Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
08 Μαρ 2021
Lifestyle

Μπισκότα με δημητριακά ρυζιού, ταχίνι και μέλι

Υλικά

  • 120γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη αν τα θέλετε νηστίσιμα
  • 100γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120γρ. ταχίνι
  • 1 αβγό
  • 80ml μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 150γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50γρ. δημητριακά ρυζιού (1 φλιτζάνι περίπου)

 

Διαδικασία

  1. Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και τα κρατάτε στην άκρη.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν κρέμα. Προσθέτετε το αβγό και μόλις ενσωματωθεί ρίχνετε το ταχίνι, το μέλι και τη βανίλια. Συνεχίζετε να χτυπάτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά και τέλος ρίχνετε σιγά σιγά το μίγμα του αλευριού, μέχρι να το πάρει όλο.
  3. Κατεβάζετε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτετε τα δημητριακά ρυζιού και με μια σπάτουλα ανακατεύετε καλά, μέχρι να ενωθούν με τη ζύμη. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα.
  4. Πλάθετε σε μπαλάκια μέγεθος καρυδιού και τα τοποθετείτε όμορφα σε ένα ή δυο ταψιά, στρωμένα με λαδόκολλα. Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα διατηρείτε σε κουτί κλεισμένα αεροστεγώς.

πηγή: olivemagazine.gr

Related posts