Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαΐ 2022
Πολιτισμός

Νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας με την Λένα Διβάνη 

«Τα σύνορα της Ελλάδας» : Πρεμιέρα 1ου επεισοδίου την Τρίτη 7 Μαΐου στο COSMOTE HISTORY HD και ταυτόχρονα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV

Την ίδρυση της Ελλάδας και τη σταδιακή εδαφική ολοκλήρωση της χώρας, από την ενσωμάτωση των Επτανήσων το 1864 έως την ένωση με τα Δωδεκάνησα το 1947, παρουσιάζει η νέα σειρά ντοκιμαντέρ «Τα σύνορα της Ελλάδας» σε παραγωγή COSMOTE TV. Η σειρά κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 7 Μαΐου στις 21.00 στο COSMOTE HISTORY HD, ενώ το 1ο επεισόδιο θα κάνει ταυτόχρονα πρεμιέρα στο YouTube κανάλι της COSMOTE TV.

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» βασίζεται στο βιβλίο της Λένας Διβάνη «Η εδαφική ολοκλήρωση της Ελλάδας (1830-1947)». Η συγγραφέας είναι και η παρουσιάστρια των 9 επεισοδίων της σειράς.

Με αφετηρία την ίδρυση της χώρας και τη χάραξη της πρώτης συνοριακής γραμμής από τον κόλπο της Άρτας έως τον κόλπο του Βόλου, τα 9 επεισόδια του ιστορικού ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνουν την ιστορία της κάθε περιοχής (Επτάνησα, Θεσσαλία, Ήπειρος, Κρήτη, Μακεδονία, Νησιά ΒΑ Αιγαίου, Θράκη, Δωδεκάνησα) που διεκδικήθηκε από τους Έλληνες και τελικά προσαρτήθηκε στο ελληνικό κράτος. Παράλληλα, η σειρά «ρίχνει φως» στις σχέσεις της Ελλάδας με τις Μεγάλες Δυνάμεις, από τις οποίες ήταν εξαρτημένη, αλλά και με τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, οι οποίες διεκδικούσαν τα ίδια εδάφη.

Στο πρώτο επεισόδιο αναλύεται ο τρόπος που συγκροτήθηκε η ελληνική εθνική ταυτότητα και οι προϋποθέσεις που ήταν απαραίτητες για να πετύχει η εξέγερση των Ελλήνων και να οδηγήσει στην ίδρυση ενός βιώσιμου, ανεξάρτητου κράτους. Μεταξύ άλλων, παρουσιάζεται η παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο ρόλος του Πατριαρχείου και των ελληνικών ελίτ της εποχής, η οργάνωση της εξέγερσης από τη Φιλική Εταιρεία, οι εμφύλιες έριδες που την απείλησαν, ο αγώνας του Καποδίστρια για μια μεγάλη Ελλάδα και, τέλος, η καθοριστική εμπλοκή των Μεγάλων Δυνάμεων στην ίδρυση της χώρας και στη διαμόρφωση των πρώτων συνόρων της. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Κατερίνα Ευαγγελάκου (Θα το Μετανιώσεις, Εμείς οι Έλληνες).

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα επεισόδια της σειράς «Τα σύνορα της Ελλάδας» θα είναι διαθέσιμα και on demand στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS, όπως και όλο το πρωτότυπο περιεχόμενο του καναλιού.

Η νέα σειρά «Τα σύνορα της Ελλάδας» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Για το COSMOTE HISTORY HD:

Το COSMOTE HISTORY HD αποτελεί ένα από τα 10 κανάλια ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV, μεταξύ των οποίων το BBC Earth, τα 3 κανάλια National Geographic και τα 3 κανάλια Viasat, ενώ είναι και το μόνο κανάλι ντοκιμαντέρ με ελληνική θεματολογία. Από το 2016, στο κανάλι έχουν προβληθεί περισσότερα από 70 πρωτότυπα ντοκιμαντέρ ή σειρές ντοκιμαντέρ, σε παραγωγή ή συμπαραγωγή COSMOTE TV, και πάνω από 1.000 τίτλοι ντοκιμαντέρ με την υπογραφή καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων δημιουργών. Το COSMOTE HISTORY HD διατίθεται σε όλα τα οικιακά πακέτα της COSMOTE TV,  ενώ το περιεχόμενό του είναι διαθέσιμο δωρεάν και στις υπηρεσίες COSMOTE REPLAY TV, COSMOTE TV PLUS και για θέαση από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή μέσω της δωρεάν υπηρεσίας COSMOTE TV GO για συνδρομητές COSMOTE TV. Επιπλέον, περιλαμβάνεται και στο θεματικό πακέτο COSMOTE TV GO Documentaries Pack.

Συντελεστές:

Παραγωγή: COSMOTE TV

Παρουσίαση/Σενάριο: Λένα Διβάνη

Διεύθυνση Παραγωγής: Μπαρλαμά Ηρώ

Επιμέλεια παραγωγής: Ελμαντζιόγλου Νίνο

Βοηθοί Παραγωγής: Βασιλειάδου Λένα, Αλέξανδρος Κατσάνιουκ

Υπεύθυνος Post Production: Τσίγγος Δημήτρης

Σενάριο: Παναγιωτόπουλος Νίκος

Έρευνα: Νικολαΐδης Νίκος

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάκου

Art Director: Τσιμούρης Νίκος

Διευθυντής Φωτογραφίας – Οπερατέρ: Χριστοδούλου Δημήτρης, Μπισδούνης Λάμπρος

Μοντάζ: Τριανταφύλλου Άρης

Sound design: Κατσάρης Τάσος

Related posts