Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2021
Πολιτισμός

Το 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία στην Αθήνα ανοίγει τις πύλες του στην Αθήνα

Meditation With RainbowΤο 1ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Τέχνης για την Ψυχική Υγεία Nefele είναι γεγονός και θα λάβει χώρα ταυτόχρονα στο Μουσείο Μπουζιάνη στη Δάφνη και στις εγκαταστάσεις της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (Πειραιώς 256), καθώς και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.
Μέσα σε 16 μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, κινηματογραφικές προβολές, εικαστικές εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, μουσικά events,  έκθεση φωτογραφίας, εργαστήρια και διάφορες συζητήσεις. Στο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 600 καλλιτέχνες από 23 χώρες, από 15 ελληνικούς και ξένους συνεργαζόμενους φορείς.
Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, στόχος του φεστιβάλ είναι η μεγαλύτερη δυνατή θεραπευτική αξιοποίηση της τέχνης και κυρίως η απενοχοποίηση που αποτέλεσε και το βασικό κίνητρο για την πρωτοβουλία Nefele. Δηλαδή η αντιμετώπιση του στίγματος προς όφελος των πασχόντων και της κοινωνίας ως συνόλου. Με άλλα λόγια το φεστιβάλ αποτελεί μία δημόσια εκδήλωση όπου ο καθένας θα μπορεί να μιλήσει ελεύθερα για το ψυχικό του πρόβλημα, πράγμα ιδιαίτερα σημαντικό αν σκεφτεί κανείς ότι διάφορες ψυχικές ασθένειες και προπάντων η κατάθλιψη κυριαρχούν στην εποχή μας.
Το φεστιβάλ υλοποιείται από εταιρικό σχήμα οργανισμών που προέρχονται από πέντε κράτη μέλη της ΕΕ – Ελλάδα, Ιρλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Λιθουανία. Την ευθύνη του κεντρικού συντονισμού έχει ο ελληνικός οργανισμός Κοινωνικές Συνεταιριστικές Δραστηριότητες Ευπαθών Ομάδων ΕΔΡΑ. Πρόκειται για έναν μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό που δραστηριοποιείται στο χώρο της Ψυχικής Υγείας και Νοητικής Υστέρησης από την ίδρυσή του το 2001 και εποπτεύεται από το Υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τη μεταρρύθμιση των ψυχιατρικών υπηρεσιών και παρέχει ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, φιλοξενίας σε οικοτροφεία, νομικών συμβουλών, έγκυρης και επιστημονικής πληροφόρησης και άλλων υπηρεσιών τόσο σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, όσο σε οικογένειες που έχουν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες. Το φεστιβάλ γίνεται υπό την αιγίδα του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης υπό την αιγίδα των ελληνικών υπουργείων Υγείας, Πολιτισμού, Παιδείας και Ανάπτυξης και με τη στήριξη των δήμων Δάφνης και Υμηττού.
Τα εγκαίνια για τις εγκαταστάσεις του Μουσείου Μπουζιάνη θα γίνουν στο αίθριο του μουσείου το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου στις 20.00, (Γ. Μπουζιάνη 27-31, Δάφνη -Στάση Μετρό Αγ. Ιωάννης), ενώ τα εγκαίνια για τις εγκαταστάσεις του Εκθεσιακού Χώρου της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών θα γίνουν την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου στις 20.00. Θα ακολουθήσει συναυλία των μουσικών σχημάτων Belleville – Johnie Thin Trio. (Α Σ Κ Τ), Πειραιώς 256, Αγ. Ι. Ρέντης.
Το αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάζεται στο www.nefeleproject.eu. Δηλώσεις συμμετοχής για τις εκδηλώσεις ορισμένου αριθμού συμμετοχών μπορείτε να υποβάλετε στην πλατφόρμα www.eventbrite.com.

Related posts