Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Φεβ 2020
Ελλάδα

Μυστικός «συναγερμός» στα νησιά μας που βρίσκονται απέναντι από την Τουρκία

 

 

Οι μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι έχουν  πληροφορίες ότι ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους για να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και τους πολέμους  πιθανότατα να έχουν εισχωρήσει  Τζιχαντιστές.  Σε συναγερμό όμως βρίσκεται ολόκληρη η Ευρώπη αλλά εκεί που πέφτει το ενδιαφέρον είναι η Ελλάδα και η Ιταλία. Οι φανατικοί ισλαμιστές που έχουν αιματοκυλίσει την Συρία και το Ιράκ, έχουν γίνει  γνωστοί σ  ολόκληρο τον κόσμο από τα εγκλήματα που κάνουν και επικαλούνται ότι τα κάνουν στο όνομα του Αλλάχ .

Οι μυστικές αρχές ασφαλείας εκτιμούν ότι οι  Τζιχαντιστές   που στηρίζονται από την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ αλλά και την ισλαμική Τουρκία του Ταΐπ Ερντογάν, έχουν ήδη φτάσει στο τουρκικό θέρετρο του Μπόντρουμ.

Δηλαδή στην  Αλικαρνασσό, απέναντι από τα Δωδεκανήσια. Στην Κώ γίνονται διακριτικοί έλεγχοι για να μην προκαλέσουν τον πανικό στους τουρίστες.

Την είδηση αυτή ενισχύει και ο τίτλος του άρθρου της τουρκικής εφημερίδας, Cumhurriyet, «Bodrum da IŞİD paniği», δηλαδή, «Πανικός Τζιχαντιστών στο Μπόντρουμ».

Σύμφωνα με το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας, στην περιοχή του παραθαλάσσιου Torba Koyu, υψώθηκε η χαρακτηριστική μαύρη σημαία των Τζιχαντιστών με την αραβική γραφή σε ένα οίκημα με καΐκι κοντά στην αποβάθρα της περιοχής. Στην σημαία των Τζιχαντιστών υπάρχει η επιγραφή με πράσινα γράμματα που αναγράφει : «Ένας είναι ο Θεός και ο Άγιος Μωάμεθ ο προφήτης του. Ορκιστείτε σε αυτόν». Το οίκημα αυτό με την σημαία των Τζιχαντιστών, όπως ανέφερε στην τουρκική εφημερίδα ο δήμαρχος του Μπόντρουμ, Haluk Ayti, ανήκει στον ψαρά, Oktay Yıldız, και αποτελείται από δυο δωμάτια ενώ διενεργήθηκε έρευνα και στην γύρω περιοχή από τις τοπικές αρχές.

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι ομάδες των φανατικών Τζιχαντιστών, έχουν σύμφωνα με πηγές από την Τουρκία , μεγάλη  στήριξη και την οικονομική ενίσχυση από τον ίδιο τον Ταΐπ Ερντογάν.

Η Ελλάδα έχει απειληθεί στο παρελθόν από τους φανατικούς  Ισλαμιστές Τζιχαντιστές, με τους γνωστούς χάρτες τους που μπορεί να προωθηθούν και προς τα δυτικά και να εμφανιστούν και στην ελληνική επικράτεια.

Αν λοιπόν κάποιες από αυτές τις ομάδες των δολοφόνων εισχωρήσουν στους μετανάστες που προσπαθούν να σωθούν από τους βομβαρδισμούς , τότε το πρόβλημα θα είναι μεγάλο.

Την ίδια ώρα, έρευνες διενεργούνται και στην Κρήτη για τον εντοπισμό συνδέσμων Τζιχαντιστών σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα. Σε συνάντηση που είχε η αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης με τον Έλληνα υπουργό Ναυτιλίας, συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν άμεσα διμερείς τεχνικές συναντήσεις με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής των μεταναστών στη  βάση των διεθνών προτύπων σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και την ενημέρωση των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, στις περιοχές όπου το φαινόμενο των μεταναστευτικών ροών είναι εντονότερο.

Την ίδια ώρα γίνονται έρευνες υπό άκρα μυστικότητα  -σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες- από κλιμάκια των τοπικών Αρχών Ασφαλείας στην Κρήτη για τον εντοπισμό συνδέσμων και δικτύων τζιχαντιστών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας «Πατρίς», οι έρευνες γίνονται κυρίως στο ανατολικό τμήμα του νησιού, ακόμη και σε πολυτελή τουριστικά θέρετρα, προκειμένου να εντοπιστούν εάν υπάρχουν τα δίκτυα αυτά μετά και τον συναγερμό που έχει σημάνει σε όλο τον κόσμο ύστερα τον αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ.

Related posts