Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Σεπ 2023
Auto-Moto

MINI John Cooper Works σε ειδική έκδοση Bulldog Racing: Αποκλειστικά για καλούς οδηγούς

Το ολοκαίνουργιο μοντέλο κατασκευάστηκε προς τιμήν της επιτυχημένης συμμετοχής του  John Cooper Works στον 24ωρο αγώνα στο Nürburgring. Βασίζεται σε ένα πλούσια εξοπλισμένο MINI John Cooper Works με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινητήρα με ισχύ 231 hp / 170 kW και μέγιστη ροπή 320 Nm.

Όπως φαίνεται και από τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία, πρόκειται για ένα πανίσχυρο MINI John Cooper Works, για ειδική αποστολή για έμπειρους οδηγούς που αγαπούν τη φίρμα της Mini.

Την ειδική αυτή έκδοση ανέλαβε να κατασκευάσει η Bulldog Racing ειδικά για τους πελάτες που έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την απόλυτη αγωνιστική απόλαυση με την ειδική έκδοση «Bulldog Racing Edition». Κάθε αυτοκίνητο κατασκευάζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη και ρυθμίζεται ανεξάρτητα στο Nordschleife πριν από την παράδοση.

Η ιδιωτική αγωνιστική ομάδα με έδρα το Nürburg με αυτό το ιδιαίτερο μοντέλο, γιορτάζει τον καλύτερο τερματισμό ενός MINI σε 24ωρο αγώνα στην 64χρονη ιστορία της μάρκας. Ο κινητήρας και πολλά χαρακτηριστικά του ειδικού μοντέλου είναι ίδια με εκείνα του αγωνιστικού αυτοκινήτου με τον αριθμό εκκίνησης #126 της Bulldog Racing.

Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που επιβάλλονται από τους αγωνιστικούς κανονισμούς λάμπουν δια της απουσίας τους προς όφελος της καθημερινής χρηστικότητας.

Ο Alexander Schabbach, Διευθύνων Σύμβουλος της Bulldog Racing δήλωσε:

«Ο τερματισμός στη δεύτερη θέση και η κατάκτηση του πρώτου βάθρου για τη MINI μετά από ένα εξαντλητικό 24ωρο αγώνα ήταν ένα μεγάλο επίτευγμα. Αμέσως μόλις διασχίζαμε τη γραμμή του τερματισμού, γεννήθηκε η ιδέα να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή με τους θαυμαστές μας. Η μεγαλύτερη πρόκληση για την ανάπτυξη της Bulldog Racing Edition ήταν να δημιουργήσουμε ένα όχημα που να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο με το αγωνιστικό μας αυτοκίνητο, παραμένοντας ταυτόχρονα νόμιμο για χρήση στο δρόμο».

Με τη χρήση διαφόρων εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, τα οποία μπορούν να συνδυαστούν και να τοποθετηθούν ανεξάρτητα ανάλογα με τις προτιμήσεις του πελάτη, η Bulldog Racing Edition δημιουργεί μια πραγματική “αγωνιστική αίσθηση” στο δρόμο.

Σημείο αναφοράς της ειδικής έκδοσης είναι η ανάρτηση KW V3 με ρυθμιζόμενη συμπίεση και επαναφορά, η οποία, μεταξύ άλλων, ενισχύει την πρόσφυση, βελτιώνει τη συμπεριφορά στις στροφές και αυξάνει την ασφάλεια στο όριο. Η ρύθμιση της ανάρτησης πραγματοποιείται ξεχωριστά για κάθε όχημα από έναν από τους επαγγελματίες οδηγούς της Bulldog Racing στο Nürburgring Nordschleife.

Οι ζάντες αλουμινίου OZ HyperGT των 17 ιντσών σε συνδυασμό με τη σπορ εξάτμιση της μάρκας Remus προσδίδουν σε κάθε όχημα μια διακριτική αλλά και αδιαμφισβήτητη εμφάνιση. Διαθέτοντας πλούσια εμπειρία από τα αγωνιστικά ελαστικά, η Pirelli εφοδιάζει το ειδικό μοντέλο με τα P Zero Performance διαστάσεων 205/45R17.

Το πακέτο Stern Performance Parts Clubsport αντικαθιστά το πίσω κάθισμα με μία μπάρα θόλων με πλέγμα και μοκέτα, εξοικονομώντας βάρος και βελτιώνοντας την απόδοση του αυτοκινήτου.

Ένα εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της εξωτερικής σχεδίασης είναι η μεγάλη διακοσμητική μεμβράνη Bulldog Racing στην οροφή, που, κατά παράδοση, κοσμεί όλα τα αγωνιστικά αυτοκίνητα της ομάδας. Στο εσωτερικό, κάθε όχημα συνοδεύεται από μία αριθμημένη πλακέτα που πιστοποιεί ότι πρόκειται για μία έκδοση περιορισμένης παραγωγής και καταγράφει την ημέρα που σεταρίστηκε η ανάρτηση στο Nordschleife, καθώς και διάφορα άλλα διακριτικά χαρακτηριστικά.

O Alexander Schabbach είπε ακόμη:

«Για να μπορεί να ικανοποιήσει τα μεγαλύτερο δυνατό φάσμα προσωπικών επιθυμιών, κάθε αυτοκίνητο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του πελάτη και, ως εκ τούτου, είναι μοναδικό. Το ειδικό μας μοντέλο δείχνει τις τροποποιήσεις που μπορούμε να κάνουμε στο αυτοκίνητο. Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε αυτή την υπηρεσία σε κατόχους παλαιότερων MINI της τρέχουσας γενιάς από το 2014 και μετά».

Τώρα αν μας ρωτήσετε πόσο μπορεί να κοστίζει αυτό το «όπλο» της Bulldog Racing δεν ξέρουμε. Οι υπεύθυνοι έχουν κάνει το δικό τους προϋπολογισμό αλλά καμιά επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες MINI μπορούν να επικοινωνήσουν με την Bulldog Racing στην ηλεκτρονική διεύθυνση: sales@bulldog-racing.com

Related posts