Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Σεπ 2023
Ελλάδα

Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: Το γυναικείο φύλο χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου

Τις άγνωστες πλευρές της προσωπικότητας του Πέτρου Φιλιππίδη, περιέγραψε στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος είχε στενή σχέση με τον κατηγορούμενο ηθοποιό για περίπου 30 χρόνια και γνώριζε καλά, όπως είπε, τις «ορέξεις» του αλλά και τις «εξάρσεις θυμού του».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας έκανε λόγο για έναν άνθρωπο που «δεν έλεγχε τον εαυτό του. Ήταν σαν να έβγαινε έξω από τον εαυτό του», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. «Ο Πέτρος γινόταν θηρίο όταν είχαμε διαφορετική άποψη. Έσπαγε έπιπλα. Μια φορά πήγε να με χτυπήσει και με έσωσε ο Καπετάνιος και κρύφτηκα σε ένα καμαρίνι. Υπήρχαν άλλες στιγμές που με είχε στην αγκαλιά του σαν τον καλύτερο του φίλο. Είναι δυο πλευρές του Πέτρου αντίθετες».

Η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη, σύμφωνα με το μάρτυρας ήξερε τα «τσιλιμπουρδίσματα» του αλλά αρεσκόταν να βρίσκει δικαιολογίες και να κατηγορεί τις άλλες γυναίκες για αυτά.

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ως προς το γυναικείο φίλο;

Μάρτυρας: Χρησιμοποιήθηκε για τις ορέξεις του Πέτρου. Τις κοπέλες δεν τις ήξερα όλες, με ενημέρωνε η Ελπίδα κρυφά από τον Πέτρο. Ήταν κάτι πολύ βασανιστικό να πρέπει να κρύβεσαι. Ο Πέτρος είχε αγωνία μήπως η Ελπίδα μας ρωτούσε και για αυτό συχνά όποτε ήμασταν μαζί έκρυβα το κινητό μου. Ποιες σχέσεις ήταν συναινετικά ή όχι δεν το ξέρω. Ξέρω ότι ορισμένες κατέληξαν σε διώξειςότι η Ελπίδα είχε πάει σε ψυχολόγο. Μας είχε εκμυστηρευθεί ότι είχε βάλει ντετέκτιβ. Είχε καταλάβει τον πρώτο καιρό του γάμου ότι ο Πέτρος τα είχε φτιάξει με μια κοπέλα του σίριαλ, και η Ελπίδα είχε θυμώσει πάρα πολύ. Η Ελπίδα είχε φτιάξει στο μυαλό της μια κατάσταση ότι οι γυναίκες τον κυνηγούσαν. Εμείς καταλαβαίναμε ότι ο Πέτρος τις κυνηγάει.

Μόλις ξέσπασε ο θόρυβος από τις επώνυμες καταγγελίες που έκαναν οι ηθοποιοί Δροσάκη, Παπαχαραλάμπους και Αναστασοπούλου σε τηλεοπτικές εκπομπές, ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το μάρτυρα τον κάλεσε για να ενημερωθεί αν υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες.

«Αυτές δεν θα ξαναβρούν δουλειά» μου είπε για τις επώνυμες ηθοποιούς» κατέθεσε ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε: «Η πρώτη καταγγέλλουσα μου είπε και εμένα μου έκανε κάτι αλλά δεν ήθελα να στο πω γιατί εσύ μας σύστησες. Ήταν ένα πανέξυπνο κορίτσι, δουλευταρούδικο. Δεν μου έδινε την εντύπωση πορνιδίου για να το πω λαϊκά», είπε και πρόσθεσε: «Η Ελπίδα προσπάθησε να μας πείσει ότι η πρώτη καταγγέλλουσα ενοχλούσε τον Πέτρο. Συνήθως η Ελπίδα πίστευε ότι οι γυναίκες έφταιγαν για αυτά που συνέβαιναν».

Ο μάρτυρας εξέφρασε το θαυμασμό του για τις τρεις καταγγέλλουσες που «βρήκαν τη δύναμη και οι πιο αδύναμοι να πουν την αλήθεια τους. Πήγαν στα αρμόδια όργανα και δεν βγήκαν στις τηλεοράσεις και αυτό είναι προς τιμή τους. Αντίθετα κάποιοι άλλοι είπαν τα πολύ καλά λόγια για τον Πέτρο και έχουν δουλειά φέτος».

Ως προς την συμμετοχή του ΣΕΗ στη συλλογή των καταγγελιών, διαδικασία η οποία έχει δεχθεί τις μομφές της υπεράσπισης ως οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του Π. Φιλιππίδη, αναφέρθηκε ότι: «Το ΣΕΗ δεν είναι μαφία. Είναι ηθικό σωματείο, παλεύει για τους ηθοποιούς. Σε κάθε δίκη φταίει το ΣΕΗ. Έτσι είπαν και στην άλλη δίκη».

Ο μάρτυρας κατηγόρησε πάντως και εκείνες «που δεν μιλάνε και απλώς μας τα είπαν» οι οποίες – κατά τον ίδιο – «έχουν μεγάλη ευθύνη».

Related posts