Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Ιούλ 2020
Auto-Moto

Nissan e-NV200:To αμιγώς ηλεκτροκίνητο μηδενικών εκπομπών ρύπων βαν

Το πρωτοποριακό μηδενικών εκπομπών ρύπων αμιγώς  ηλεκτροκίνητο  ελαφρύ φορτηγό (βαν)  e-NV200 της Nissan,βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα.Οι επαγγελματίες έχουν στη διάθεσή τους  μεγαλύτερη αυτονομία σε κάθε κύκλο φόρτισης, χάρη στην νέα μπαταρία των 40kWh. Το Nissan e-NV200 προσφέρει τώρα μια αυξημένη αυτονομία κατά  60% με αμετάβλητη χωρητικότητα φορτίου και με κιβώτιο ταχυτήτων μιας σχέσης που,  καθιστά την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Στην προσπάθεια των επιχειρήσεων να βελτιώσουν το περιβαλλοντικό τους “αποτύπωμα”, το συγκεκριμένο βαν αποτελεί βασικό πυλώνα για τη Nissan, στο πλαίσιο της ευρύτερης δέσμευσης της μάρκας για την μείωση των εκπομπών ρύπων και της ηχητικής ρύπανσης στα αστικά κέντρα, από μεταφορές προϊόντων αλλά και προσώπων.

The upgraded Nissan e-NV200: The LCV market game changer

Το αναβαθμισμένο e-NV200, μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων μεταφορικών υπηρεσιών, καθώς τώρα οι επαγγελματίες μπορούν να οδηγήσουν για επιπλέον 100 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, σε σύγκριση με το προηγούμενης γενιάς e-NV200 που ήταν εξοπλισμένο με την μπαταρία των 24kWh.

Η κινητή μονάδα ισχύος με αμφίδρομη φόρτιση  μπορεί να δώσει ενέργεια για να τροφοδοτήσει τον κόσμο γύρω του, συνδεδεμένο με γραφεία ή επιχειρηματικές εγκαταστάσεις. Μπορεί ακόμη και να επιστρέψει τυχόν απόθεμα ενέργειας  για να συμπληρώσει και να σταθεροποιήσει το τοπικό ενεργειακό πλέγμα,  χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία Οχήματος προς Πλέγμα (Vehicle to Grid) της Nissan.

Είναι εξοπλισμένο με την αναβαθμισμένη μπαταρία των  40kWh, είναι διαθέσιμο και στην Ελλάδα με τιμή που ξεκινά από τις 29.427€ (προ ΦΠΑ). Εκτός από την έκδοση βαν, διατίθεται και ως επταθέσιο επιβατικό στην έκδοση Evalia.

Η νέα μπαταρία 40kWh του 100% ηλεκτροκίνητου e-NV200 έχει επεκτείνει την ακτίνα οδήγησης του  έως και 280km με βάση τον κύκλο οδήγησης NEDC*. Αντικατοπτρίζοντας με μεγάλη ακρίβεια τις  πραγματικές συνθήκες οδήγησης,  το αναβαθμισμένο Nissan e-NV200 υποβλήθηκε σε δοκιμές WLTP*, επιτρέποντας στους οδηγούς του  να διανύσουν από 200 χλμ σε συνδυασμένο κύκλο οδήγησης, έως και 301 χλμ. σε συνθήκες πόλης, με μία μόνο φόρτιση.

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση της ακτίνας οδήγησης άνω του 60%,  σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά και επιτρέπει στους οδηγούς να οδηγούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έχοντας τη δυνατότητα να συνδεθούν με το εκτεταμένο Ευρωπαϊκό δίκτυο Ταχείας Φόρτισης CHAdeMO. Χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία μπαταριών με το νέο, άρτι αφιχθέν Nissan LEAF και χωρίς να έχει αυξηθεί το μέγεθος της μπαταρίας, οι πελάτες του e-NV200 δεν χρειάζεται να αντιμετωπίσουν κανένα συμβιβασμό στο χώρο ή τη χωρητικότητα του φορτίου .

Το Nissan e-NV200 προσφέρει σχεδόν αθόρυβη οδήγηση, γεγονός  που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κραδασμοί, μηχανικοί θόρυβοι και αλλαγές ταχύτητας. Χάρη στην μετάδοση ισχύος που χαρακτηρίζει ένα EV, επιτυγχάνεται στιγμιαία ροπή στρέψης και ομαλή επιτάχυνση,  εξασφαλίζοντας  ήρεμες διαδρομές  για τους οδηγούς, αλλά και χωρίς θόρυβο για τους κατοίκους των αστικών περιοχών. Η μετάδοση ισχύος με μια σχέση ταχυτήτων και η παρουσία του Hill Start Assist,  καθιστούν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη.

Ευρύχωρη, ευέλικτη και βελτιωμένη ικανότητα μεταφοράς

Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έχουν στη διάθεσή τους για να επιλέξουν δύο εκδόσεις : το e-NV200 van και το e-NV200 Evalia. Και οι δύο διαθέτουν ένα ευπροσάρμοστο εσωτερικό που επιτρέπει στους χρήστες να διαμορφώνουν τον χώρο και τα καθίσματα, με βάση τις ανάγκες τους. Το ηλεκτροκίνητο  φορτηγό e-NV200 είναι εύκολο να φορτωθεί, καθώς το δάπεδο της καρότσας απέχει  μόλις 52 εκατοστά από το έδαφος.

Το 100% ηλεκτροκίνητο φορτηγό  Nissan e-NV200 έχει χώρο φορτίου 4,2m³, αρκετό για να χωρέσει δύο παλέτες ή φορτίο μέχρι 701kg. Με το ευρύ άνοιγμα στις πίσω πόρτες, όπως και με τις συρόμενες πλευρικές, η φόρτωση είναι γρήγορη και εύκολη. Το κάθισμα του συνοδηγού μπορεί επίσης να αναδιπλωθεί  για τη δημιουργία ενός πρακτικού γραφείου, ενώ οι εύχρηστοι αποθηκευτικοί χώροι είναι άφθονοι και σε κοντινή απόσταση από το κάθισμα του οδηγού.

Για τους επαγγελματίες που επιθυμούν να μετακινήσουν τους επιβάτες ή πλήρωμα , το e-NV200 Evalia αποτελεί την ιδανική επιλογή. Χάρη στα έξυπνα σπονδυλωτά καθίσματα,  υπάρχει πλεονάζων  χώρος για αποσκευές ή εργαλεία. Αυτή τη στιγμή, το Nissan e-NV200 Εvalia, είναι το μόνο 100% ηλεκτρικό επταθέσιο όχημα που διατίθεται στην Ευρώπη. Το Nissan e-NV200 Evalia είναι η τέλεια λύση για ταξί και  συναφείς μεταφορικές υπηρεσίες.

Ενισχυμένα χαρακτηριστικά υψηλής τεχνολογίας και συνδεσιμότητα με ένα πραγματικό κινητό γραφείο.

Ανάλογα με το μοντέλο, το Nissan e-NV200 διαθέτει πολλές χρήσιμες λειτουργίες υψηλής τεχνολογίας, όπως έγχρωμη κάμερα οπισθοπορίας  για εύκολο χειρισμό σε χαμηλές ταχύτητες, συνδεσιμότητα Bluetooth, έξυπνο κλειδί και πλήρως ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης. Αυτό το σύστημα πλοήγησης έχει βελτιωθεί σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, παρέχοντας στους οδηγούς του e-NV200 μια καλύτερη εμπειρία χρήστη,  με βελτιωμένη εμφάνιση και αίσθηση.

Όλες οι πληροφορίες που χρειάζονται οι ιδιοκτήτες – συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης φόρτισης και της κατανάλωσης ενέργειας – εμφανίζονται επίσης με ευκρινή τρόπο,  στον πίνακα οργάνων μέσα στο όχημα.

 

Related posts