Επιστροφή στην κορυφή
Κυριακή, 21 Ιαν 2018
 
 

Μέρκελ: Το Brexit αποτελεί προειδοποιητική βολή για την Ε.Ε.

Παρασκευή, 30 Σεπτέμβριος 2016 - 20:50

-a Μέγεθος κειμένου +A

Angela MerkelΗ απόφαση της Βρετανίας να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια προειδοποίηση για τις υπόλοιπες χώρες οι οποίες θα πρέπει να μάθουν να λαμβάνουν αποφάσεις γρηγορότερα αντί να επιδιώκουν να συνάπτουν νέες συμφωνίες, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

«Πρόκειται για μια προειδοποιητική βολή για όλους εμάς, ώστε να αναλογιστούμε για άλλη μια φορά: τι σημαίνει για εμάς η Ευρώπη; τι πρέπει να αλλάξει η Ευρώπη για να θεωρηθεί επιτυχημένη από τους ανθρώπους;» είπε η Μέρκελ σε ομιλία της στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Η καγκελάριος πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να αποφασίσει σε ποιο πράγμα θα πρέπει να επικεντρωθεί και πού θα μπορούσε να διαδραματίσει μικρότερο ρόλο, αλλά και να μάθε να λαμβάνει αποφάσεις γρηγορότερα.

«Δεν χρειάζεται να συζητάμε συνεχώς για νέες συνθήκες αλλά για τις πράξεις μας», τόνισε.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έχει δηλώσει ότι αν εκλεγεί ξανά πρόεδρος του χρόνου θα «αναστρέψει» το Brexit, διαπραγματευόμενος μια νέα ευρωπαϊκή συνθήκη που θα ήταν πιο αποδεκτή από τη Βρετανία. Ωστόσο οι κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας έχουν πάρει αποστάσεις από αυτήν την πρόταση.

Πηγή: kathimerini.grΜοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: