Επιστροφή στην κορυφή
Παρασκεύη, 19 Ιαν 2018
 
 

«Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε μέτρα ούτε αντίμετρα»

Πέμπτη, 16 Μάρτιος 2017 - 16:20

-a Μέγεθος κειμένου +A

KIRIAKOS_533_355Τη θέση ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, υπογράμμισε για ακόμη μια φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του νωρίτερα στην Κ.Ο. της ΝΔ.

«Η ΝΔ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός. Ας τα ψηφίσουν ή ας πάνε σε εκλογές. Το δίλημμα είναι δικό τους», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι λένε ότι επαναλαμβάνεται η ίδια ιστορία. Ότι είναι σαν να διαβάζουμε προπέρσινες εφημερίδες. Ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παίξει ξανά τη χώρα στα ζάρια και ότι πάει να ξεπεράσει το δικό της αδιέξοδο, στήνοντας ένα νέο μεγάλο εκβιασμό των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Τους λέμε ξεκάθαρα: Ας το ξεχάσουν. Ας το ξεχάσουν από τώρα. Ας το ξεχάσουν, γιατί δεν το θέλει ο λαός. Ο λαός θέλει να φύγουν. Γιατί ξέρει ότι δεν μπορούν» είπε ο κ Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις χθεσινές ολλανδικές εκλογές και το αποτέλεσμά τους, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ο λαϊκισμός ηττήθηκε και θα ηττηθεί και στην Ελλάδα στις επόμενες εκλογές που θα κερδίσει η ΝΔ .

«Είμαστε απέναντι σε μια Ευρώπη του λαϊκισμού και του κατακερματισμού. Θα ήταν εθνική ήττα να απουσιάζουμε από μια ενωμένη Ευρώπη. Η Ελλάδα ήταν είναι και θα είναι στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης» τόνισε ο κ Μητσοτάκης, κάνοντας αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το οποίο επικαλέστηκε και όταν αναφέρθηκε και στα Ελληνοτουρκικά.

«Στα εξωτερικά θέματα η Ελλάδα πληρώνει την επιπολαιότητα και την ανικανότητα αυτών που κυβερνούν από το 2015» τόνισε. «Τα εθνικά θέματα δεν σηκώνουν ελαφρότητα και ψευτοπαλικαρισμούς. Η υπεύθυνη εξωτερική πολιτική, είπε, δεν ασκείται για εσωτερική κατανάλωση».

Ο κ. Μητσοτάκης, επίσης,  χαρακτήρισε λάθος μια συμφωνία με πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% για πολλά χρόνια λέγοντα ότι «θα πνίξουν την οικονομία». «Το ζητήσαμε ως αντιπολίτευση. Ως κυβέρνηση θα το διεκδικήσουμε και πιστεύω ότι μια αξιόπιστη κυβέρνηση θα το είχε ήδη πετύχει», είπε.Μοιράσου το…!
Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: