Επιστροφή στην κορυφή
Τετάρτη, 18 Ιουλ 2018
 
 

Νέα αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.

Δευτέρα, 16 Οκτώβριος 2017 - 09:31

-a Μέγεθος κειμένου +A

Για δεύτερη φορά σήμερα (Δευτέρα 16) εξετάζεται, από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών της Αθήνας η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής της Ηριάννας Β.Λ. και του Περικλή Μ.

Από τις 9 το πρωί ξεκίνησαν συγκεντρώσεις αλληλεγγύης έξω από το εφετείο. Φοιτητικοί σύλλογοι που βρίσκονται έξω από το Εφετείο έχουν σύνθημα  «Λευτεριά στην Ηριάννα και στον Περικλή».

Η  διδακτορική φοιτήτρια στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κρατούμενη στις φυλακές Ελαιώνα, καταδικάστηκε στις αρχές Ιουνίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κατά συγχώνευση ποινή 13 ετών καθώς το δικαστήριο αποδέχθηκε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος της με μοναδικά στοιχεία την σχέση της με τον Κ. Παπαδόπουλο -που είχε κατηγορηθεί για την ίδια πράξη, αλλά αθωώθηκε ομόφωνα- και ένα μέρος δακτυλικού αποτυπώματος που «ταυτοποιήθηκε» με το δικό της σε γεμιστήρα ενός όπλου που είχε βρεθεί στην πανεπιστημιούπολη. Αντίστοιχη ποινή για αντίστοιχες κατηγορίες έχει επιβληθεί και στον 33χρονο συγκατηγορούμενό της, Περικλή Μ., ο οποίος συγκατοικούσε με τον σύντροφο της Ηριάννας.

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών έναν μήνα αργότερα απέρριψε την αίτηση αναστολής της Ηριάννας Β. Λ. και του συγκατηγορούμενού της, Περικλή Μ. Οι Εφέτες με πλειοψηφία τριών προς δύο απέρριψαν τις αιτήσεις των δύο νεαρών, αποδεχόμενοι την εισαγγελική εισήγηση που ουσιαστικά ζήτησε να παραμείνουν στη φυλακή.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: