Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 13 Δεκ 2017
 
 

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση κβαντικής τηλεμεταφοράς!

Παρασκευή, 16 Ιούνιος 2017 - 10:46

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Επιτεύχθηκε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στην κβαντική τηλεμεταφορά σε απόσταση 1.203 χλμ. από Κινέζους επιστήμονες, ξεπερνώντας κατά κόρον το προηγούμενο κατόρθωμα που έφτανε μόλις τα 100 χλμ!

Οι Κινέζοι ερευνητές ανέφεραν την επιτυχή δορυφορική μετάδοση των κβαντικά «διαπλεκόμενων» φωτονίων (σωματιδίων του φωτός) μεταξύ της Γης και του διαστήματος. Με τον τρόπο αυτό, έκαναν ένα άλμα προς τον τελικό στόχο, ο οποίος είναι η δημιουργία κρυπτογραφημένων κβαντικών δικτύων τηλεπικοινωνιών και Ίντερνετ, τα οποία θεωρούνται αδύνατο να πέσουν θύμα χάκερ.

Χρησιμοποιώντας τον κινεζικής κατασκευής δορυφόρο Micius που αποτελεί τον πρώτο διεθνώς εφοδιασμένο με τον απαραίτητο εξοπλισμό για κβαντικά πειράματα, επιτεύχθηκε κβαντική επικοινωνία με τρεις επίγειους κινεζικούς σταθμούς που απείχαν μεταξύ τους απόσταση περίπου 1.200 χλμ.

Οι ερευνητές της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών, με επικεφαλής τον καθηγητή κβαντικής φυσικής Τζιάν-Γουέι Παν του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Χεφέι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science».

«Είναι ένα πρώτο βήμα -και ένα σημαντικό βήμα- για τη δημιουργία ενός πραγματικά παγκόσμιου κβαντικού δικτύου. Όλες οι προηγούμενες μέθοδοι περιορίζονταν σε απόσταση περίπου 100 χλμ., συνεπώς μπορούσαν να δουλέψουν μόνο σε μια πόλη», δήλωσε ο Παν.

ΑΠΕ-ΜΠΕΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: