Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
05 Οκτ 2022
Πολιτισμός

«Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού»: Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου

 

newton-the-force-of-god-ef-still0

 

Το Ίδρυμα Ευγενίδου  προσκαλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στην ζωή και το έργο του σπουδαίου διανοητή Ισαάκ Νεύτωνα. Η εκδήλωση θα γίνει την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Θα είναι η  επίσημη παρουσίαση της νέας του παραγωγής «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού».

Την ημέρα εκείνη θα πραγματοποιηθούν δύο προβολές (ώρες 18:30 και 20:00). Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 18:00 της ίδιας ημέρας από το ταμείο του Ιδρύματος Ευγενίδου και έως εξαντλήσεως των διαθεσίμων θέσεων.

Οι  οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία, ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο: 6936177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: arnellou@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

newton-the-force-of-god-ef-still5Tο ντοκιμαντέρ προτείνεται για παιδιά ηλικίας 14 ετών και άνω, καθώς και για ενήλικες.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ολοκληρώνει την αφήγηση της Επιστημονικής Επανάστασης με την τρίτη του παραγωγή, ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Σερ Ισαάκ Νεύτωνα. Οι πολιτικές και κοινωνικές διαμάχες της εποχής, η ίδρυση της Βασιλικής Εταιρείας, οι διαρκείς αλλαγές στην πολιτική εξουσία και οι ιδιαιτερότητες της προσωπικότητας του Νεύτωνα προσφέρουν μία ολοκληρωμένη εικόνα των συνθηκών που οδήγησαν στην ανάδυση του έργου του.

Εκπαιδευτική αξιοποίηση

Η εκπαιδευτική αξιοποίηση επεισοδίων από την ιστορία της επιστήμης μπορεί να συντελέσει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο συγκροτείται η επιστήμη, αλλά και να αναδείξει τους περιορισμούς που υφίσταται η συγκρότηση αυτή από το ιστορικό και πολιτισμικό πλαίσιο της κάθε εποχής. Τα ντοκιμαντέρ του Ιδρύματος Ευγενίδου: «Νεύτων: Η Δύναμη του Θεού», «Κοπέρνικος, Μπράχε, Κέπλερ: Τρείς Σπουδαίοι Αστρονόμοι» και το βραβευμένο στο 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών της Αθήνας  «Γαλιλαίος: Η Μάχη στην Αυγή της Σύγχρονης Επιστήμης», μπορούν να προβληθούν στα σχολεία και να αξιοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς στην διδασκαλία των φυσικών επιστημών. Οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες και προτάσεις για την εκπαιδευτική αξιοποίηση του υλικού στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου www.edu.eef.gr ή στα τηλέφωνα 210 9469681, 210 9469640.

newton-the-force-of-god-ef-still6Οι συντελεστές

Το ντοκιμαντέρ δημιουργήθηκε από μέλη της επιστημονικής ομάδας της Διαδραστικής Έκθεσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου, σε συνεργασία με τον σεναριογράφο/σκηνοθέτη Πάνο Ανέστη. Το σενάριο έχουν γράψει ο Δημήτρης Πετάκος, Διδάκτωρ Ιστορίας της Επιστήμης, ο Πάνος Ανέστης, Ιστορικός των Επιστημών και Υπ. Διδάκτωρ στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ και η Λήδα Αρνέλλου, Διδάκτωρ Επικοινωνίας της Επιστήμης. Tην μουσική έγραψε ο συνθέτης Αναστάσιος Κ. Κατσάρης, υπεύθυνος για τη μουσική των παραστάσεων του Ψηφιακού Πλανηταρίου, του Ιδρύματος Ευγενίδου. Τα γραφικά (VFX), την καλλιτεχνική διεύθυνση και το μοντάζ επιμελήθηκε ο Βαγγέλης Κόκκαλης ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Βασίλη Σταυρόπουλου. Τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ πραγματοποιήθηκαν στο Θέατρο Παλλάς. Όλοι οι συντελεστές αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

 

newtonthe-force-of-god-greek-poster-smallΗθοποιοί:

Κωνσταντίνος Λάγκος (Σερ Ισαάκ Νεύτων), Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης (Τζόν Κόντουιτ), Κατερίνα Τσάβαλου (Κάθριν Μπάρτον), Σωτήρης Τσακομίδης (Ρόμπερτ Χουκ), Μάνος Καρατζογιάννης (Έντμοντ Χάλευ), Μιχάλης Ταμπούκας (Χένρυ Όλντενμπεργκ), Σίσσυ Δουτσίου (Μητέρα του Ισαάκ Νεύτωνα), Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου (Νεαρός Ισαάκ Νεύτων), Αντώνης Βλησίδης (Γαλιλαίος).

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί θα βρείτε ένα σύντομο βίντεο (teaser) για το ντοκιμαντέρ:

Περισσότερες πληροφορίες για το ντοκιμαντέρ:

www.eef.edu.gr

Related posts