Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Ιαν 2020
Ελλάδα

Με ποια δικαιολογία αφέθηκε ελεύθερος ο Α.Φλώρος

«Έφαγε» 256 εκατ. ευρώ και  αποφυλακίστηκε για «ψυχολογικούς λόγους»

Οικονομικά σκάνδαλα συμβαίνουν συχνά. Και πάντα  υπάρχουν παραθυράκια για να την βολεύουν οι επιτήδειοι. Βέβαια η δικαιοσύνη έχει και την ευθύνη για την τιμωρία αυτών που είναι εγκέφαλοι  σε μια απάτη.

Τι όμως πραγματικά έγινε και η δικαιοσύνη αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος ο  εκ των πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Energa – Hellas Power. Όπως θα ξέρετε υπάρχει σε εκκρεμότητα ένα οικονομικό σκάνδαλο που συνδέθηκε με υπεξαίρεση 256 εκατ. ευρώ .

Σίγουρα κάποια απάντηση θα υπάρχει. Στην περίπτωση όμως του Α. Φλώρου υπαρχει και κάτι ακόμη. Το όνομά του εμπλέκεται ως ηθικός αυτουργός  και στην δολοφονία Μ.Ζαφειρόπουλου. Για την υπεξαίρεση αλλά και για την εμπλοκή του στην υπόθεση Ζαφειρόπουλου, καταδικάσθηκε σε 21 χρόνια κάθειρξη.

Γιατί αποφυλακίσθηκε. Και για ποιο λόγο. Ποια ήταν η  δικαιολογία της αποφυλάκισης μόλις 18 μήνες από την προφυλάκισή του.

Ακούσθηκαν πολλά. Κάποιοι αντέδρασαν. Ο Αριστείδης  Φλώρος  εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται σε όσους αντιδρούν στην αποφυλάκισή του.

Είπε ότι  αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας  (ψυχιατρικά προβλήματα αλλά και κρίσεις επιληψίας) με ποσοστό αναπηρίας 67%.Επικαλείται δε την οδηγία 2015/343 την οποία προτίθεται να ενσωματώσει στο ελληνικό δίκαιο ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Σταύρος Κοντονής, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του 39χχρονου επιχειρηματία, ο οποίος πλέον της καταδίκης του για το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης των 256 εκατ. ευρώ, τον περασμένο Μάρτιο είχε καταδικασθεί και σε κάθειρξη 13 ετών με αναστολή, ως ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου Γ. Αντωνόπουλου, αντίδικου του στη δίκη της Energa:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΦΛΩΡΟΥ

Αθήνα 25/08/2018

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα δημοσιεύονται και αναπαράγονται σε ηλεκτρονικά ή έντυπα μέσα δηλώσεις, απόψεις, συστάσεις κ.λπ. διαφόρων δημοσίων και μη παραγόντων σε σχέση με την πρόσφατη υφ’ όρον απόλυση, οι οποίες περιέχουν πλήθος ανακριβειών.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων και προς αποκατάσταση της αλήθειας, διευκρινίζω τα εξής:

– Ο θεσμός της υφ’ όρον απόλυσης προβλέπεται στον Ποινικό μας Κώδικα από το έτος 1951. Οι σχετικές διατάξεις έχουν τροποποιηθεί ή συμπληρωθεί κατά καιρούς με νόμους που έχει ψηφίσει η Βουλή των Ελλήνων.

– Οι διατάξεις για την υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας ισχύουν από ετών και ορίζουν την διαδικασία επίσημης διάγνωσης και αξιολόγησης των προβλημάτων υγείας των κρατουμένων που πάσχουν.

– Η απόλυσή μου με όρους αποφασίστηκε από το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο κατ’ εφαρμογήν των σχετικών διατάξεων του νόμου (άρθρο 110 Α ΠΚ), αφού εξέτισα τον απαιτούμενο χρόνο σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, ενώ η έφεση που έχω ασκήσει δεν έχει ακόμη εκδικαστεί.

Όσον αφορά την υπόθεση “Energa”, για την οποία καταδικάστηκα σε πρώτο βαθμό, επισημαίνω ότι:

α) Ουδέποτε φυγοδίκησα αλλά, αντιθέτως, ήμουν πάντοτε παρών σε όλα τα διαδικαστικά στάδια της υποθέσεως. Το αυτό θα πράξω και στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που πρόκειται να εκδικάσει την υπόθεση τον Δεκέμβριο του 2018.

β) Ήδη από το έτος 2012 καταβάλλω ανελλιπώς προσπάθεια για να εισπράξει το Δημόσιο και οι Δήμοι τα χρήματα που δικαιούνται και τα οποία είναι στο σύνολό τους κατατεθειμένα σε δεσμευμένους, με απόφαση των αρχών, εταιρικούς -και όχι ατομικούς μου- τραπεζικούς λογαριασμούς.

γ) Οι διάφορες δηλώσεις περί χρημάτων που «έκαναν φτερά» κ.λπ. είναι αποτέλεσμα είτε πλήρους άγνοιας της υποθέσεως είτε εσκεμμένης διαστρέβλωσης της αλήθειας, ιδίως δε μετά την έκδοση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (1115/2017) που διέταξε ήδη από τον Μάρτιο του έτους 2017 την απόδοση των χρημάτων σε Δημόσιο και Δήμους, τα οποία είναι στην κατοχή των Τραπεζών. Η σχετική διαδικασία της απόδοσης δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί για λόγους που αφορούν αποκλειστικώς τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τις Τράπεζες το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και τα συναρμόδια Υπουργεία. Επομένως, καθόσον αφορά το πρόσωπό μου, δεν οφείλεται ούτε ένα Ευρώ στο Δημόσιο και τους Δήμους.

δ) Σε σχέση με τα χρήματα που διεκδικούν οι οργανισμοί ΑΔΜΗΕ και ΛΑΓΗΕ, την απόδοση των οποίων δεν διέταξε το Δικαστήριο, υπάρχει αμφισβήτηση ως προς το ύψος των απαιτήσεων. Στην σχετική αντιδικία ενώπιον των πολιτικών δικαστηρίων αναμένεται η διεξαγωγή διαιτητικής πραγματογνωμοσύνης προκειμένου να διαπιστωθεί δεσμευτικά εάν και ποια ποσά οφείλονται στους προαναφερόμενους φορείς.

ε) Η αναφορά στην υπόθεση της επίθεσης κατά του Γ. Αντωνόπουλου είναι άκαιρη, αφού η υπόθεση αυτή δεν έχει κριθεί σε δεύτερο βαθμό και η εκτέλεση της πρωτοβάθμιας απόφασης έχει ανασταλεί, αλλά και άσχετη με την διαδικασία της υφ’ όρον απόλυσης σε σχέση με την ποινή που μου επέβαλε το πρωτοβάθμιο Εφετείο Κακουργημάτων για την υπόθεση της “Energa”. Επισημαίνω ότι με σχέδιο νόμου που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2016/343 προβλέπονται σειρά μέτρων αποκατάστασης από την παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας, ιδίως δε στις περιπτώσεις που δημόσια πρόσωπα εκφέρουν κρίσεις για φυσικά πρόσωπα πριν από την έκδοση αμετάκλητης δικαστικής απόφασης.

Όσον αφορά τα πρoβλήματα υγείας που αντιμετωπίζω, μόλις χρειάζεται να επισημάνω ότι η λαϊκιστική ή μικρο – «πολιτική» εκμετάλλευσή τους προσβάλλει την αξία μου ως ανθρώπου, ο σεβασμός της οποίας συνιστά, σύμφωνα με το Σύνταγμά μας, υπέρτατη υποχρέωση της Πολιτείας.

Όσοι επικαλούνται το Κράτος Δικαίου, οφείλουν πρωτίστως να το σέβονται οι ίδιοι.

Έτσι καταλήγει στη  επιστολή του ο Αριστείδης Φλώρος.

Εδώ τα σχόλια είναι περιττά. Η δικαιοσύνη έχει νόμους. Βάζει τις παρωπίδες και δεν βλέπει  δεξιά και αριστερά. Οι δικηγόροι που ξέρουν καλά τη δουλειά τους βρίσκουν πάντα τα παραθυράκια που χρειάζονται για να κερδίσουν μια δίκη.

Είναι όμως δίκαιες τέτοιες αποφάσεις. Να αποφυλακίζονται άνθρωποι που έχουν κατακλέψει εργαζόμενους  η έχουν καταχραστεί περιουσίες του δημοσίου και να καταδικάζονται για ασήμαντα ποσά εκατοντάδες βιοπαλαιστές.

Related posts