Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 18 Ιουν 2018
 
 

Νίκος Γκάλης – Ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ έγινε Αθάνατος! (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σάββατο, 09 Σεπτέμβριος 2017 - 11:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

Νίκος Γκάλης…

Ο άνθρωπος που έμαθε όλους τους Έλληνες μπάσκετ βρέθηκε εκεί που του άξιζε!

Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου, ο «γκάνγκστερ» του ελληνικού μπάσκετ μπήκε και επίσημα στο πάνθεον του Παγκοσμίου Μπάσκετ, στο Hall of Fame!

Στην αίθουσα του Springfield Symphony Hall, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Γκάλης την ώρα που άκουσε το όνομα του, ανέβηκε στη σκηνή και αποδέχτηκε την ύψιστη τιμή που θα μπορούσε να έχεις ένας αθλητής μπάσκετ!

Ναι, ο Γκάλης άξιζε να βρεθεί εκεί, γιατί έκανε μια ολόκληρη χώρα να ασχοληθεί με αυτή την αναθεματισμένη «σπυριάρα»!

Σε ευχαριστούμε για όλα!

Οι δηλώσεις του Ν. Γκάλη κατά τη διάρκεια της βράβευσής του:

 «Θα ήθελα να πω ότι αποτελεί μεγάλη μου τιμή να γίνομαι μέλος του Hall of Fame. Ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα κι εδώ δίπλα μου είναι ο Μπομπ ΜακΑντού ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που έχω αντιμετωπίσει στην καριέρα μου. Μας συνδέουν σπουδαίες μονομαχίες με τον Μπομπ. Ευχαριστώ τους φίλους μου που με ακολούθησαν εδώ, είναι σαν αδέρφια για μένα. Παλιοί συμπαίκτες μου στο Σίτον Χολ. Τότε, στο Σίτον Χολ δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα έφτανα εδώ. Το όνειρό μου ήταν να παίξω στο ΝΒΑ, επιλέχθηκα από τους Σέλτικς μαζί με τον τρομερό Λάρι Μπερντ. Είχα προτάσεις από αρκετές ομάδες από την Ελλάδα. Μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε μπάσκετ στην Ελλάδα. Ο Άουερμπαχ ήθελε να μείνω, αλλά πήρα μια απόφαση για την οποία δεν θα μετανιώσω ποτέ στη ζωή μου. Πήγα στην Ελλάδα και το 1987 η Ελλάδα κατέκτησε το ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Όλο το έθνος βγήκε στους δρόμους, το μπάσκετ έγινε εθνικό άθλημα και η Ελλάδα είναι από τις κορυφαίες ομάδες στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Τότε σε κάθε αυλή σπιτιού, σε κάθε αυλή σχολείου τοποθετήθηκε μια μπασκέτα.

Είμαι ευγνώμων γι’ αυτό που ζω σήμερα. Το θέμα δεν είναι η κατάκτηση τίτλων αλλά και άλλο πιο σημαντικό που θα σας αποκαλύψω σήμερα. Μια μέρα περπατούσα στη γειτονιά μου στη Θεσσαλονίκη και με σταμάτησε μία κυρία. Νόμιζα ότι ήθελε μια αναμνηστική φωτογραφία ή ένα αυτόγραφο. Με φώναξε «Νίκο, Νίκο», έτσι με φωνάζουν. Μου είπε «θέλω να σ’ ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου γιατί έσωσες τον γιο μου, του έκανες το μεγαλύτερο δώρο». Μετά μου εξήγησε ότι ο γιος του ήταν εθισμένος στα ναρκωτικά αλλά το ξεπέρασε, βρήκε το νόημα της ζωής κι έγινε αθλητής μπάσκετ. Θέλω να ευχαριστήσω τους προπονητές μου και τους συμπαίκτες μου στο Σίτον Χολ, τον σύλλογό μου τον Άρη Θεσσαλονίκης που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην καριέρα μου, τη γυναίκα μου και την κόρη μου Στέλλα».Μοιράσου το...!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: