Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 20 Ιουλ 2018
 
 

Νέο «όχι» από την εισαγγελέα στην έκδοση των Τούρκων αξιωματικών!

Παρασκευή, 16 Μάρτιος 2018 - 12:12

-a Μέγεθος κειμένου +A

Αρνητική εισήγηση στο αίτημα των τουρκικών Αρχών για έκδοση των στρατιωτικών που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, υπέβαλε στο δικαστικό συμβούλιο η Εισαγγελέας της έδρας Ευγενία Κυβέλου για τους πρώτους τρεις από τους συνολικά οκτώ αξιωματικούς.

Όπως ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός από το τρίτο κατά σειρά αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των 8 στρατιωτικών, δεν προκύπτει κανένα νέο στοιχείο που να επιτρέπει την έκδοση τους. Επιπλέον η ίδια τόνισε πως σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζεται μία δίκαιη δίκη ενώ έκανε λόγο ακόμη και για πιθανά βασανιστήρια.

Ως μάρτυρες κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εξετάστηκαν ο πρώην Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Γιάννης Ιωαννίδης και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης.

Από την πλευρά τους οι οκτώ Τούρκοι αξιωματικοί, αφού περιέγραψαν τις συνθήκες στη χώρα τους και τις επιπτώσεις που έχει η σύλληψή τους στις οικογένειές τους, αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Πλέον, μετά την αγόρευση της εισαγγελέως και την τοποθέτηση των 8 στρατιωτικών, αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για τον αν οι αξιωματικοί θα εκδοθούν ή όχι στην Τουρκία.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: