Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Φεβ 2025
Ελλάδα

Νεκροί και οι δύο επιβάτες στο μονοκινητήριο που έπεσε στον Τύρναβο

Βρέθηκαν τελικά νεκροί οι δύο επιβάτες του μονοκινητήριου που κατέπεσε τη νύκτα στη περιοχή μεταξύ Πλατανουλίων και Δένδρων στον Τύρναβο. Τα ίχνη του μικρού  μονοκινητήριου  αεροσκάφους τύπου TL 20 της αερολέσχης Λάρισας είχαν χαθεί από τα μεσάνυκτα. Ο πρόεδρος της Αερολέσχης Λάρισας Χρήστος Λιτάρης δήλωσε ότι σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πτήσης ,το αεροσκάφος έπρεπε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο της Τερψιθέας στις 20:30.

Αν και στοιχεία των δύο θυμάτων δεν έχουν δοθεί επίσημα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ένας είναι  εν ενεργεία πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, σμηναγός, ο οποίος ανήκει στην 120 ΠΕΑ της Καλαμάτας. Το δεύτερο άτομο πρέπει να είναι ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους.

Από την στιγμή που τα ίχνη του μονοκινητήριου υπερελαφρού αεροσκάφους χάθηκαν  σήμανε συναγερμός. Οι αρχές ενημερώθηκαν ότι κάτι συμβαίνει όταν ενεργοποιήθηκε το σύστημα «beacon», το οποίο εκπέμπει σε περίπτωση πρόσκρουσης ή συντριβής.

Όλη τη νύκτα γίνονταν έρευνες στη δύσβατη περιοχή και τελικά το αεροσκάφος εντοπίσθηκε τα ξημερώματα. Το τελευταίο στίγμα είχε δοθεί στην  περιοχή των Πλατανουλίων.

Στην επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους πήραν μέρος άνδρες της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής με 18 πυροσβέστες και 8 οχήματα, το ΕΚΑΒ και δύο Apache. Τις  κύριες έρευνες έκανε  ένα Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα αίτια της πτώσης ερευνώνται.