Επιστροφή στην κορυφή
Πέμπτη, 19 Ιουλ 2018
 
 

N.Mαδούρο: : «Δεν ξαναπουλάμε πετρέλαιο σε δολάρια»

Παρασκευή, 08 Σεπτέμβριος 2017 - 09:19

-a Μέγεθος κειμένου +A

Ποιο ήταν  το σκεφτικό του προέδρου  της Βενεζουέλας Ν.Μαδούρο όταν ανακοίνωνε ότι θα αποδολαριοποιήσει την χώρα του, κανένας δεν ξέρει.

Η ανακοίνωση πάντως δείχνει ότι θα πουλάει το πετρέλαιο όχι στις ΗΠΑ αλλά σε άλλες χώρες και σε άλλα νομίσματα όπως το κινεζικό γουάν!

Ο Ν.Μαδούρο, είπε οτι η χώρα του,  είναι αντιμέτωπη με μια βαθιά οικονομική κρίση και  θα επιδιώξει να «απελευθερωθεί» από το δολάριο των ΗΠΑ . Από την επόμενη εβδομάδα στον  επίσημο μηχανισμό συναλλαγματικών ισοτιμιών το  γιουάν.

Τι αντίκτυπο θα έχει αυτό για την χώρα του κανένας δεν ξέρει. Η όσες  μικρές χώρες αμφισβήτησαν  το δολάριο είχαν πολύ άσχημο τέλος. Το δολάριο  παραμένει το ισχυρότερο νόμισμα στο κόσμο. Χρησιμοποιείται ως συναλλακτικό μέσο για μία σειρά προϊόντων, όπως ο χρυσός και το πετρέλαιο..

Σίγουρα οι αμερικάνοι που είναι ρυθμιστές του πλούτου θα αντιδράσουν. Με ποιον τρόπο κανένας δεν ξέρει. Την ίδια ώρα που ο Μαδούρο ανακοίνωνε ότι θα αποδολαριοποιήσει την χώρα του, έδινε και το δωράκι του στους πολίτες της χώρας του. Είπε ότι θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό  κατά 40%. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα ανέρχεται πλέον σε 7 δολάρια τον μήνα.

 

 

 Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: