Επιστροφή στην κορυφή
Τρίτη, 12 Δεκ 2017
 
 

Μεξικό: «Μας σκοτώνουν». Ξεσπούν οι διαδηλωτές κατά της δολοφονίας δημοσιογράφου

Τετάρτη, 17 Μάιος 2017 - 12:42

-a Μέγεθος κειμένου +A

Οι διαδηλωτές κρατούν την φωτογραφία του δολοφονηθέντος δημοσιογράφου

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρατώντας πανό που έγραφαν «Μας σκοτώνουν» και «Όχι στη σιωπή» διαδήλωσαν οι δημοσιογράφοι, σε μια προσπάθεια να αφυπνίσουν την κυβέρνηση της χώρας. Έναυσμα της διαμαρτυρίας τους αποτέλεσε η δολοφονία του βραβευμένου δημοσιογράφου Χαβιέ Βαλντές τη Δευτέρα, στην επαρχία Σιναλόα, από τους «βαρόνους» των καρτέλ ναρκωτικών.

Ο Βαλντές να είναι  ο πέμπτος δημοσιογράφος που πέφτει θύμα του πολέμου των ναρκωτικών στο Μεξικό από τον περασμένο Μάρτιο, η κατάσταση που επικρατεί φαίνεται ανησυχητική ως προς αυτούς που επιμένουν να μάχονται κατά των καρτέλ.

Ο ίδιος ήταν ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους που είχε τολμήσει να «ανοίξει τα χαρτιά του» στο συγκεκριμένο ζήτημα και είχε ήδη λάβει θανατικές απειλές στο παρελθόν. Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του, είχε ασχοληθεί εκτενώς με την εμπορία ναρκωτικών και το οργανωμένο έγκλημα στην πατρίδα του, συμπεριλαμβανομένου και του ισχυρού καρτέλ της επαρχίας Σιναλόα.

Μάλιστα. στην προώθηση του καινούργιου του βιβλίου την περασμένη χρονιά, είχε δηλώσει: «Το να είσαι δημοσιογράφος, είναι σαν να βρίσκεσαι στη μαύρη λίστα» όπως και: «Οι συμμορίες θα αποφασίσουν ποια μέρα θα σε σκοτώσουν».

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: