Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
24 Ιούν 2021
SLIDER

Μήνυμα προς τους δήμους:Βοηθείστε τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια

Αρκετοί δήμοι εδώ και πολλά χρόνια – πριν ακόμη μάθουμε για τον Covid 19- μοίραζαν συσσίτια αλλά και φάρμακα σε ανθρώπους που ήταν είτε άρρωστοι είτε φτωχοί.

Πριν από λίγα 24ωρα ο δήμος της Αθήνας  με σύνθημα «Δίπλα σε κάθε συνάνθρωπo  που έχει ανάγκη» ξεκίνησε το  πρόγραμμα  «Βοήθεια στο Σπίτι Plus».

Με στόχο να μην μείνει και να μην αισθάνεται μόνος και αβοήθητος ούτε ένας άνθρωπος στην πόλη, αυτή την κρίσιμη περίοδο της κοινωνικής απομόνωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων  ενίσχυσε και ενεργοποιεί άμεσα τον ειδικό μηχανισμό στήριξης «Βοήθεια στο Σπίτι Plus».

Πρόκειται για ένα προσεκτικά οργανωμένο και μεθοδικό  σχέδιο το οποίο  εκπονήθηκε και λειτούργησε εξαιρετικά αποτελεσματικά την περίοδο της πρώτης καραντίνας, για να βοηθήσει συμπολίτες μας που ζουν στον Δήμο Αθηναίων και ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Κυρίως ηλικιωμένους αλλά και  μοναχικούς ανθρώπους που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν και χρειάζεται να προμηθεύονται απρόσκοπτα τα απαραίτητα τρόφιμα και φάρμακα αλλά και να έχουν  διάφορες άλλες μορφές υποστήριξης στο διάστημα που υπάρχουν περιορισμοί στην κυκλοφορία ή οι ίδιοι δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν για τον οποιοδήποτε λόγο.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι Plus” θα υποδέχεται και θα διεκπεραιώνει αιτήματα για τρόφιμα και φάρμακα κατοίκων της Αθήνας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα ή άλλες ασθένειες, είναι ηλικιωμένοι και δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους, αλλά και μοναχικά άτομα που δεν δύνανται να αυτοεξυπηρετηθούν.

Ο Δήμος Αθηναίων αξιοποιώντας την εμπειρία από την εφαρμογή του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» κατά τη διάρκεια της άνοιξης, δημιούργησε, αυτή τη φορά, ένα τηλεφωνικό κέντρο αποκλειστικά για το συγκεκριμένο πρόγραμμα.   Οι κάτοικοι του Δήμου που πληρούν τις προϋποθέσεις  μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό κέντρο που διαθέτει πολλαπλές γραμμές, 210-3428745 (Δευτέρα ως Παρασκευή  από 09.00 ως τις 17.00), για την καταγραφή και την αξιολόγηση των αναγκών τους από ομάδα ειδικών.

Κοινωνικοί λειτουργοί, νοσηλευτές και αρωγοί του προγράμματος, θα διεκπεραιώνουν το συντομότερο δυνατόν  τα αιτήματα για παροχή βοήθειας στο σπίτι με όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος παρέχονται ακόμα:

* Συνταγογράφηση – Παράδοση φαρμάκων από φαρμακεία και φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

* Αγορά και παράδοση τροφίμων από super market και λαϊκές αγορές.

* Μεταφορές σε νοσοκομεία – παραλαβή εξετάσεων κλπ.

* Συνδρομή σε υγειονομικές υπηρεσίες.

* Διεκπεραίωση διοικητικών υπηρεσιών

Μέσω του «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» θα γίνεται επίσης κατ΄ οίκον διανομή τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης και φαρμάκων στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κόμβου και του Κοινωνικού Φαρμακείου του Κ.Υ.Α.Δ.Α. που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς και των προγραμμάτων που πρόσφατα εγκαινίασε το Κ.Υ.Α.Δ.Α.  για τις οικογένειες που έχουν ήδη πληγεί με απώλεια εισοδήματος ή/και εργασίας από την πανδημία- εφόσον τα μέλη τους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (Κ.Υ.Α.Δ.Α.  τηλ. 210 5246515-516).

Διανέμονται κατ οίκον πακέτα τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στις περίπου 1.500 τετραμελείς και πολυμελείς οικογένειες δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ.

«Στο πρώτο κύμα της πανδημίας, το «Βοήθεια στο σπίτι plus» έγινε η ασπίδα προστασίας για κάθε ευάλωτο συμπολίτη μας. Έγινε στήριγμα για όλους εκείνους που βρέθηκαν μόνοι τους σε αυτόν τον υγειονομικό πόλεμο που βιώνουμε όλοι μας. Είναι ένα πρόγραμμα που αποτελεί την καρδιά της πρόνοιας στην Αθήνα και γι αυτό, όχι μόνο το ενεργοποιούμε και σε αυτό το κύμα, αλλά το ενισχύουμε και προσπαθούμε ακόμη περισσότερο να μεγαλώσει» τονίζει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Αυτό πρέπει να κάνουν όλοι ο δήμαρχοι στην Ελλάδα. Γιατί  προβλήματα έχουν συνάνθρωποί μας σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει οι κοινωνικές τους υπηρεσίες να εντοπίσουν ποιοι άνθρωποι είναι φτωχοί, ποιοι είναι άρρωστοι και δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν φάρμακα και ποιοι είναι ανήμποροι να μετακινηθούν και δεν έχουν κάποιον να τους φροντίσει.

Οι ιδιοκτήτες σούπερ μάρκετ έχουν τον τρόπο και τη δύναμη να βοηθήσουν τους δήμους τους. Το ίδιο και οι εκκλησίες. Υπάρχουν εθελοντές που δεν θα πουν όχι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Μια μικρή βοήθεια όλοι να δώσουν θα προσφέρουν χαρά σ αυτούς που είναι μόνοι, αβοήθητοι και χωρίς έσοδα.

Related posts