Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
11 Μαΐ 2021
Πολιτισμός

Μια ράμπα… για την πρόσβαση στο αξόδευτο μπλε της θάλασσας…


Από την Μαίρη Γκαζιάνη
Μια ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή ετοιμάζεται στη Ρόδο για την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 6 μ.μ., η οποία θα μεταδοθεί από το Mickelo Cafe, με εκφωνητές την Αναστασία Κορινθίου και τον Κώστα Κρομμύδα,  με χορηγό επικοινωνίας το Παλμός Ρόδος Ραδιόφωνο, την τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ και θ΄ ακουστεί σε όλη την Ελλάδα αλλά και πέρα από αυτήν, με σκοπό να βοηθηθεί ο σύλλογος ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Το ζητούμενο είναι «μια ράμπα για να μπορούν και οι άνθρωποι ΑΜΕΑ να χαίρονται την θάλασσα χωρίς διακρίσεις».
Εμείς επικοινωνήσαμε με τους «πρωταγωνιστές» της πρωτοβουλίας για την δημιουργία του έργου και ζητήσαμε από τον καθένα μια δήλωση σχετικά με τη συμμετοχή του στην εκπομπή που ετοιμάζεται.
 
Η Αναστασία Κορινθίου, συγγραφέας και παρουσιάστρια μάς είπε τα εξής :
«Για μένα αυτή η εκδήλωση είναι ΑΓΑΠΗ! Είναι η απόδειξη του ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε καλύτερα, κάτι το οποίο υποστηρίζω σ΄ όλη μου την ζωή… Το δικαίωμα όλων να κάνουν ταξίδια με το νου μέσα από τις σελίδες βιβλίων ή να απολαμβάνουν την θάλασσα που το αξόδευτο μπλε της είναι για μένα η σημαία σ΄ αυτόν τον… αγώνα, ν΄ αναδείξουμε τα προβλήματα του συλλόγου ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, που ήδη έχει πολύ σημαντική δράση… Είναι συγκινητικό το ότι από κάθε γωνιά του κόσμου είπαν ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ και έγιναν πάνω από 300 κοινοποιήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης από λογοτέχνες και όχι μόνο… Νιώθω χαρά και ενθουσιασμό για την ζωντανή αυτή ραδιοφωνική εκπομπή που θα μας… φέρει πιο κοντά στη επίτευξη ενός κοινού στόχου, τη Πέμπτη 12 Μαρτίου στη Ρόδο που δείχνει ότι νοιάζεται για άλλη μια φορά!!! Δεν θα ήθελα να παραλείψω να αναφέρω την κοινωνική ευαισθησία του ομίλου επιχειρήσεων Ταχλιαμπούρη αλλά και των επιχειρηματιών του τόπου μας κυρίων Χατζηβάσιλα, Σπανός, Πάτας, Πιστόλας που αμέσως κινητοποιήθηκαν για να ολοκληρωθεί αυτή η «θαλασσινή κίνηση». Πολλά ευχαριστώ και σε σένα Μαίρη μου αλλά και σε όλους τους ομότεχνούς μας που προσφέρατε τα βιβλία σας για την δημιουργία βιβλιοθήκης του συλλόγου… ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ λοιπόν… ΜΑΖΙ…. και το μαζί γίνεται ταξίδι στο Αιγαίο!».
 
Ο Κώστας Κρομμύδας ηθοποιός, συγγραφέας και ραδιοφωνικός παραγωγός, ο οποίος θα βρεθεί στο νησί για την ζωντανή μετάδοση της εκπομπής μάς δήλωσε :
«Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να γίνεται πράξη η επιθυμία μιας νέας κοπέλας που πάλεψε αλλά τελικά δεν τα κατάφερε. Με συγκίνησε και δεν το σκέφτηκα ούτε λεπτό να δεχτώ την πρόταση να πάρω μέρος σ΄ αυτή την πολύ ευγενική πράξη που φανερώνει αγάπη για τον συνάνθρωπό μας. Θα είμαι εκεί».
 
Ο Κώστας Θανόπουλος πρόεδρος του συλλόγου σκλήρυνση κατά πλάκας Δωδεκανήσου μας είπε :
«O ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΠ ΔΩΔ/ΣΟΥ είναι μια ιδέα που έγινε πραγματικότητα τον Ιούνιο του 2014 έτσι ώστε, να ενώσουμε τους ανθρώπους που πάσχουν από αυτή την αυτοάνοση ασθένεια από όλα τα Δωδεκάνησα και να γίνουν πραγματικότητα κάποιες επιθυμίες! κι όπως έγινε! μοιράσαμε χαμόγελα, ελπίδα και καταφέραμε να δώσουμε στα άτομα με ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ και όχι μόνο, ότι υπάρχει κάποιος που ενδιαφέρετε γι αυτούς. Μέσα σε όλα αυτά που πραγματοποίησε ο Σύλλογος είναι και η δημιουργία της Ράμπας στο Φαληράκι! Στις 12 Μαρτίου στο MICKELO cafe στο ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ θα πραγματοποιηθεί άλλη μία επιθυμία! Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο αυτόν τον ανθρώπινο μηχανισμό για την ιδιαίτερη προσπάθεια που έχει καταβάλει!»
 
Ο όμιλος COLORADO που εκπροσωπείται από τον κύριο Μιχάλη Ταχλιαμπούρη διοργανώνει την όλη εκδήλωση… 35 χρόνια σταθερής ποιοτικής πορείας συνυφασμένης με την αγάπη για τον τόπο που δραστηριοποιούνται οι επιχειρήσεις του κ Ταχλιαμπούρη. Ο ίδιος αποφεύγει με διακριτικότητα την προβολή όσο αφορά το πρόσωπο του, αντ΄ αυτού μίλησαν το προσωπικό και οι συνεργάτες του οι οποίοι ουσιαστικά μας μετέφεραν το ίδιο ακριβώς «μήνυμα» για τους χώρους που εργάζονται και τον ίδιο. Για να διασκεδάζει κάποιος πρέπει να νιώθει όμορφα, να είναι πάνω από όλα, πριν από όλα καλά… κι εμείς αυτό υπηρετούμε χρόνια τώρα με σεβασμό και συνέπεια.
 
Η Βάσια Μπαρδοπούλου διευθύντρια του  Ippocrates Medi Club μας ενημέρωσε για τον τρόπο συμμετοχή του κλαμπ στο κοινωνικό έργο του συλλόγου :
«Η Κάρτα Υγείας Ippocrates Medi Club, είναι πάντα δίπλα σε εκείνους που πραγματικά την χρειάζονται…!! Είχα την χαρά να συναντήσω από κοντά τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση κατά πλάκας κ. Κώστα Θανόπουλο, ο οποίος μου μετέφερε τις ανάγκες των μελών. Τηρώντας την υπόσχεση μας να είμαστε δίπλα σε εκείνους που μας χρειάζονται, η Κάρτα Υγείας Ippocrates medi club στα πλαίσια των όσων έχει δεσμευτεί, χορηγεί εντελώς ΔΩΡΕΑΝ Κάρτες Υγείας στα μέλη του Συλλόγου ώστε να έχουν μια άριστη φροντίδα υγείας μέσα από το μεγαλύτερο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, κλινικών, πολυιατρείων, ιατρικών – διαγνωστικών κέντρων και επιχειρήσεων πανελλαδικά. Αποκτώντας την Κάρτα Υγείας το κάθε μέλος έχει πρόσβαση στο τηλεφωνικό μας κέντρο 24 ώρες το 24ωρο, για κάθε του ανάγκη, Δωρεάν Παροχές από 35 ειδικότητες Ιατρών, εκπτώσεις σε ιατρικές Πράξεις που αγγίζουν το 80% καθώς και αρκετά προνομιακά πακέτα σε πολύ οικονομικές τιμές».
 
Η Σοφία Μανιά που έγραψε μια επιστολή, η οποία έγινε η αφορμή να ξεκινήσει η προσπάθεια για την κατασκευή της ράμπας, δήλωσε την ικανοποίηση της για την πραγματοποίηση της τελευταίας επιθυμίας της αδερφής της που απεβίωσε από την συγκεκριμένη ασθένεια.
 
Μεγάλη ήταν και η ανταπόκριση των συγγραφέων στο κάλεσμα της Αναστασίας Κορινθίου να συγκεντρωθούν πολλά βιβλία για την ίδρυση βιβλιοθήκης του συλλόγου  ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ. Γνωστοί συγγραφείς όπως Αύγουστος Κορτώ, Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, Γιάννη Φιλιππίδης, Φάνη Πανταζή, Μαίρη Γκαζιάνη, Μαρία Τζιρίτα, Νατάσα Γκουτζικίδου, Ειρήνη Φραγκάκη, Μαρίνα Γιώτη, Χριστίνα Σαββάκη Γκρανζάν, Νίτσα Μανωλα, Κάκια Ξύδη, Κατερίνα Σωπύλη, Χρύσα Ζανεση κ.α. αλλά και ολόκληροι εκδοτικοί οίκοι όπως Πατάκης, Άνεμος, ΟΣΤΡΙΑ, ΒΕΡΕΤΑΣ, ΔΥΑΣ προσφέρουν τα βιβλία τους.
 
Την Πέμπτη 12 Μαρτίου στις 6 μ.μ. να είσαστε όλοι συντονισμένοι στην εκπομπή ώστε όλοι μαζί να φωνάξουμε ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ γιατί ΜΑΖΙ μπορούμε το θαύμα! Το μόνο που θα ζητηθεί από τον καθένα μας είναι ένα μήνυμα ΧΩΡΙΣ χρέωση στην σελίδα του συλλόγου στο facebook. ελάτε ΜΑΖΙ μας να ζωγραφίσουμε ΜΠΛΕ στο αξόδευτο του κόσμου τούτου!!».
 
 
 

Related posts