Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 17 Ιουλ 2018
 
 

Moody’s: Αναβάθμιση Κύπρου και θετικές προβλέψεις

Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 - 15:55

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Αναγνωρίζοντας τη βελτίωση της οικονομικής ανθεκτικότητας, της σταθερής δημοσιονομικής υπεραπόδοσης και τις ευνοϊκές προοπτικές, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε κατά μια βαθμίδα (στο «Ba3», από «B1») την πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου.

Επιπλέον, διατήρησε σε θετικό ορίζοντα της προοπτικές που έχει η κυπριακή οικονομία. Με άλλα λόγια, δεν αποκλείεται δηλαδή να την αναβαθμίσει εκ νέου κατά τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρα την τελευταία διετία, έχει παρουσιάσει ενισχυμένη αντοχή καθώς και σταθερές δημοσιονομικές αποδόσεις, κάτι που δικαιολογεί την απόφαση του οίκου . Τώρα,  χρειάζεται πλέον τρεις αναβαθμίσεις για να εισέλθει σε επενδυτική βαθμίδα.

Ακόμη, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης πιστεύει ότι θα βελτιωθεί εξίσου και η αναλογία του χρέους προς το ΑΕΠ αλλά και τα «κόκκινα» δάνεια θα παρουσιάσουν μείωση. Βέβαια, σύμφωνα με τους αναλυτές του, το κυπριακό αξιόχρεο θα μπορούσε να κινδυνεύσει με υποβάθμιση σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η προσήλωση της κυβέρνησης στην αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ή φανεί ότι οι τράπεζες χρειάζονται περαιτέρω ανακεφαλαιοποίηση.

Πηγή: skai.gr

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: