Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Οκτ 2020
Υγεία

Νέο υπερσύγχρονο ψηφιακό ακτινοσκοπικό C-Arm  

Χειρουργική επέμβαση με τρισδιάστατη απεικόνιση

«Aξονική» μέσα στο χειρουργείο σε οποιοδήποτε σημείο της χειρουργικής επέμβασης

Είναι γνωστό πως η εξέλιξη της τεχνολογίας ανοίγει διαρκώς νέους δρόμους στη σύγχρονη θεραπευτική, προσφέροντας λύσεις που διασφαλίζουν την ορθότητα τόσο των διαγνωστικών τεχνικών, όσο και των επεμβατικών διαδικασιών που χαρίζουν υγεία και ποιότητα ζωής.

Μέχρι τώρα η ακρίβεια και η αποτελεσματικότητα των χειρουργικών πράξεων επαληθευόταν με μετεγχειρητικούς ελέγχους που και ταλαιπωρία συνεπάγονταν για τον ασθενή και φυσικά αυξημένο κόστος για τον ίδιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Πλέον, οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να εξασφαλίσουν «εχέγγυα» πως η όλη διαδικασία τους υπήρξε απόλυτα ακριβής, επιτυχής και ενδεδειγμένη, με το προηγμένο ακτινοσκοπικό C-arm ψηφιακής τρισδιάστατης απεικόνισης  της γερμανικής εταιρείας Ziehm Imaging Gmbh, το «Ziehm Vision RFD 3D» που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα η PAPAPOSTOLOU HEALTHCARE TECHNOLOGIES.

Με το νέο αυτό απεικονιστικό σύστημα, που λειτουργεί ταυτόχρονα με την χειρουργική επέμβαση με ακτίνες X παρέχοντας τρισδιάστατη απεικόνιση (3D) υψηλής ανάλυσης (HD), της εκάστοτε ανατομικής περιοχής, βελτιώνεται η ακρίβεια των κλινικών αποτελεσμάτων, ο χειρουργός ελέγχει κάθε στάδιο της επέμβασης, πραγματοποιείται εφόσον απαιτείται αξονική τομογραφία με χαμηλότερη δόση ακτινοβολίας, διασφαλίζεται η ορθότητα των χειρισμών του ιατρού και φυσικά απαλλάσσεται ο ασθενής από την ανάγκη να επανέλθει τις επόμενες ημέρες για να υποστεί ένα επαναληπτικό έλεγχο για την εξέλιξη της επέμβασης.

Οι τομείς στους οποίους είναι απαραίτητος ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί η ακρίβεια της επέμβασης είναι πολλοί και αναφέρονται χαρακτηριστικά οι νευροχειρουργικές επεμβάσεις, οι εξειδικευμένες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις, οι αντίστοιχες ορθοπαιδικές για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων, οι αρθροπλαστικές, η αποκατάσταση καταγμάτων  κλπ.

Η τρισδιάστατη ενδοεγχειρητική εικόνα βελτιώνει την απεικόνιση των δύσκολων ανατομικών περιοχών σε πολύπλοκες επεμβάσεις, παρέχει σημαντικά οφέλη στον προεγχειρητικό σχεδιασμό και βελτιώνει τη χειρουργική ακρίβεια εξαλείφοντας τις μετεγχειρητικές επιπλοκές. Επιπλέον συντελεί στο να μειωθεί τόσο ο απαιτούμενος χρόνος του χειρουργείου, όσο και ο χρόνος παραμονής του ασθενούς στο νοσοκομείο, αλλά και να επανέλθει αυτός γρηγορότερα στην καθημερινή του δραστηριότητα, χωρίς επάνοδο για επαναληπτικό μετεγχειρητικό έλεγχο, με επιπλέον όφελος τη μικρότερη οικονομική επιβάρυνση τόσο του ίδιου όσο και των ασφαλιστικών φορέων, λόγω της μικρότερης νοσηλείας.

Το ψηφιακό ακτινοσκοπικό C-arm Ziehm Vision RFD 3D συνεργάζεται άμεσα με τα συστήματα διεγχειρητικής πλοήγησης και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο ανώδυνες επεμβάσεις  με ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, εκμηδενίζοντας τις τεχνικές δυσκολίες και τον διεγχειρητικό κίνδυνο.

Το σύστημα  Ziehm Vision RFD 3D  ψηφιακής απεικόνισης τελευταίας γενιάς έχει ήδη εγκατασταθεί σε ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, προσφέροντας ακόμα πιο πλήρεις υπηρεσίες στους ασθενείς τους.

Ενδεικτικά αναφέρουμε την Αγγειοχειρουργική κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και την Ορθοπεδική και Νευροχειρουργική κλινική του Γ.Ν. «Ο Άγιος Σάββας», ενώ επίσης τελευταίας γενιάς ψηφιακά ακτινοσκοπικά C-arm Ziehm Vision RFD  λειτουργούν ήδη στο Σισμανόγλειο  Νοσοκομείο, στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, στο Κωνσταντοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Νέας Ιωνίας, στο Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου και σύντομα στα Γ.Ν. Βόλου και στο Αττικό Νοσοκομείο.

 

Related posts