

 

 

 

 

 

 

Νομικά ετοιμάζεται να κινηθεί το νοσοκομείο Ρόδου, απόρροια της ενέργειας Άγγλου τουρίστα, ο οποίος νοσηλεύτηκε στο ίδρυμα και κατήγγειλε δημόσια τις συνθήκες που αντιμετώπισε.

Σημειώνεται, ότι ο Βρετανός Στίβεν Μος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο, μετά από ατύχημα που προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στην πλάτη του. Ο ίδιος ήταν ασφαλισμένος, ωστόσο η εταιρεία έκρινε την κατάσταση του ως επικίνδυνη, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψει την μεταφορά του στην πατρίδα του. Η γυναίκα του, μίλησε για την περίοδο της νοσηλείας του, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο νοσηλευτικό προσωπικό, βρωμιά παντού, βασικές ελλείψεις ακόμη και σε νερό και ελάχιστο φαγητό. Ακόμη, υποστήριξε ότι: «Οι συνθήκες στο νοσοκομείο είναι τρομακτικές. Δεν αλλάζουν τα σεντόνια στα κρεβάτια, τον άφησαν να ξαπλωμένο πάνω στα ούρα του για πέντε ολόκληρες μέρες».

Από την πλευρά του, το νοσοκομείο κάνει λόγο για “δυσφήμιση”, ενώ τονίζει ότι οι συγκεκριμένες καταγγελίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Εν τέλει, αναφέρει για την απόφαση του, ανακοινώνοντας:

«Ο ασθενής Stephen Moss εισήχθη στην Ορθοπεδική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου στις 21.6.2017 μετά από αναφερόμενη πτώση, αφού έλαβαν χώρα όλες οι απαραίτητες εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις προκειμένου να καθορισθεί η ενδεδειγμένη θεραπεία του. Στις 27.06.2017 η οικογένεια του ασθενούς υπέβαλε αίτημα σε Ιδιωτική Ασφαλιστική Εταιρεία, ζητώντας τη μεταφορά του στη Μεγάλη Βρετανία προκειμένου να πραγματοποιηθεί εκεί η χειρουργική επέμβαση, η δε απάντηση της εταιρείας ήταν απορριπτική. Η χειρουργική επέμβαση έλαβε χώρα στις 30.06.2017, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και σύμφωνα με τους ιατρούς ήταν απολύτως επιτυχής. Το νοσηλευτικό προσωπικό ακολούθησε με απόλυτη συνέπεια τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και βρισκόταν διαρκώς στη διάθεση του ασθενούς καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του τόσο στην ορθοπεδική όσο και στην νευροχειρουργική κλινική. Το διαιτολόγιο του ήταν σύμφωνο με τις οδηγίες του θεράποντα ιατρού και ασφαλώς και δεν διαφοροποιήθηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του ασθενούς. Άλλωστε, οι υπηρεσίες σίτισης του Γ.Ν. Ρόδου τυγχάνουν ευρείας αποδοχής και άριστης αξιολόγησης από το σύνολο των μέχρι σήμερα νοσηλευομένων. Όσον αφορά τα θέματα υγιεινής που επικαλείται στις δηλώσεις του ο ασθενής, παρ’ όλη τη χαμηλού βαθμού συνεργασία που επέδειξε ως προς τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είναι ανυπόστατα καθώς η κύρια μέριμνα όλων των εργαζομένων είναι η διαρκής διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας όλων των νοσηλευομένων».

Το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και η Διοίκηση αυτού καταβάλλουν καθημερινά κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια για να επιτευχθεί η καθολική και ισότιμη πρόσβαση του συνόλου του πληθυσμού σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Ρόδου επισημαίνοντας ότι επειδή «οι δηλώσεις του Stephen Moss αλλοιώνουν το έργο που επιτελείται ως απόρροια της αδιάλειπτης και αρμονικής συνεργασίας μεταξύ του Ιατρικού, του Νοσηλευτικού και του Διοικητικού προσωπικού, η Διοίκηση επιφυλάσσεται όπως προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για τη διασφάλιση των συμφερόντων του Νοσοκομείου (έγκληση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου) αλλά κυρίως για να μην επιτρέψει σε κανένα να μειώνει την προσπάθεια αυτή».

Related posts