Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Ιούν 2020
Χωρίς κατηγορία

Νέο Volvo XC40: Το SUV που σχεδιάστηκε και για τη ζωή στην πόλη

XC40 teaser – Safety and User Experience

Στις 21 Σεπτεμβρίου θα γίνει η αποκάλυψη του νέου XC40,που είναι το νέο  SUV της Volvo. Με το λανσάρισμα του η σουηδική μάρκα σκοπεύει να θέσει νέα πρότυπα στους τομείς της ασφάλειας και της οδηγικής εμπειρίας στην κατηγορία των «μικρών premium SUV».

Σχεδιασμένο για να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του σύγχρονου αστικού τοπίου, το XC40 σκοπεύει να κάνει τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη λιγότερο αγχωτικές και πολύ περισσότερο απολαυστικές, καθώς ο οδηγός μπορούν πλέον να βασίζεται στις βραβευμένες τεχνολογίες ασφάλειας, συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας οι οποίες έχουν πιστοποιήσει ήδη την αξία τους στις νέες Σειρές 90 και 60 της Volvo.

Εστιάζει ξεκάθαρα σε μια άνετη και απολαυστική κυκλοφορία στο σημερινό φρενήρες αστικό τοπίο και ποντάρει  σ’ αυτή τη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία.

XC40 teaser – Cross Traffic Alert

Tο νέο XC40 είναι το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που βασίζεται στη νέα Σπονδυλωτή Κόμπακτ Αρχιτεκτονική CMA (Compact Modular Architecture) και περιλαμβάνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στις Σειρές 60 και 90, οι οποίες βασίζονται στη μεγαλύτερη πλατφόρμα SPA – Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture).

H Volvo προσεγγίζει την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία του χρήστη με βάση μια φιλοσοφία που αποκαλεί Κύκλο της Ζωής: Πρόκειται για μία συνεχή βελτίωση προτύπων και τεχνολογιών, που αντλεί πληροφορίες από τους καταναλωτές και ταυτόχρονα δεδομένα από την πραγματική ζωή.

Το XC40 προσφέρει χαρακτηριστικά ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού που περιλαμβάνουν το Pilot Assist, το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης της Volvo, την τελευταία γενιά του City Safety, τεχνολογία για αποτροπή της εξόδου του αυτοκινήτου από το δρόμο ή μετριασμό των συνεπειών της, το Cross Traffic Alert, το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου – παράλληλα με κάμερα 360 μοιρών – για να προειδοποιεί τον οδηγό για τυχόν διέλευση άλλου οχήματος κατά τη διάρκεια ελιγμού με την όπισθεν σε ένα χώρο στάθμευσης και πολλές άλλες τεχνολογίες, που καθιστούν το XC40 ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα μοντέλα της κατηγορίας.

XC40 teaser

«Η σύγχρονη ζωή της πόλης παρουσιάζει σύνθετες προκλήσεις για τους οδηγούς, τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τους άλλους χρήστες του δρόμου. Με το XC40, στοχεύουμε στη μείωση αυτού που αποκαλείται “διανοητικό φορτίο” για τον οδηγό. Την ώρα που τα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού αναγνωρίζουν ενεργά και ελαχιστοποιούν τις πιθανότητες σύγκρουσης, ο οδηγός μπορεί να νιώσει ακόμα πιο ασφαλής κι έτσι να απολαύσει την οδήγηση στην πόλη», δήλωσε η Μαλίν Έκχολμ (Malin Ekholm), Αντιπρόεδρος Volvo Cars Safety Centre.

Εκτός από το προηγμένα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού, που αποτελούν σημείο εκκίνησης για κάθε νέο μοντέλο της Volvo, το νέο XC40 επωφελείται επίσης από τα υψηλά επίπεδα ασφάλειας, πληροφόρησης και ψυχαγωγίας που διαθέτουν τα μεγαλύτερα ομόσταυλα μοντέλα.

Όπως τα μεγαλύτερα XC60 και XC90, το XC40 εξοπλίζεται με το Sensus, το σύστημα πληροφόρησης και ψυχαγωγίας της Volvo. Και εδώ κυριαρχεί η – οικεία πλέον – μεγάλη κατακόρυφη οθόνη αφής. Εύκολο και διαισθητικό στη χρήση, το interface του Sensus επιτρέπει στους οδηγούς να έχουν πρόσβαση σε μια σειρά υπηρεσιών και λειτουργιών, με διαισθητικό, εύκολο και ασφαλή τρόπο.

Related posts