Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
12 Αυγ 2022
Απόψεις

Η ναζιστική εμπειρία της Ανατολής

 

Γράφει η Παναγιώτα Μπλέτα Συγγραφέας/Διανοήτρια

Προκλήσεις, απειλές , διεκδικήσεις, σε ένα παιχνίδι εντυπώσεων και επίδειξης δύναμης.

Τουρκία λοιπόν η χώρα με τα 80 περίπου εκατομμύρια πληθυσμό , που αδυνατεί ακόμη να βρει τη θέση της στο χάρτη,  καθώς μέχρι σήμερα δεν παύει να δημιουργεί προβλήματα με τις γειτονικές χώρες.

Από όταν ήταν ακόμη Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι και τον υποτιθέμενο εκδημοκρατισμό της, επίσημη πολιτική στρατηγική γραμμή αποτελούσε η εκκαθάριση των μειονοτήτων  που κατοικούσαν εντός της.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα  αποτελούν οι Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ελλήνων του Πόντου, των Ασσύριων, οι σφαγές των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, των Κυπρίων, των Κούρδων, οι διωγμοί των Εβραίων κτλ. Ο 20ος  αιώνας ήταν γεμάτος διωγμούς και μαζικές δολοφονίες, καθώς κατά την Τουρκική πολιτική αντίληψη οι μειονότητες αποτελούσαν «ανθρωπολογικές ανωμαλίες». Αντίληψη ταυτόσημη με την Ναζιστική ιδεολογία. Αλλά και ο 21ος δεν πάει πίσω, βλέπε την εισβολή στη Συρία, προκειμένου να αποτρέψουν την επίσημη ίδρυση Κουρδικού κράτους.

Και κίνητρο δεν αποτελούσε μόνο η εθνοκάθαρση όπως σήμερα χαρακτηρίζουν τις γενοκτονίες, τις σφαγές και τους διωγμούς, αλλά κυρίαρχα η αρπαγή του πλούτου.

Οι περισσότεροι από τους πολιτικούς της  ηγέτες  σε μια προσπάθεια καθοδήγησης της πολυπληθούς μάζας που αποτελεί το εκλογικό της σώμα και εδραίωσής τους στην εξουσία δεν διστάζουν να διεκδικούν ακόμη και σήμερα τα σύνορα και τον φυσικό πλούτο άλλων χωρών.

Βλέπε: ΤΑΓΙΠ  ΡΕΤΖΕΠ  ΕΡΝΤΟΓΑΝ… Είναι σχεδόν αστείο έως γραφικό ότι απευθύνονται σε αυτόν με τον στρατιωτικό προσδιορισμό «Αρχιστράτηγος» και όχι πρόεδρος της Τουρκίας. Ενδεχομένως και να οραματίζεται την πορεία του σε συνάφεια με τον Κεμάλ Ατατούρκ, ξεκινώντας δηλαδή  από αρχιστράτηγος να επιστρέψει την Τουρκία όμως από Δημοκρατία σε Αυτοκρατορία και να διορθώσει ακόμη και αυτόν τον πολιτικό του προκάτοχο!

Στο επίπεδο των πολιτών επικρατεί χαοτική αντίληψη σχετικά με όλα αυτά, καθώς η έλλειψη παιδείας, η φτώχεια στην οποία ζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, η έλλειψη επικοινωνίας με τον εξωτερικό κόσμο, τα ΜΜΕ που καλλιεργούν διαρκώς αλυτρωτικές συμπεριφορές , η αφομοίωση των ακαδημαϊκών και πνευματικών ανθρώπων από την βολή τους, έχουν δημιουργήσει αποκλεισμό των Τούρκων από την πραγματικότητα.

Πότε άραγε θα έρθει η συνειδητοποίηση των Τούρκων πολιτών , έτσι ώστε να μην επιτρέπουν να τους κυβερνούν φασιστικά στοιχεία; Ή αυτές οι ιδεολογίες αποτελούν  απλά αντανάκλαση του λαικού ψυχισμού; Ο ίδιος ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει για αυτό…

Έτσι λοιπόν συνεχίζεται  και η σειρά των  προκλήσεων στο Αιγαίο. Το ισχυρότερο κίνητρο, όπως έχω αναπτύξει σε πολλά άρθρα μου αλλά και στο τελευταίο μου βιβλίο «Η ΗΘΙΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» στο κεφάλαιο «Η Ηθική  της Γεωπολιτικής» , αποτελεί η διεκδίκηση μεριδίου στον τεράστιο ενεργειακό μας πλούτο – φυσικό αέριο, πετρέλαιο, υδρογονάνθρακες.

Μόνη λύση, επισημαίνω ξανά, αποτελεί το απόλυτο και ανεκμετάλλευτο κυριαρχικό μας δικαίωμα , σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και το Δίκαιο της Θάλασσας : η  ανακήρυξη και οριοθέτηση της Ελληνικής ΑΟΖ –Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, δηλαδή το χάραγμα ουσιαστικά των θαλάσσιων συνόρων μας.

Κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Ηλίας Κονοφάγος, ο Νίκος Λυγερός, ο Αντώνης Φώσκολος έχουν αναδείξει εμπεριστατωμένα την σπουδαιότητα του υποθαλάσσιου ορυκτού πλούτου και έχουν υποδείξει προκειμένου η Ελληνική πλευρά να ανακηρύξει την ΑΟΖ της  και να την αξιοποιήσει οικονομικά κάνοντας τις κατάλληλες διαπραγματεύσεις.

Έτσι όχι μόνο θα αποφεύγαμε την φτωχοποίηση  της Ελλάδας , αλλά θα την καθιστούσαμε πανίσχυρη οικονομικά και για το μέλλον.

Έτσι θα αποφεύγαμε την καταδυνάστευση του Ευρωπαικού και Διεθνή παράγοντα που αποικιοποίησε τη χώρα μέσω του χρέους της.

Όλα αυτά όμως απαιτούν πολιτική βούληση αγαπητοί μου…

Ας παραδειγματιστούμε λίγο από τη  Κύπρο : όπου ο ιστορικός πολιτικός ηγέτης , Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος άλλαξε την ιστορία της Κύπρου :

  • ανακηρύσσοντας το 2004  την ΑΟΖ της Δημοκρατίας της Κύπρου
  • και διορθώνοντας τον Κληρίδη την έθεσε σε ισχύ από το 2003
  • ενώ παράλληλα πέτυχε και την αναγνώρισή της από τις ΗΠΑ, Ρωσία και Ευρωπαική Ένωση.

Αλλιώς θα είμαστε έρμαια του κάθε Χιτλερίσκου της  Ανατολής που επιθυμεί μέσα από τις γκρίζες ζώνες και την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο, προκειμένου για την αμφισβήτηση των νησιών , καθώς όλα τα νησιά διαθέτουν ΑΟΖ όπως ακριβώς και οι ηπειρωτικές περιοχές, να αλλοιώσει τα σύνορα μας για να υφαρπάξει την ενεργειακή μας περιουσία.

 

Παναγιώτα Μπλέτα Συγγραφέας/Διανοήτρια

Email: bletas.p1@gmail.com

Facebook/Twitter: Panagiota Bletas

 

 

 

 

Related posts