Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Απρ 2024
SLIDER

Νέο «μπουρλότο» Κασσελάκη: Ή με στηρίζετε ή βρείτε κάποιον να κονταροχτυπηθούμε

Εκτός ελέγχου η σύγκρουση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να ανάβει ακόμη μια μεγάλη φωτιά στην Κουμουνδούρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος διεμήνυσε στην Πολιτική Γραμματεία «ή με στηρίζετε ή βρείτε ανταγωνιστή να κονταροχτυπηθούμε στο Συνέδριο». Στη συνέχεια σηκώθηκε κι έφυγε από τη συνεδρίαση, για να επιστρέψει λίγη ώρα αργότερα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να δήλωσε προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας: Εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια. Αν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα εδώ που είμαστε. Αν δεν με εμπιστεύεστε ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα αν και δεν υπήρξε συλλογική διαδικασία που δεν υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργήσει ένα όργανο εάν δεν σέβεστε τη διαδικασία;

Σε αναζήτηση… ηρεμίας

Τα λόγια αυτά του προέδρου του κόμματος έρχονται μετά από ένα σερί ημερών με εκρηκτικές εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ και παρότι είχε φανεί πως γίνονταν προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι και να επικρατήσει η ηρεμία.

Υπενθυμίζεται ότι πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ο Στέφανος Κασσελάκης είχε στείλει το δικό του μήνυμα αναφέροντας «διαβάζω στο Πρώτο Θέμα που λέει “Χωριστά από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης στο Σύνταγμα – Ανέβηκε τρακτέρ”. Πόσο ψέμα μπορεί να είναι αυτό αυτό όταν ήμουν εκεί μαζί τους; Επιτέλους αυτή η προπαγάνδα από όλα τα ΜΜΕ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ να τελειώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και αυτό θα το δείτε πολύ σύντομα».

Η σημερινή ημέρα ήταν πυκνή σε εξελίξεις μετά και την χθεσινή επιστολή-φωτιά του Στέφανου Κασσελάκη, όπου δεν υποχώρησε καθόλου από τις θέσεις του.

Οι αντιδράσεις συνεχίστηκαν με τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιώργο Τσίπρα, ο οποίος (Παραπολιτικά 90,10) εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το κόμμα μπορεί να πάει στις ευρωεκλογές με τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά αν δεν υπάρξει συνεννόηση μαζί του να βρεθεί ένα άλλο πρόσωπο που θα συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε (ΑΝΤ1) την ανάγκη για έναν «διαφορετικό» ΣΥΡΙΖΑ αλλά και πως «εκλέξαμε πρόεδρο, όχι μονάρχη». «Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία του Κασσελάκη. Εκλέξαμε πρόεδρο και αυτό δεν το αρνείται κανένας» είπε αλλά υποστήριξε πως «δεν τίθεται ζήτημα ηγεσίας, μπαίνει ζήτημα πορείας και πολιτικού προσανατολισμού. Δεν βλέπω κίνδυνο διάλυσης του κόμματος».

Αντίδραση υπήρξε και από τον Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμη» την επιστολή Κασσελάκη και υπογράμμισε ότι «δεν είναι σωστό, είναι άδικο το περιεχόμενο η επιστολή Κασσελάκη. Αν δεν είχε ληφθεί η πρωτοβουλία για το ερωτηματολόγιο και αν χθες δεν είχαμε πάρει τέτοια επιστολή χωρίς ο κ. Κασσελάκης να γνωρίζει γιατί συγκλήθηκε η Πολιτική Γραμματεία, δεν θα ήμασταν πρωτοσέλιδο σε 6-7 εφημερίδες».

«Αυτό που πρέπει να κάνουμε, με πρώτο τον κ. Κασσελάκη, είναι όλα να πηγαίνουν καλά και να μην δίνονται αφορμές» τόνισε για να συμπληρώσει «αν κοιτάξουμε από ποιου πρωτοβουλίες προήλθε η αρνητική δημοσιότητα, καμία δεν ξεκίνησε από εμάς αλλά από τον πρόεδρο και την ομάδα του. Εμείς δεν φύγαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλουμε να βοηθήσουμε, έπρεπε να υπάρχει ήδη ένα όργανο στη λογική του πρωινού καφέ», είπε.

Όσον αφορά στο ερωτηματολόγιο, ο κ. Ραγκούσης απάντησε ότι «καλώς έγινε αλλά να δώσουμε τα αποτελέσματα στη δημοσιότητα». «Το πρόβλημα είναι ότι όταν έχεις βάλει μπροστά ένα συνέδριο που είναι η ανώτατη δημοκρατική διαδικασία για τα μέλη, είναι η Θεία Λειτουργία για τα μέλη, όταν έχει τελειώσει ο προσυνεδριακός διάλογος, τα θέματα αυτά έπρεπε να έχουν μπει νωρίτερα. Όταν βάζει ο πρόεδρος τέτοια ζητήματα σημαίνει ότι τον απασχολούν. Προσπαθούμε να αγιάσουμε και δεν μας αφήνει. Δεν θέλω κανείς να είναι απαισιόδοξος. Η έννοια μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι όρθιος και όχι να τον καταστρέψουμε».

Απαντώντας στα όσα ακούγονται ο Πέτρος Παππάς κάλεσε όλες τις πλευρές να κάνουν ένα βήμα πίσω για να υπάρξει εκτόνωση. Παράλληλα, χαρακτήρισε «αυτοκτονική» μια πρόταση μομφής κατά του προέδρου, ενώ σχετικά με το ερωτηματολόγιο υποστήριξε ότι αυτό αφορά σε θέματα που έχουν τεθεί στην εσωκομματική συζήτηση εδώ και χρόνια και οι απαντήσεις θα λειτουργήσουν συμβουλευτικά.

Από την πλευρά του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος παραδέχθηκε ότι η κατάσταση δεν είναι ευχάριστη στο εσωτερικό του κόμματος, όμως σημείωσε ότι δεν τέθηκε ζήτημα για πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

«Υπήρξε μία αιφνιδιαστική ενέργεια με ένα ερωτηματολόγιο και άλλαξε μία ατζέντα, αντί να είναι το συνέδριο για το αγροτικό, τα μέλη θα έρθουν κι αντί για πολιτικά θέματα, θα συζητούν για το σήμα του», είπε χαρακτηριστικά, εξηγώντας ότι η διαφωνία δεν αφορά στο περιεχόμενο, αλλά στη χρονική συγκυρία. «Πρέπει να γίνει οργανωμένα η συζήτηση για όλα αυτά. Προβλέπεται στο καταστατικό», ανέφερε σχετικά για να προσθέσει «ο πρόεδρος έχει εκλεγεί από τη βάση, γιατί λέγαμε να δώσουμε τον λόγο στα μέλη. Στηρίζω απολύτως και σέβομαι το αποτέλεσμα της βάσης που εξέλεξε τον πρόεδρο».

Πηγή: efsyn.gr

Related posts