Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
28 Μαΐ 2023
Ελλάδα

Μετά τις διακοπές ο ΣΥΡΙΖΑ μας κάνει δώρο ένα ατέλειωτο «τσουνάμι» φόρων

Η πίεση που δέχεται η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μας ανάψουν οι ξένοι εταίροι το πράσινο φώς και να βγούμε από τα μνημόνια, είναι τόσο μεγάλη που ούτε οι ίδιοι δεν θέλουν να το σκέφτονται.

Από την πρώτη στιγμή ήξεραν  ότι για να μην έχουμε προβλήματα και να μην μπούμε στη περιπέτεια ενός ακόμη μνημονίου έπρεπε να βρεθεί ένα πλεόνασμα  24 δις. Που θα βρεθούν αυτά τα χρήματα; Όχι φυσικά από τη φοροδιαφυγή αφού ο κρατικός μηχανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει από αυτή τη μάστιγα. Η εύκολη αλλά δοκιμασμένη και σίγουρη λύση είναι να σφίξουν ακόμη περισσότερο τη θηλιά στον κοσμάκη.

Με το που τελειώνουν οι καλοκαιρινές διακοπές θα αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή το νέο «τσουνάμι» φόρων. Η  κυβέρνηση πρέπει να συγκεντρώσει τα 24 δις. Τα χρήματα αυτά θα αναγκαστούν να τα πληρώσουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε άμεσους και έμμεσους φόρους κατά το β΄εξάμηνο του 2018.

Έρχονται νέα χτυπήματα στους ‘Έλληνες φορολογούμενους.  Έως τέλος της χρονιάς προβλέπεται ότι το Δημόσιο θα εισπράξει εφέτος από άμεσους και έμμεσους φόρους τουλάχιστον 51,5 δισ. ευρώ. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης και πληρωμές δόσεων, κατασχέσεις αλλά και συμψηφισμοί υποχρεώσεων με επιστροφές φόρων που δικαιούνται -αλλά δεν θα λάβουν στην τσέπη τους ποτέ- εκατομμύρια δικαιούχοι. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα χάσουν όλοι 24 δισ. ευρώ.

Σημειώστε για να ξέρετε Ο Τσίπρας και η ομάδα του.

– τον Σεπτέμβριο θέλει να εισπράξει 5,852 δισ. ευρώ

– τον Οκτώβριο θέλει 4,741 δισ. ευρώ

– τον Νοέμβριο θα ζητήσει 4,864 δισ. ευρώ

– τον Δεκέμβριο θα εισπράξει περίπου 5,2 δισ. ευρώ.

Άλλα 400-500 εκατ. ευρώ θα εισπραχθούν σαν ΕΝΦΙΑ τον Ιανουάριο, που θα μετρήσουν σαν έσοδα Δεκεμβρίου, ανεβάζοντας τον λογαριασμό ακόμα περισσότερο.

Ο γολγοθάς των φορολογουμένων μετά το καλοκαίρι ξεκινά από τον Σεπτέμβριο με την εξόφληση της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και της δεύτερης δόσης των φόρων που προκύπτουν από την εκκαθάριση των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων. Μέχρι το  τέλος Αυγούστου πάνω από 250.000 εταιρείες και λοιπά νομικά πρόσωπα θα πρέπει να έχουν εξοφλήσουν την δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και του τέλους επιτηδεύματος για τη χρήση του 2017. Ακολουθούν άλλες 4 μηνιαίες δόσεις, οι οποίες λήγουν στα τέλη των μηνών Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου, Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2018.

Υπάρχουν ακόμα οι φόροι για την ακίνητη περιουσία του 2018, αλλά και τα τέλη για τα οχήματα που σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν εκατομμύρια φορολογούμενοι το 2019.

‘Έτσι, τον Σεπτέμβριο και –ειδικά- τον Νοέμβριο οι φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν μαζεμένους έως και 4 φόρους συνολικά:

– τον φόρο εισοδήματος, με τον οποίο συνεισπράττονται και άλλοι 4 φόροι (προκαταβολή φόρου 2018, εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος και φόρο διαβίωσης).

– τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

– τα τέλη κυκλοφορίας

– τις δόσεις για παλαιά χρέη στο δημόσιο

Ακόμη κάθε  μήνα αυξάνονται τα ληξιπρόθεσμα των φορολογουμένων προς το δημόσιο, ενώ «τρέχουν» και οι εισφορές ΕΦΚΑ, οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ και τα χρέη στις τράπεζες.

ΕΝΦΙΑ

Τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ έπρεπε να είχαν σταλεί. Όμως  για επικοινωνιακούς λόγους αποφάσισαν να τα στείλουν στα μέσα Σεπτεμβρίου, μετά την Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Θυμηθείτε ότι θα τα στείλουν στις 25 Σεπτεμβρίου με εξόφληση στις 30 του ίδιου μήνα.

 

 

Related posts