Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 21 Αυγ 2018
 
 

Μήνυση στην «Ελεύθερη Ώρα” για χυδαίο της πρωτοσέλιδο (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 - 19:27

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σημερινό (11/10) πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα”, προκάλεσε την παρέμβαση του δικηγόρου Άγη Τάτση, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων.

Η αγωγή αφορά τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων για τον ομολογουμένως χυδαίο και εμετικό τρόπο με τον οποίο το έντυπο αποφάσισε να «ενημερώσει” το αναγνωστικό κοινό του σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου ταυτότητας φύλλου.

«Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους”, «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ”, «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»”, είναι μερικές από τις φράσεις απείρου κάλλους από το δημοσιογραφικό τιμ της εφημερίδας.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη μήνυση ο κ. Τάτσης: «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο «Ξύλο στην κάθε αδελφή», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Εκτός όμως από τον κ. Τάτση, με ανακοίνωση του αντέδρασε και το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ:

«Το Παρατηρητήριο για τον ρατσιστικό και φασιστικό λόγο στα ΜΜΕ καταδικάζει απερίφραστα το σημερινό ακραίο ρατσιστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα”, σχετικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

Το Παρατηρητήριο ζητάει να ασκηθεί δίωξη εναντίον της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα για παράβαση του νόμου 4285/2014 (αντιρατσιστικός νόμος) δεδομένου ότι το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας προτρέπει σε πράξεις βίας εναντίον όλης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Επιπλέον, καλείται το Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ να εξετάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα και να πράξει τα δέοντα.

Οι συντονιστές του Παρατηρητηρίου

Χάρης Σαββίδης Ελευθερία Κουμάντου».

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο:

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: