Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Ιαν 2022
Auto-Moto

Μια Stelvio το Χριστουγεννιάτικο δώρο από την Alfa Romeo στον  Kimi Räikkönen

Λίγες ημέρες πριν φθάσουν τα Χριστούγεννα ο Άγιος Βασίλης από την Φινλανδία δεν ξέχασε τον συμπατριώτη του  Φινλανδό Kimi Räikkönen, πρωταθλητή στη F1. Στο δωράκι του πιλότου βοήθησε η Alfa Romeo που του παρέδωσε  μια Stelvio 2.0 Turbo. Βέβαια ο Kimi Räikkönen στο γράμμα που έστειλε στον Αγιο Βασίλη ήταν ότι ήθελε η  Stelvio να είναι  στο χρώμα Rosso Alfa και στην εντυπωσιακή έκδοση Veloce.

Ο Άγιος Βασίλης δεν θέλησε να χαλάσει την επιθυμία του Κιμι και σε συνεννόηση με την Alfa Romeo υλοποίησε την επιθυμία του. Με αυτό το αυτοκίνητο θα κάνει τώρα τις βόλτες του ο Φιλανδός οδηγός και θα απολαμβάνει την κορυφαία ασφάλεια που παρέχει το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης Q4.

Arnaud Leclerc, Επικεφαλής της Alfa Romeo για την περιοχή EMEA

“Στο κλείσιμο μιας έντονης αγωνιστικής χρονιάς, ήρθε η στιγμή να κατεβάσουμε για λίγο ρυθμό και να αφιερώσουμε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Η Alfa Romeo ήταν δίπλα στον Kimi σε κάθε Grand Prix και τώρα με τη Stelvio που ο ίδιο ο Kimi διάλεξε, θα τον συνοδεύουμε και στον προσωπικό του χρόνο. Περιμένοντας με ανυπομονησία τη νέα σαιζόν της Formula 1, χαιρόμαστε που θα έχει δίπλα του αυτό το πανέμορφο αυτοκίνητο.»

Kimi Räikkönen,  Οδηγός της Alfa Romeo Racing ORLEN

«Μετά από την πολύ έντονη φετινή σαιζόν, είναι ωραίο που επιστρέφω στην κανονική μου ζωή με την οικογένεια μου. Όμως σίγουρα δεν θέλω να αφήσω πίσω μου την απόλαυση της οδήγησης και η επιλογή της Stelvio Veloce 2.0 280 HP με το σύστημα τετρακίνησης Alfa Q4 μου δίνει την ευκαιρία να το κάνω με απόλυτη ασφάλεια, ακόμα και στα χιόνια της Φινλανδίας.»

Ένας λασπωμένος χωματόδρομος, μια χιονισμένη ευθεία, ή και μια στροφή γεμάτη νερά, αποτελούν καθημερινές προκλήσεις για τους οδηγούς στις Σκανδιναβικές χώρες. Η δύναμη και η ευελιξία της Alfa Romeo Stelvio, δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να αντιμετωπίσει αυτές τις καταστάσεις και ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kimi Räikkönen μπορεί να στηρίζεται στο πρωτοποριακό σύστημα Q4 κάθε στιγμή. Προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα της πίσω κίνησης, το σύστημα Q4 εξασφαλίζει χαμηλή κατανάλωση, οδηγική απόλαυση, ενώ την ίδια στιγμή είναι έτοιμο για να βοηθήσει τον οδηγό σε συνθήκες χαμηλής πρόσφυσης.

Καρδιά  του συστήματος αποτελεί το ενεργό σύστημα κατανομής της ροπής (ATC), το οποίο αναλύει σε πραγματικό χρόνο τα επίπεδα πρόσφυσης, αλλά και τις απαιτήσεις του οδηγού ώστε να διασφαλίσει τη βέλτιστη επίδοση. Αν απαιτηθεί, μέχρι και το 50% της ροπής του κινητήρα μπορεί να μεταφερθεί σε λιγότερο από 150 χιλιοστά του δευτερολέπτου στους εμπρός τροχούς, μέσω ενός εξαιρετικά συμπαγούς και με χαμηλό βάρος εμπρός διαφορικού. Η κατανομή της ροπής ανάμεσα στους δύο άξονες μεταβάλλεται συνεχώς με απόλυτη ακρίβεια σύμφωνα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και τις εντολές του οδηγού. Το αποτέλεσμα είναι κορυφαίος έλεγχος και σταθερότητα του αυτοκινήτου στις στροφές.

Με αυτό τον τρόπο, ο Kimi Räikkönen μπορεί να οδηγήσει την Stelvio Veloce 2.0 Turbo με τον ρυθμό που επιθυμεί ακόμα και στις πλέον δύσκολες συνθήκες που μπορεί να βρει στη χώρα του. Παράλληλα το επίπεδο εξοπλισμού Veloce εκτός από το σπορ χαρακτήρα, του εξασφαλίζει μοναδικό στιλ, πλούσιο εξοπλισμό και σύστημα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, σε περίπτωση που ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θελήσει μια πιο χαλαρή εμπειρία οδήγηση.

Related posts