Νέα σεισμική δόνηση εντάσεως 4,4 βαθμών σημειώθηκε στις 17.01 ώρα ιταλίας (18.01 ώρα Ελλάδος) την Κυριακή με επίκεντρο την Τοσκάνη. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός -εξαιτίας και του μικρού εστιακού βάθους (περίπου 9,5 χλμ)- στην κεντρική και βόρεια Ιταλία, προκαλώντας φόβο στους κατοίκους.
«Ταρακουνήθηκαν» και οι παραλίες, όπου οι λουόμενοι έφυγαν τρομαγμένοι τρέχοντας προς τα αυτοκίνητά τους.
Δεν υπήρξαν άμεσα πληροφορίες για τραυματίες ή ζημιές, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Η νέα σεισμική δόνηση είχε το ίδιο επίκεντρο με το χτύπημα του Εγκέλαδου την Παρασκευή, ανάμεσα στις επαρχίες Λούκα και Μάσα στην Τοσκάνη.
Η δόνηση της Παρασκευής ήταν εντάσως 5,2 βαθμών, έγινε αισθητή σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ιταλίας, περιλαμβανομένης της πολύπαθης περιφέρειας της Εμίλια-Ρομάνια.
Σις 20 Μαΐου του 2012 είχε σημειωθεί στην Εμίλια δόνηση 5,9 βαθμών, στέλνοντας κύματα πανικού από το Μιλάνο μέχρι τη Βενετία. Ακολούθησε δεύτερος ισχυρός σεισμός στις 29 Μαΐου.
Είκοσι τέσσερις νεκροί ήταν ο δραματικός απολογισμός των δονήσεων, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Φονικό στα Ανώγεια: Ισόβια στον Μανώλη Καλομοίρη
Η «αυλαία» στην υπόθεση της τραγωδίας με δύο νεκρούς που έπληξε πριν από ένα χρόνο τα Ανώγεια, «έπεσε» με την…