Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
27 Μαΐ 2022
SLIDER

Μιχάλης Σεβαστέρης: «Βλέπω αρκετά μαθηματικά το stand up»

Ο νέος και πολλά υποσχόμενος κωμικός, με αφορμή την πρώτη solo παράστασή του «Είμαι Βίγκαν» στο θέατρο Άβατον, μιλά στην Σοφία Παππά για όλα όσα τον εμπνέουν, για ό,τι τον δυσκολεύει και για την ικανοποίηση που παίρνει όταν άνθρωποι διαφορετικών ηλικιών γελούν με τα αστεία του. 

Θυμάστε πότε ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάσατε κείμενά σας μπροστά σε κοινό; Ποια ήταν τα συναισθήματά σας πριν ξεκινήσετε και ποια αφού ολοκληρώσατε;

Θυμάμαι να περιμένω να ανέβω στη σκηνή αγχωμένος χωρίς να ξέρω γιατί ακριβώς είμαι εκεί, και όταν κατεβαίνω να νιώθω πως βρήκα επιτέλους αυτό που θέλω να κάνω. Είχα ζητήσει και απ’ τον ξάδερφό μου να με βγάλει βίντεο αλλά όταν γύρισα σπίτι άνοιξα την κάμερα και ήταν μόνο ένα βίντεο που άκουγες τον ξάδερφό μου να λέει “νόμιζα το πάτησα το κουμπί” 

Πότε καταλάβατε ότι έχετε μια ολοκληρωμένη παράσταση, έτοιμη να παιχτεί σε θέατρο;

Βλέπω αρκετά μαθηματικά το stand up. Για μένα μια παράσταση είναι έτοιμη όταν κρατάει κοντά στη μια ώρα και δεν έχει κανένα αστείο που να μην παίρνει δυνατό γέλιο, ενώ ταυτόχρονα έχει τουλάχιστον 5 αστεία ανά λεπτό.

Ποιες ήταν οι πηγές έμπνευσης για να γράψετε την πρώτη solo παράστασή σας «Είμαι Βίγκαν»;

Κυρίως τα προβλήματα που περνάω καθημερινά σα βίγκαν, και ο τζογαδόρος θείος μου, που τυχαίνει να είναι και ο μεγαλύτερος εχθρός των βίγκανς. 

Ποια ήταν η μεγαλύτερη δυσκολία που συναντήσατε ως βίγκαν και πώς αποφασίσατε αυτές τις περιπέτειες να τις εντάξετε στην παράσταση;

Η μεγαλύτερη δυσκολία μου ήταν το πώς με αντιμετώπισε η οικογένειά μου και ότι δεν έβρισκα μαγαζί να φάω. Π.χ. Μόλις έγινα βίγκαν ο ξάδερφός μου μου απεύθυνε τον λόγο λέγοντας “Είσαι η ντροπή της οικογενείας”. Υπερασπίστηκα τον εαυτό μου με το να πω “δε θα μου μιλάς έτσι επειδή είμαι βίγκαν” ενώ εκείνος μου απάντησε “Είσαι και βίγκαν;;!”

Μια φορά είχα πάει σε ένα μαγαζί και τους λέω “έχετε βίγκαν επιλογές;” Και μου λέει “φυσικά, έχουμε ακόμα και ειδικό χώρο για βίγκανς και για μη-βίγκανς, περάστε”. Και μου δείχνει την έξοδο.

Εκτός από τον βιγκανισμό, με τι άλλα ζητήματα καταπιάνεστε στην παράσταση;

Μιλάω κυρίως για τη ζωή μου, από τις εποχές που ήμουν μικρός και έτρωγα μπούλινγκ, μέχρι και όταν έγινα βίγκαν, που και γι’ αυτό έτρωγα μπούλινγκ. Ίσως υπήρχε στη ζωή μου ένα μικρό ενδιάμεσο διάστημα 6-7 ημερών, που δεν έτρωγα μπούλινγκ.  

Πόσο εξοικειωμένο είναι το ελληνικό κοινό με το standup comedy;

Με χαροποιεί όταν βλέπω στις παραστάσεις μου ανθρώπους όλων των ηλικιών να γελάνε με αστεία που νόμιζα πως θα ταυτίζονται μόνο συνομήλικοι μου. Πιστεύω πως όσο “εκπαιδεύεται” το κοινό με περισσότερες καλές παραστάσεις, τόσο θα μειώνεται το φαινόμενο που κάθε ηλικία γελάει με διαφορετικά πράγματα.

Υπάρχουν κάποιοι κωμικοί που έχουν λειτουργήσει για εσάς ως πρότυπα; 

Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης! Δηλώνω fanboy.

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το κοντινό μέλλον

Να καταφέρω να παρουσιάσω την σόλο μου παράσταση σε όσο παραπάνω κόσμο καταφέρω, γιατί είναι πραγματικά κάτι που του έχω δώσει όλη μου την αγάπη και την προσοχή.

Who is who
Ο Μιχάλης Σεβαστέρης γεννήθηκε στις 5 Μαρτίου του 1994, μεγάλωσε με τη γιαγιά του και στα 23 του ανέβηκε για πρώτη φορά στη σκηνή. Ήταν τότε που κατάλαβε ότι είναι ερωτευμένος με το stand up. Έκτοτε παίζει τακτικά, ενώ παράλληλα διοργανώνει το εβδομαδιαίο Open Mic στο Foka Negra, όπου νέοι κωμικοί κάνουν τα πρώτα τους βήματα. Εκτός σκηνής, ασχολείται επαγγελματικά με το online poker. Η άλλη μεγάλη αγάπη του είναι το σκυλί του, η Μπομπ. Δηλώνει φιλόζωος, ασχολείται με τον ακτιβισμό υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ για ένα διάστημα υπήρξε εθελοντής σε καταφύγιο ζώων στη Μούρθια της Ισπανίας.
Μπορείτε να πάρετε μια πρώτη, πολύ αντιπροσωπευτική γεύση για τον ίδιο, τη φιλοσοφία του και τη δουλειά του, ακολουθώντας τον στα social media του.

Tik Tok: https://bit.ly/3sACxZH
YouTube:  https://bit.ly/3BkeSk6
Instagram: https://bit.ly/3kEzKc8

 

Related posts